GuidePedia

0
Οι βροχές και οι καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού σήμερα Κυριακή. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στο ανατολικό αιγαίο. Χιονιά στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλό υψόμετρο όπου πρόσκαιρα πιθανώς να είναι ισχυρές. Τοπικά θυελλώδεις νότιοι άνεμοι κυριως το πρωί στο αιγαίο......
Στην Αττική θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές από το μεσημέρι. Βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς κελσιου.
Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν αρχικά νεφώσεις με βροχές, πιθανές σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς κελσιου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα έχουμε νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες στα ανατολικά και πιθανώς πρόσκαιρα στη Θράκη ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά και το βράδυ σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλό υψόμετρο, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 12 βαθμούς κελσιου. Παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Στα νησιά ιόνιου, την Ήπειρος, τη δυτική στέρεα και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιονιά στα ορεινά. Εξασθενηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 16 βαθμούς κελσιου. Στην ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική στερεα, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες στη Θεσσαλία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 19 βαθμούς κελσιου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές και πιθανώς λίγες καταιγίδες κυριως στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ. Από το βράδυ δυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς κελσιου.

Στα νησιά του ανατολικού αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους είναι πιθανό να είναι έντονα από το μεσημέρι στα βόρεια και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς κελσιου.

Για αύριο Δευτέρα η ΕΜΥ προβλέπει στα ανατολικά και νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες στα νησιά του ανατολικού αιγαίου. Τα φαινόμενα πολύ γρήγορα θα εξασθενήσουν.



Στη Θράκη κατά τόπους το πρωί ισχυρές χιονοπτώσεις, γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Σε πτώση η θερμοκρασία.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top