GuidePedia

0
Εν μέσω συνεχών και σοβαρών τριγμών στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τον ΣΥΝ, ο Α.Αλαβάνος ανακοίνωσε σήμερα την απόφαση του να μην είναι υποψήφιος στις ερχόμενες
Εν μέσω συνεχών και σοβαρών τριγμών στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τον ΣΥΝ, ο Α.Αλαβάνος ανακοίνωσε σήμερα την απόφαση του να μην είναι υποψήφιος στις ερχόμενες εκλογές. «Επιθυμούμε να είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης, όπως όλα τα στελέχη μας» ήταν η πρώτη ανεπίσημη αντίδραση απο τον ΣΥΝ.
Η ύστατη προσπάθεια ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ που καταβλήθηκε από την πλευρά της πλειοψηφίας του ΣΥΝ προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ανανεωτικής Πτέρυγας καθώς προειδοποίησε ότι δοκιμάζεται η ενότητα του κόμματος.
Η κρίσιμη για το μέλλον του ΣΥΝ συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ να κατατεθεί στον Αρειο Πάγο από τους επικεφαλής όλων των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο του σχήματος να εκλέξει η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα....


Η απόφαση αυτή, πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα -αν και το προβλέπει ο εκλογικός νόμος-, αφήνει πολλά ερωτηματικά. Και αυτό φάνηκε και από την απόφαση της πλειοψηφίας της ΚΠΕ, η οποία τόνισε ότι θα εξαντληθεί κάθε προσπάθεια θετικής ερμηνείας του νόμου, ώστε να καταστεί δυνατό στον πρώτο εκ των επικεφαλής που καταθέτουν το ψηφοδέλτιο, στον πρόεδρο του ΣΥΝ, να μην έχει περιορισμούς στη δημόσια παρουσία από το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.


Η αλλαγή πλεύσης του Αλέξη Τσίπρα και της πλειοψηφίας του ΣΥΝ, όπως όλα δείχνουν, τραυματίζει την ενότητα του κόμματος, καθώς το κόμμα εισέρχεται στην πιο κρίσιμη για την ιστορία του εκλογική μάχη βαρύτατα τραυματισμένο.


Στη συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ -αργά χθες το βράδυ- συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ έθεσαν ζητήματα που αφορούν την πλουραλιστική εκπροσώπηση και την εκ των προτέρων δέσμευση των εκλεγέντων βουλευτών ότι θα σεβαστούν τις αποφάσεις των οργάνων του σχήματος. Πάντως, παρά τις ενστάσεις που υπήρξαν -η ΚΟΕ Ρούντι Ρινάλντι εντός των ημερών θα ανακοινώσει τη στάση της- οι συνιστώσες αποδέχθηκαν την πρόταση του Συνασπισμού.


Ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του στην ΚΠΕ άφησε αιχμές για τη στάση του Αλέκου Αλαβάνου -μίλησε για μαχαιριές, ξήλωμα και επιθέσεις- και τόνισε ότι οι ηγεσίες της Αριστεράς δεν κερδίζονται ούτε με εκβιασμούς ούτε με τερτίπια. Χαρακτήρισε την πρότασή του ύστατη προσπάθεια ενότητας, ενώ επεσήμανε ότι «ήρθε η ώρα ο κόσμος που μας παρακολουθεί να καταλάβει ότι η καρέκλα αυτή είναι ένα πουκάμισο αδειανό».

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι δεν τον αφορά η εκλογή χωρίς σταυρό και ζήτησε και από τον Αλέκο Αλαβάνο να μπει σε γραμμή μάχης και τεθεί υπό την κρίση του κόσμου της Αριστεράς.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top