GuidePedia

0

«Για μένα η περίοδος Συνασπισμού, με τις όμορφες και δύσκολες στιγμές της, έχει ολοκληρωθεί», δηλώνει στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο Αλέκος Αλαβάνος.«Προσωπικά ούτε οι ομαδοποιήσεις ούτε οι ισορροπίες ούτε ο κομματικός κομφορμισμός μπορούν πια να με εκφράσουν» τονίζει και μιλώντας για την Ανανεωτική πτέρυγα αναφέρει: «Κάνει κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ ως αναχρονιστικό. Εχει όμως την ευθύνη στην υπερνομαρχία, στον μητροπολιτικό χώρο της πρωτεύουσας, όπου ζει η μισή Ελλάδα. Σας ρωτάω: Ποιες ανανεωτικές προτάσεις, γνωρίζετε; Ποιες ανανεωτικές ιδέες;». «Ο ΣΥΝ έχει εξαιρετικά αξιόλογο κόσμο και εύχομαι να βρει τον δρόμο που του αξίζει», προσθέτει......
Ο κ. Αλαβάνος επισημαίνει για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν τον βλέπει ως κόμμα, διότι φοβάται τις ετικέτες. «Βλέπω τον ΣΥΡΙΖΑ ως ένα καινοτόμο, πρωτότυπο, πρωτοποριακό εγχείρημα. Μέχρι πριν ένα χρόνο ήτανε το καμάρι της αντικαπιταλιστικής Ευρώπης. Τον βλέπω ως ένα χώρο σε εξέλιξη. Δεν χρειάζεται να μπει σε καλούπια», λέει χαρακτηριστικά.

Ο Φώτης Κουβέλης στη συνέντευξή του στη Real News, ζητεί δημοψήφισμα μεταξύ των μελών του κόμματος για τη μετεξέλιξη ή όχι του ΣΥΡΙΖΑ και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο διάσπασης του ΣΥΝ σε περίπτωση προώθησης της κάρτας μέλους.

«Κανείς δεν περισσεύει. Περισσεύει όποιος θέλει. Κανείς δεν είναι αιχμάλωτος κανενός. Πρέπει το επόμενο διάστημα να παλέψουμε για την εμβάθυνση της δημοκρατίας στο κόμμα και την ενίσχυση της συμμαχίας του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στην οργανωτική και πολιτική σύσκεψη της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματός του.

«Επιδιώκουμε την ενότητα της αριστεράς, όχι όμως την παράλυση και τη στασιμότητα των δικών μας διαδικασιών για ζητήματα που στην κοινωνία φαντάζουν σαν τον τετραγωνισμό του κύκλου». επισήμανε.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top