GuidePedia

0
Η κυρία Σιμπέλ Μουσταφάογλου η οποία ντρέπεται να δηλώσει Ελληνίδα και πολίτης του συγκεκριμένου κράτους τελικά δεν τα κατάφερε και τόσο καλά στις εκλογές στην Κομοτηνή. Δυστυχώς για αυτήν και τους υπόλοιπους με την αυτή ιδεολογική τοποθέτηση οι Έλληνες, χριστιανοί και μουσουλμάνοι δεν μασάνε κουτόχορτο…

Τι ακριβώς όμως έκανε η κυρία Σιμπέλ Μουσταφάογλου, στον δήμο Κομοτηνής; O συνδυασμός στον οποίο ηγήθηκε απέσπασε το… ιλιγγιώδες ποσοστό του 8,41% (ήτοι 2.700 ψήφους ) σε σύνολο ψηφισάντων 34.011 και συνολικό εκλογικό σώμα 53.902 άτομα.


Στο προξενείο οι φίλοι, σύμμαχοι και καλοί γείτονες δεν πρέπει να είναι ευχαριστημένοι διότι τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά για την γοητευτική υποψήφια η οποία και αναδείχθηκε ως… σοσιαλίστρια, αλλά δεν μας είχε αναφέρει πως είναι σοσιαλίστρια της Τουρκίας και όχι της Ελλάδας.

Ένας ακόμη λόγος της απογοήτευσης τους ανθύπατου, ή αλλιώς και… Μπεϊλέρμπεη, Κομοτηνής ήταν το γεγονός πως παρά την αποχή η οποία άγγιξε το 37%, και η οποία στο μεγαλύτερο μέρος της είχε να κάνει με τους χριστιανούς, οι ΈΛΛΗΝΕΣ μουσουλμάνοι δεν φάνηκε να υποστηρίζουν την ωραία Σιμπέλ.

Μάλλον η πλειοψηφία των συμπολιτών μας στην ακριτική Θράκη θέλει να επιμένει Ελληνικά παρά της φιλότιμες ομολογουμένως προσπάθειες της Αθήνας να μετατρέψει την περιοχή σε «γκρίζα ζώνη».

Φυσικά, οι εκλογές δεν έχουν ολοκληρωθεί, απλά ο πρώτος γύρος ολοκληρώθηκε. Σε κάθε περίπτωση όμως, ο πρώτος γύρος ήταν αυτός από τον οποίο ένας παρατηρητής θα μπορούσε να βγάλει σχετικά ασφαλή συμπεράσματα για το πολιτικό τοπίο που έχει διαμορφωθεί στην χώρα.

Αναφορικά με την κυρία Σ. Μουσταφάογλου, το «defence-point» δεν μπορεί να μην αναφέρει χαρακτηριστικά αποσπάσματα ομιλίας της, τα οποία φυσικά και δεν μπορούν να είναι αλλοιωμένα ή να έχουν παρερμηνευτεί από κάποιον, τα οποία και δίνουν το στίγμα του ανθύπατου της Κομοτηνής και των εργοδοτών αυτού στην Άγκυρα. Η Σ. Μουσταφάογλου σε συγκέντρωση στον συνοικισμό της Κομοτηνής Καλκάντζα είπε τα εξής χαριτωμένα:

«Την πρώτη δόση της χρηματικής βοήθειας σας την έδωσαν (εννοεί οι Αρχές). Την δεύτερη όμως δεν την έδωσαν, γιατί σας ξέχασαν. Αυτούς λοιπόν που ζούνε στους Ελληνικούς συνοικισμούς γιατί δεν τους ξέχασαν; Αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν για να τα πάρετε !

Η Ελλάδα είναι μια χώρα σε πτώχευση. Πλέον δεν μπορεί να μας προσφέρει όφελος. Μόνο μεταξύ μας μπορεί να υπάρξει όφελος. Αυτό είναι ανάγκη να το αντιληφθούμε. Για να ανοίξουν δουλειές πρέπει να ενώσουμε τα χέρια. Δεν πρέπει να διαιρούμαστε. Εμείς μείναμε 50 χρόνια πίσω. Τα παιδιά μας δεν πρέπει να σπουδάζουν σε τέτοια σχολεία. Δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας! Να το καταλάβουν πλέον αυτό. Για αυτό χρειάζεται να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Όλοι μας πρέπει να ψηφίσουμε τον «τουρκικό» συνδυασμό.

