GuidePedia

0
Πιθανότερο γίνεται το σενάριο της ανακοίνωσης πρόωρων εκλογών από τον Πρωθυπουργό. Η 4η Οκτωβρίου φαίνεται από τις καλά πληροφορημένες πηγές αυτή την ώρα να είναι η ημερομηνία που ο Κ. Καραμανλής θα οδηγήσει τον λαό στις κάλπες.
Όμως,στην πληροφοριακή καταιγίδα των τελευταίων ωρών δεν είναι αμελητέα ούτε αδιάφορη η άποψη ανθρώπων που πιστεύουν ότι γνωρίζουν καλά τον Κώστα Καραμανλή, ότι δεν αποκλείεται να επιχειρηθεί η "μεγάλη ντρίπλα": Ανασχηματισμός τώρα και συνεχίζουμε... τουλάχιστον μέχρι την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Την ώρα που τα δημοσιογραφικά γραφεία δέχονται ορυμαγδό πληροφοριών, συχνά αντιφατικών, σχετικά με τις αποφάσεις του πρωθυπουργού, δύο παραμένουν ως σταθερές αναφορές.
Α) Οι κατ’ ιδίαν συνομιλίες του πρωθυπουργού με κορυφαία μέλη της Κυβέρνησης που τάσσονται αναφανδόν υπέρ της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες και αυτοί είναι ,η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Γιώργος Σουφλιάς και ο Γιάννης Παπαθανασίου και Βαγγέλης Μείμαράκης καθώς και με τον ειδικό σύμβουλό του επί θεμάτων επικοινωνίας Γιάννη Λούλη....

Β) Τις ανταλλαγές απόψεων με τους εκφραστές της αντίθετης άποψης, μεταξύ των οποίων είναι ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Προκόπης Παυλόπουλος και αρκετοί άλλοι.

Πάντως, με τα σημερινά δεδομένα η συντριπτική πλειοψηφία του Τύπου, συμπολιτευόμενου και αντιπολιτευόμενου προεξοφλούν την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες στις αρχές Οκτωβρίου. Μετά τις 17:00, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η συνάντηση του Υπουργού Οικονομίας κ Παπαθανασίου με τον Επίτροπο κ Αλμούνια στις Βρυξέλλες θα έχει γίνει γνωστό για το ένα έχει δοθεί διετής παράταση στην Ελλάδα για την μείωση του χρέους κάτω από τα επιτρεπτά κοινοτικά όρια. Αν γίνει αποδεκτό το αίτημα της Ελλάδας, τότε ο προϋπολογισμός του 2010 θα μπορεί να είναι πιο φιλολαϊκός.
Για αύριο Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου έχει ορισθεί συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Καρόλου Παπούλια με τον πρωθυπουργό. Η συνάντηση όμως δεν αποκλείεται να επισπευτεί.

Ακόμα. όλοι αναμένουν το πολυσυζητημένο διάγγελμα του πρωθυπουργού. Ήδη από τις πρωϊνές ώρες έσπευσε στο Μέγαρο Μαξίμου συνεργείο της Δημόσιας Τηλεόρασης με την συσκευή Autocue , που βοηθάει στο διάβασμα του κειμένου, πληροφορία που επιβεβαιώνει το ενδεχόμενο μετάδοσης εντός των επομένων ωρών του πρωθυπουργικού διαγγέλματος.

Τύλος. έως και πριν από λίγη ώρα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη ισχυρίζονταν πώς η απόφαση για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες «κλείδωσε» και ότι ο πρωθυπουργός επεξεργάζεται πλέον μόνον την ημερομηνία διεξαγωγής τους. Κορυφαίος Υπουργός επιβεβαίωνε νωρίς το πρωί πώς «η διεξαγωγή εκλογών αποφασίστηκε από τον πρωθυπουργό».
Παρόλα αυτά , κυβερνητικοί παράγοντες που όμως ανήκουν στην πτέρυγα που δεν επιθυμούν εκλογές ,συνέχιζαν έως και την ύστατη ώρα να παραθέτουν επιχειρήματα και στοιχεί που καταδεικνύουν την διάθεση του Μαξίμου να μην προχωρήσει σε εκλογές.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top