GuidePedia

0
Νέο διεθνές αεροδρόμιο θα αποκτήσει η Κρήτη. Ο υπουργός περιβάλλοντος Γιώργος Σουφλιάς έπειτα από διαβούλευση ενός έτους όπως προβλέπεται, προχώρησε σήμερα στη δημοπράτηση του αεροδρομίου στο Καστέλλι Πεδιάδος.
Το έργο θα γίνει με τη μέθοδο της σύμβασης παραχώρησης για 35 χρόνια (συμπεριλαμβανομένου και του χρόνου κατασκευής).Το Ελληνικό δημόσιο θα κατέχει το 55%. Ο χρόνος κατάθεσης προσφορών λήγει στις 9 Φεβρουαρίου του 2010 και μέσα στο πρώτο 6μηνο του 2010 θα αρχίσουν οι εργασίες.
Το νέο αεροδρόμιο Καστελλίου έχει προϋπολογισμό 1 δις ευρώ. Ο νέος διεθνής αερολιμένας θα διαθέτει βιοκλιματικό κτίριο, κυλιόμενους διαδρόμους για αποστάσεις άνω των 250 μέτρων, εμπορική ζώνη, σκεπασμένο χώρο στάθμευσης οχημάτων και βιολογικό καθαρισμό ο οποίος θα εξυπηρετεί και τους γύρω οικισμούς.
Παράλληλα θα σταματήσει να λειτουργεί το αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης του Ηρακλείου, κάτι που ζητούν εδώ και πολλά χρόνια οι κάτοικοι. Τα 2780 στρέμματα θα αποδοθούν στην τοπική κοινωνία προς διαμόρφωση χώρων πρασίνου και αναψυχής.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top