Για να μην διασκορπίζονται τα παιδιά, και για να μπορέσουν να μάθουν την θρησκεία τους, την γλώσσα τους και τα ήθη και έθιμα τους χρειάζεται εμείς να τα στηρίξουμε. Όλοι οι «Τούρκοι» της Δυτικής Θράκης σε αυτές της εκλογές θα γίνουν μια γροθιά. Θέλουμε την βοήθεια όλων σας. Θέλουμε ενότητα δυνάμεων. Το σύνθημα μας στις εκλογές είναι Η ψήφος των «Τούρκων» στον «Τουρκικό» συνδυασμό! Όχι στους «Τούρκους» των άλλων συνδυασμών, στον «Τουρκικό» συνδυασμό!


Στις 8 Νοεμβρίου, πρώτα ο Θεός, θα ξυπνήσουμε με μια μεγάλη νίκη. Και μετά θα γιορτάσουμε όλοι μαζί… Πλέον πρέπει να σωθούμε από αυτήν τη φτώχεια. Πρέπει να ανοίξουμε δουλειές για τα παιδιά μας, για τους νέους μας. Αυτό το κράτος, αυτή η κυβέρνηση, αυτό το έθνος δεν μπορεί να το κάνει αυτό! Διότι αυτή η χώρα είναι μια μπατιρισμένη χώρα! Εμείς θα σας φέρουμε βοήθεια από την Τουρκία! Θα ανοίξουν βιομηχανίες εδώ! Θα ανοίξουν δουλειές για όλους τους νέους μας…»

Εκτός όλων των προαναφερομένων, τα οποία δεν χρίζουν καν σχολιασμού, το ανθυπατίο της Κομοτηνής στέλνει τους υποψηφίους της κυρίας Μουσταφαόγλου σε διαφόρους συνοικισμούς της Κομοτηνής υπό τον ήχο μουσικής… Τι μουσικής όμως… αξίζει να ρίξετε μία ματιά στους κάτωθι στοίχους…

Ο παππούς των προγόνων σου
ο πατέρας της γενιάς σου
Ο παππούς των προγόνων σου
ο πατέρας της γενιάς σου
Ω γενναίο Τουρκικό έθνος
Οι στρατιές σου πολλές φορές
δοξάστηκαν στον κόσμο
Οι στρατιές σου πολλές φορές
δοξάστηκαν στον κόσμο
Τουρκικό έθνος, Τουρκικό έθνος
Τουρκικό έθνος, Τουρκικό έθνος
Αγάπα με πάθος το έθνος σου
Κατέστρεψε τους εχθρούς της πατρίδας σου

Είναι σίγουρο πως δεν πρόκειται ούτε για… Θεοδωράκη ούτε όμως και για Θεοδωρίδου… όλα τα παραπάνω είναι μέρος… Οθωμανικού στρατιωτικού εμβατηρίου!

Πέραν των κωμικοτραγικών αυτών καταστάσεων οι οποίες βαρύνουν εξολοκλήρου τις ελληνόφωνες ηγεσίες των Αθηνών το «defence-point» δεν μπορεί παρά να επισημάνει για μία ακόμα φορά το αυτονόητο: η μουσουλμανική μειονότητα δεν είναι δυνατόν να φέρεται και να άγεται από μία χούφτα πράκτορες και προβοκάτορες οι οποίοι ονειρεύονται την παλιννόστηση της Υψηλής Πύλης και στην Θράκη μας.



Το τι πρέπει και τι μπορεί να γίνει, πέραν των αυτονόητων, είναι σαφές πως πρέπει "οι φύλακες" να το γνωρίζουν...

Τα επίσημα τελικά αποτελέσματα από τον δήμο Κομοτηνής είναι τα εξής:

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
Τμήματα 115/115 Εγγεγραμμένοι 53902
Ψήφισαν 34011 Άκυρα 1456 4.28% Έγκυρα
Αποχή 36.9% Λευκά 435 1.28% 32120
Σύνολο Άκυρων/Λευκών 1891 5.56%

Συνδυασμοί Ψήφοι Ποσοστό
1. ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ) 14236 44.32%
2. ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (ΚΟΤΣΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ) 10082 31.39%
3. ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ (ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΟΓΛΟΥ ΣΙΜΠΕΛ) 2700 8.41%
4. ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (ΜΑΡΟΥΔΑΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ) 2194 6.83%
5. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ - ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (ΔΑΠΕΡΓΟΛΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ) 1698 5.29%
6. ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (ΦΑΚΙΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ) 1210 3.77%

Με την υποστήριξη του Joomla!

Δημοσίευση σχολίου

 
Top