GuidePedia

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, ο οποίος πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη στο Βατικανό, επέδωσε στον υπεύθυνο εξωτερικών σχέσεων του Βατικανού, Ντομινίκ Μαμπέρτι, πρόσκληση εκ μέρους του προέδρου της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, προς τον Πάπα Βενέδικτο 16ο να επισκεφθεί την ΠΓΔΜ.
Στην επιστολή πρόσκλησης που υπογράφει ο κ. Ιβάνοφ αναφέρει ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι προετοιμασίες για τον εορτασμό των 100 χρόνων από τη γέννηση της Μητέρας Τερέζας. «Με την ευκαιρία αυτή», αναφέρεται στην επιστολή, «θα ήθελα να προσκαλέσω την Αγιότητά Σας να επισκεφθεί την Δημοκρατία της Μακεδονίας. Οχι μόνον εγώ ο ίδιος, ως Πρόεδρος, αλλά και η Κυβέρνηση, καθώς και η καθολική, η ορθόδοξη και οι άλλες θρησκευτικές κοινότητες θα θεωρήσουν την παρουσία σας στη χώρα μας μεγάλη τιμή και χαρά»....
Μετά τη συνάντησή του με τον Ντομινίκ Μαμπέρτι, ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ δήλωσε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών είναι εξαιρετικές, φιλικές και χαρακτηρίζονται από αμοιβαία εμπιστοσύνη και σεβασμό. Ο κ.Μιλόσοσκι ανέφερε επίσης ότι η χώρα του θα καλωσορίσει σε ιδιαίτερα θερμή ατμόσφαιρα τον Πάπα, καθώς ο λαός της διακρίνεται για τη φιλοξενία του. «Εκτιμούμε ότι ο εορτασμός των 100 χρόνων από τη γέννηση της Μητέρας Τερέζας, καθώς και των 1100 χρόνων από τη γέννηση του Αγίου Ναούμ Οχρίδος, αποτελούν πολύ καλή ευκαιρία για την πραγματοποίηση μιας ιστορικής σημασίας επίσκεψης του Πάπα στη χώρα μας», υπογράμμισε ο κ. Μιλόσοσοκι.
 
Top