GuidePedia

0

Μέχρι τις 15 Ιανουαρίου η διαβούλευση στο Διαδίκτυο
Ανοίγει ο κοινωνικός διάλογος με τους πολίτες και τους εκπροσώπους των κοινωνικών, επαγγελματικών και παραγωγικών φορέων της χώρας για το φορολογικό, καθώς το Υπουργείο Οικονομικών ανάρτησε, σήμερα, προς διαβούλευση το πλαίσιο διαλόγου, πάνω στο οποίο μπορούν να εκφραστούν απόψεις και παρατηρήσεις, σχετικά με την μεταρρύθμιση του συστήματος.....

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η Κυβέρνηση προσέρχεται σε αυτό το διάλογο με ξεκάθαρες δεσμεύσεις. Το φορολογικό βάρος θα κατανέμεται ισότιμα μεταξύ των πολιτών και ανάλογα με τη φοροδοτική τους ικανότητα και δεν θα υπάρξει καμία πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση για τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα.
Ανοίγοντας τον διάλογο για ένα δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα, καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη δημιουργία μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και κράτους.
Με το νέο φορολογικό πλαίσιο, που ξεκινά σήμερα, σκοπός ο πολίτης να αισθάνεται ότι πληρώνει δίκαιους φόρους, ότι το κράτος σέβεται τα χρήματά του, ότι δεν σπαταλά και δεν πνίγει τους κόπους του, αλλά βλέπει ότι τα χρήματα που δίνει πιάνουν τόπο από ένα κράτος που του δίνει λογαριασμό για κάθε ευρώ που δαπανά.
Αυτός είναι ο στόχος και προσβλέπουμε στη συμμετοχή και στις προτάσεις όλων, γιατί μόνο μέσα από το γόνιμο διάλογο μπορεί να διαμορφωθεί ένα νέο δίκαιο, αποτελεσματικό και ταυτόχρονα αποδοτικό και σταθερό φορολογικό σύστημα που έχει ανάγκη η οικονομία μας».

Δημοσίευση σχολίου

 
Top