GuidePedia

0
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
Σύμφωνα με πληροφορίες ο MEIR DAGAN θα παραμείνει στην θέση του για μερικούς ακόμη μήνες, αφού μέχρι το καλοκαίρι αναμένονται εξελίξεις στο Παλαιστινιακό και στο πυρηνικό πρόγραμμα του ΙΡΑΝ.(για τα οποία σας έχω γράψει).Πρόκειται για την τρίτη παράταση θητείας του DAGAN , που αποφασίστηκε από τον ΝΕΤΑΝΙΕΧΟΥ και την ομάδα των επιτελών του, ενώ
για την συγκεκριμένη απόφαση ενημερώθηκε και η επικεφαλής της ΚΑΝΤΙΜΑ ΤΖΙΠΙ ΛΙΒΝΙ. Αν και υπάρχουν πολύ ισχυρές υποψηφιότητες για την θέση του, δεν με εξέπληξε η παράταση της θητείας DAGAN.(είχε επιτυχίες αλλά και ορισμένες αποτυχίες τα τελευταία χρόνια). Επίσης δεν διάκειται θετικά με τους Τούρκους, ενώ διατηρεί στενές σχέσεις με Αμερικανούς-Γάλλους-Γερμανούς-Ολλανδούς και Ινδούς(ομολόγους).

Βασικοί υποψήφιοι για την θέση του είναι ο υποπτέραρχος ΑΜΟΣ ΓΙΑΝΤΛΙΝ (μέχρι πρότινος επικεφαλής τω ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ), ο εκ των υπαρχηγών της MOSSAD ΜR”T”,και ο ειδικός σύμβουλος του ΝΕΤΑΝΙΕΧΟΥ για την περίπτωση των διαπραγματεύσεων για την απελευθέρωση του δεκανέα από τη ΧΑΜΑΣ ΣΑΛΙΤ.(ΧΑΝΤΑΣ). Ο νυν επικεφαλής της MOSSAD θεωρείται ειδικός στα θέματα του ΙΡΑΝ(το οποίο τελευταία έχει υποστεί ζημιές και καθυστερήσεις στο πυρηνικό και πυραυλικό του πρόγραμμα). Είναι επίσης εξειδικευμένος σε επιχειρήσεις κατά της ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ, και τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί στενά τα «ανοίγματα» του ΙΡΑΝ σε ΑΦΡΙΚΗ-ΝΟΤΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ(μάλιστα ο ΤΣΑΒΕΣ πραγματοποιεί επίσκεψη στο Ιράν).

Στο μεταξύ πληροφορούμαι από κύκλους σε ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ και ΛΙΝΑΝΟ ότι ο ΑΧΜΑΝΤΙΝΕΝΤΖΑΝΤ δεν έχει υλοποιήσει αρκετές από τις υποσχέσεις του σε ΒΟΛΙΒΙΑ-ΙΣΗΜΕΡΙΝΟ-ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑ, για αυτό και ο φίλος ΤΣΑΒΕΣ «τρέχει να προλάβει.». Επίσης και στο ΛΙΒΑΝΟ η ίδια η εξτρεμιστική ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ αμφιβάλει αν πολλά από τα όσα υποσχέθηκε θα υλοποιηθούν….Ειδικά στη ΝΟΤΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ υποσχέθηκε πολλά και δεν έχει γίνει τίποτα(πόσο μάλλον τώρα που οικονομικά πιέζεται από τις διεθνείς κυρώσεις….).

Ο πρώην Διευθυντής της CIA πτέραρχος(εα) ΜΑΙΚΛ ΧΕΙΝΤΕΝ υποστήριξε ότι «είναι πλέον αμείλικτη και χωρίς επιστροφή η περίπτωση του πλήγματος κατά του ΙΡΑΝ».

Δημοσίευση σχολίου

 
Top