GuidePedia

0

Τελικά η παραγγελία των Τούρκων για επιπλέον επιθετικά ελικόπτερα έγινε χθες.
Όπως είχε γράψει το onalert την περασμένη εβδομάδα, οι Τούρκοι με πρόσχημα την ένταση στα ανατολικά σύνορα τους, και τις αυξανόμενες ανάγκες που όπως λένε έχουν στις εχθροπραξίες με τους Κούρδους,, παράγγειλαν από την Ιταλική εταιρεία AgustaWestland 9 επιπλέον επιθετικά ελικόπτερα Τ129, έναντι 150 εκατομμυρίων ευρώ.

Η συμφωνία με τους Ιταλούς προβλέπει η συναρμολόγηση των ελικοπτέρων να γίνει από την τουρκική εταιρία ΤΑΙ ( Turkish Aerospace Industries) στις εγκαταστάσεις της στην Άγκυρα.>

Η Τουρκία έχει ήδη παραγγείλει 51 Τ129 για το στρατό της τα οποία θα παραδοθούν μέχρι το 2013, αλλά η νέα παραγγελία κρίθηκε επείγουσα και χρειάζονται τα 9 ελικόπτερα μέσα στο 2012, κάτι που είναι απαράβατος όρος στη συμφωνία με τους Ιταλούς.

Από την πλευρά της η AgustaWestland, (που ανήκει στον όμιλο Finmeccanica της Ιταλίας) δήλωσε ότι η παραγγελία θα είναι μλέσα στα χρονικά όρια έτοιμη.
Τα 51 ελικόπτερα θα είναι εξοπλισμένα με τον τούρκικο πύραυλο UMTAS. Πρόκειται για ένα πύραυλο που σχεδιάστηκε απο τούρκους ειδικούς και θα συναρμολογείται σε Ιταλία και Τουρκία. Οι πρώτες δοκιμές του UMTAS θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top