GuidePedia

0
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, και μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός σχεδιάζει να απευθύνει διάγγελμα προς τον Ελληνικό Λαό ,καλώντας επίσημα τον αρχηγό τη αξιωματικής αντιπολίτευσης σε συναινετική εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου δεν ξεκαθαρίζει τη χρονική στιγμή του διαγγέλματος, θεωρείται όμως σ’ιγουρο ότι ο πρωθυπουργός θα επιλέξει να απευθυνθεί στη κοινωνία δια των τηλεοράσεων, την ώρα που ο Παπανδρέου θα μιλά στο Θησείο για τα 35 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή την 3 Σεπτεμβρίου.

Η ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου είναι προγραμματισμένη για τις 8 το βράδυ.

Κύκλοι προσκείμενοι στη Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρουν πως η απόφαση του πρωθυπουργού να προκηρύξει πρόωρες εκλογές θα εξαρτηθεί από την απάντηση του Παπανδρέου στο διάγγελμά του.....

Τα σενάρια που επικρατούν είναι:

- Ο κ. Γ. Παπανδρέου απαντά αρνητικά, όπως έχει ήδη δεσμευτεί, και ο πρωθυπουργός επικαλούμενος τη αρνητική στάση του ΠΑΣΟΚ προκηρύσσει εκλογές.

- Ο κ. Καραμανλής χρεώνει το ΠΑΣΟΚ για απόπειρα αποσταθεροποίηση της χώρας, δηλώνει ότι δεν θα τον ακολουθήσει σε αυτό το δρόμο της Συνταγματικής ανωμαλίας αλλά δεν προκηρύσσει εκλογές αφήνοντας τις ημερομηνίες να τρέξουν.

Πάντως, στενοί συνεργάτες της Ντόρας Μπακογιάννη αποκαλύπτουν πως η υπουργός Εξωτερικών, η οποία είχε προγραμματίσει ταξίδι στη Σουηδία την Πέμπτη και Παρασκευή, προκειμένου να συμμετάσχει στο άτυπο συμβούλιο υπουργών, άλλαξε σήμερα τα σχέδιά της και ανακοινώσε στους άμεσους συνεργάτες της ότι η παρουσία της στην Σουηδία θα εξαρτηθεί από το διάγγελμα του πρωθυπουργού, και οι πιθανότητες να παραστεί στη Σουηδία, στο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών, είναι 50-50.
Σημειώνεται ότι το ΠΑΣΟΚ έχει σχεδιάσει την έναρξη του «ανένδοτου προς τις εκλογές» για τη Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, με συγκεντρώσεις, ομιλίες και κινητοποιήσεις σε όλες τις τοπικές οργανώσεις του κινήματος.

ΠΑΣΟΚ: Στις 3 Σεπτέμβρη ξεκινά η πορεία προς τις εκλογές Θέλει να κερδίσει χρόνο ο Κώστας Καραμανλής

Δημοσίευση σχολίου

 
Top