GuidePedia

0
Το εξώφυλλο της νέας έκδοσης του γερμανικού περιοδικού Focus παρουσιάζει την Αφροδίτη της Μήλου, σε επεξεργασία Photoshop, τυλιγμένη με την ελληνική σημαία, κάνει τη γνωστή χειρονομία με το μεσαίο δάχτυλο. Ο δε τίτλος του ,αναφέρεται στους απατεώνες της ευρω-οικογένειας. Οι Γερμανοί βέβαια, δεν φημίζονταν για το χιούμορ τους, αλλά εδώ δεν πρόκειται μόνο για αυτό.
Το άθλιο φωτογραφικό μοντάζ συνοδεύεται από τον κεντρικό τίτλο «Απατεώνες στην ευρω-οικογένεια» και υπότιτλο «Μας στερούν τα χρήματά μας και τι γίνεται σε Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία».

Απαράδεκτο είναι και το ρεπορτάζ με τον τίτλο «Δύο χιλιάδες χρόνια πίσω. Από την κούνια μέχρι την αυλή της Ευρωπαϊκής Ενωσης: Ελλάδα, παρακμή άνευ προηγουμένου. Πώς έγινε αυτό;», ενώ στο ίδιο τεύχος φιλοξενούνται και εκτιμήσεις υποτίθεται διακεκριμένων οικονομολόγων του εξωτερικού οι οποίοι υπερτονίζουν την κρισιμότητα και την επικινδυνότητα της κατάστασης.
Ένα περιοδικό ασφαλώς δεν εκφράζει (;) την επίσημη άποψη μιας χώρας ούτε καν την κοινή γνώμη πολλές φορές, αλλά το εξώφυλλο όπως και να το δει κανείς είναι στην καλύτερη περίπτωση άθλιο οτιδήποτε και να προσπαθεί να πει.
Πάντως, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι αρκετοί Έλληνες του εξωτερικού που είδαν το συγκεκριμένο πρωτοσέλιδο στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού έσπευσαν να το καταδικάσουν με ηλεκτρονικά μηνύματα που απέστειλαν.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top