GuidePedia

0

Αρχίζει το απόγευμα στη Βουλή η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, τις οποίες θα αναγνώσει ο πρωθυπουργός. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής με την ονομαστική ψηφοφορία στην ολομέλεια του Σώματος και την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Την Παρασκευή θα μιλήσει μόνο ο πρωθυπουργός, ενώ το Σάββατο η συζήτηση θα συνεχιστεί με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και των υπουργών.....

Ο Γ. Παπανδρέου αναμένεται να αναφερθεί στο κυβερνητικό σχέδιο για έξοδο από την κρίση, με έμφαση στα πέντε νομοσχέδια για τη στήριξη της αγοράς και των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων. Ιδιαίτερη αναφορά θα κάνει και στην αλλαγή εκλογικού νόμου.

Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός έστειλε σαφές μήνυμα στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. "Το πάθος μας δεν είναι για την εξουσία αλλά για την Ελλάδα, το πρώτα ο πολίτης πρέπει να γίνει καθημερινή πρακτική διακυβέρνησης" είπε ο κ. Παπανδρέου.

Ο Φ. Πετσάλνικος νέος πρόεδρος της Βουλής

Ο Φίλιππος Πετσάλνικος εξελέγη, την Πέμπτη (15/10), Πρόεδρος της Βουλής με 168 ψήφους. Βρέθηκαν επίσης 130 λευκά ψηφοδέλτια και ένα άκυρο. Το απόγευμα θα εκλεγούν οι επτά αντιπρόεδροι. Τρεις από το κυβερνών κόμμα και ανά ένας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Αμέσως μετά την εκλογή του ο νέος Πρόεδρος της Βουλής σε ομιλία του τόνισε την ανάγκη "να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο τη Βουλή ως χώρο ουσιαστικής δημόσιας διαβούλευσης, χώρο έλλογης αντιπαράθεσης βάσει αρχών και επιχειρημάτων, χώρο εποικοδομητικών συζητήσεων για την εξεύρεση λύσεων προς όφελος του ελληνικού λαού".

Ο κ. Πετσάλνικος πρόσθεσε: "Είναι μέγιστη τιμή για εμένα και ταυτόχρονα για τη Βόρεια Ελλάδα, αφού είναι η πρώτη φορά που στο αξίωμα αυτό προτείνεται και εκλέγεται Βουλευτής από τη Μακεδονία, και μάλιστα από ένα νομό παραμεθόριο, το Νομό Καστοριάς".

Τάχθηκε κατά των φαινομένων να αποστέλλουν οι υπουργοί υφυπουργούς στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, ενώ προανήγγειλε αναμόρφωση του θεσμού της Ώρας του Πρωθυπουργού και τόνισε την ανάγκη αλλαγής του θεσμικού πλαισίου του «πόθεν έσχες» στην κατεύθυνση εξασφάλισης του μέγιστου

Δημοσίευση σχολίου

 
Top