GuidePedia

0
Τις προσλήψεις 1.000 γιατρών και 3.000 νοσηλευτών στο ΕΣΥ, καθώς και τη λειτουργία 77 νέων κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας προανήγγειλε χθες ο Πρωθυπουργός στο πλαίσιο επίσκεψής του στο Αττικό Νοσοκομείο.
Ο κ. Γ. Παπανδρέου, συνοδευόμενος από την υπουργό Υγείας κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου , την υφυπουργό κυρία Φώφη Γεννηματά και τον καθηγητή και βουλευτή του ΠαΣοΚ κ. Δ. Κρεμαστινό επισκέφθηκε..... τους χώρους του νοσοκομείου, σε μια προσπάθειά του να καταδείξει ότι παράλληλα με το μέτωπο της οικονομίας η κυβέρνηση στρέφεται και στους τομείς με ιδιαίτερη κοινωνική βαρύτητα και στο πεδίο που έχει επικρατήσει να αποκαλείται «καθημερινότητα του πολίτη». Μεταξύ αυτών είναι η Υγεία, η οποία άλλωστε αποτέλεσε και έναν από τους βασικούς άξονες της πλατφόρμας την οποία παρουσίασε προεκλογικώς το ΠαΣοΚ.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα, η κυβέρνηση αναμένεται ότι θα αναλάβει μια σειρά πρωτοβουλίες στον χώρο της Υγείας, με στόχο να καταδείξει ότι δεν σκοπεύει να απομακρυνθεί από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για ριζική αναδιάρθρωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και κυρίως του συστήματος προμηθειών των δημοσίων νοσοκομείων, όπου εντοπίζεται ο κύριος όγκος των κρουσμάτων διαφθοράς, αδιαφάνειας και ανεξέλεγκτης σπατάλης δημοσίων πόρων.

Μία από τις προτεραιότητες στις αρχές του χρόνου αναμένεται ότι θα είναι ο διαγωνισμός για τις προσλήψεις 3.000 νοσηλευτών και 1.000 γιατρών. Παρά ταύτα, δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί το αν και το πώς η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα επιδιώξει να επιλύσει το πρόβλημα το οποίο δημιουργείται από τις συνεχείς και εν πολλοίς αδιαφανείς μετατάξεις νοσηλευτικού προσωπικού, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις έχει διαπιστωθεί ότι είναι... δύσκολο να εντοπιστεί πού ακριβώς υπηρετεί.

«Παρά τις οικονομικές δυσκολίες για μας, η κοινωνική πρόνοια, η Υγεία, είναι προτεραιότητα. Ηδη παραδίδουμε 77 κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στους ασθενείς, στα νοσοκομεία, ώστε να αναβαθμιστεί η δημόσια υγεία» υπογράμμισε χθες ο Πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Την επόμενη χρονιά θα μπορέσουμε να στελεχώσουμε ακόμη περισσότερο τα νοσοκομεία μας. Οπως έχουμε πει, έχουμε δεσμευτεί για την πρόσληψη τουλάχιστον 1.000

γιατρών, ενώ θα κάνουμε διαγωνισμό για την πρόσληψη 3.000 νοσηλευτών. Και αυτό σημαίνει ότι η δημόσια υγεία θα είναι πολύ πιο προσβάσιμη και ποιοτική για τους πολίτες της χώρας μας».

Δημοσίευση σχολίου

 
Top