GuidePedia

0


Στην τιμή ρεκόρ των 37,6 εκατομμυρίων ευρώ πωλήθηκε διαμέρισμα 570 τετραγωνικών μέτρων με πέντε υπνοδωμάτια στο Χονγκ Κονγκ.
Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «South China Morning Post», το τίμημα των 66.500 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο καταβλήθηκε από επιχειρηματία από την ηπειρωτική Κίνα.
Η τιμή σπάει το παγκόσμιο ρεκόρ για την αγορά διαμερίσματος, καθώς.....
η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα καταβληθείσα τιμή ήταν για μία κατοικία στο Ουάν Χάιντ Παρκ του Λονδίνου και οικονομικοί κύκλοι θεωρούν ότι αποτελεί ένδειξη ότι η περίοδος της πτώσης στις τιμές ακινήτων, εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, έχει παρέλθει.
Το συγκεκριμένο διαμέρισμα βρίσκεται στον 68ο όροφο μιας πολυτελούς πολυκατοικίας που έκτισε η εταιρία Henderson Land στην περιοχή Mid-levels του Χονγκ Κονγκ.
Σύμφωνα με τον πωλητή της εταιρίας, Τόμας Λαμ, η τιμή ανά τετραγωνικό υπολογίστηκε με βάση και τους κοινόχρηστους χώρους. Xωρίς να υπολογιστούν οι κοινόχρηστοι χώροι η τιμή ανέρχεται σε 82.000 ευρώ, ενώ η αντίστοιχη στο Ουάν Χάιντ Παρκ ήταν 69.300 ευρώ το τ.μ.
Όμως δεν αποκλείεται σύντομα να καταρριφθεί το ρεκόρ, καθώς υπάρχουν δύο ακόμη διαμερίσματα στον τελευταίο όροφο του ιδίου κτιρίου που κοστολογούνται στα 87.300 ευρώ το τετραγωνικό.
Οι τιμές των ακινήτων στο Χονγκ Κονγκ τα τελευταία χρόνια είχαν αυξηθεί λόγω της μεγάλης ζήτησης, αλλά στην αρχή του χρόνου σημείωσαν πτώση περίπου 30% εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
Όμως, τους τελευταίους μήνες η οικονομία στον Χονγκ Κονγκ δίνει σημάδια ανάκαμψης.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η πώληση ενός διαμερίσματος 75,8 τετραγωνικών με ένα υπνοδωμάτιο σε μία πολυτελή κατασκευή έναντι δύο εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή 28.000 ευρώ το τετραγωνικό.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top