GuidePedia

0


Ο Αμερικανός υπουργός εξωτερικών έμεινε πραγματικά άφωνος από τις δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου

Πριν κάποιες ώρες δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο ένα βίντεο που πραγματικά έγινε viral, κυρίως εξαιτίας των ωμών δηλώσεων του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα μπροστά στον Αμερικανό υπουργό εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Τον Έδειξε με το Δάχτυλο

Πιο συγκεκριμένα, ο Αμερικανός υπουργός εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν επισκέφθηκε πριν λίγες ημέρες την Αλβανία όπου και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της βαλκανικής χώρας, Έντι Ράμα. Κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου των δύο αξιωματούχων, ο Έντι Ράμα φαίνεται πως «ξέφυγε» από το προσυμφωνημένο σενάριο και είπε τα πράγματα όσο πιο ωμά γίνεται.

Αναλυτικότερα, ο Έντι Ράμα μίλησε για τα «3 μεγάλα κακά» της σύγχρονης ιστορίας κατά την διάρκειας της κοινής τους συνέντευξης. Στο νούμερο ένα κατονόμασε τις Ηνωμένες Πολιτείες, πάντα όσο βρίσκονταν δίπλα του ο Αμερικανός κορυφαίος διπλωμάτης Μπλίνκεν. Όχι μόνο είπε ξεκάθαρα «το πρώτο μεγάλο κακό είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες» αλλά έδειξε και με το χέρι του το σημείο που βρίσκονταν ο Μπλίνκεν, η αντίδραση του οποίου ήταν πραγματικά ανεκτίμητη.

Στο νούμερο 2 και 3 ο Αλβανός πρωθυπουργούς ανέφερε την Σοβιετική Ένωση και το Ισραήλ αντίστοιχα. Συνέχισε εξηγώντας πως το χειρότερο χαρακτηριστικό τόσο των Ηνωμένων Πολιτειών όσο και της Σοβιετικής Ένωσης είναι η ιμπεριαλιστική πολιτική τους, ενώ για το Ισραήλ αναφέρθηκε στον σιωνισμό.

Από την έκφραση του προσώπου του Μπλίνκεν καταλαβαίνουμε ότι σίγουρα ο Αμερικανός δεν ήταν προετοιμασμένος για το τι θα ακούσει από το στόμα του Ράμα. Ειδικά όταν τον έδειξε με το «δάχτυλο» ο Αλβανός πρωθυπουργός αυτός έμεινε άφωνος.

Οι χρήστες στο διαδίκτυο σχολίασαν πως αυτό που έκανε ο Ράμα απαιτεί πραγματική γενναιότητα, άλλοι βέβαια μίλησαν για θράσος και υποκρισία. Όπως και να έχει το περιστατικό έγινε πρακτικά viral, αφού μέσα σε λίγες ώρες συγκέντρωσε περισσότερες από 500 χιλιάδες προβολές.

Βέβαια να σας ενημερώσουμε πως ένας χρήστης σχολίασε κάτω από την δημοσίευση του αποσπάσματος ότι ο Έντι Ράμα απλά παράθεσε τα λόγια του Ενβέρ Χότζα, ενός από τους σημαντικότερους Αλβανούς ηγέτες που υπηρέτησε ως επικεφαλής της κομμουνιστικής Αλβανίας από το 1945 έως και το 1985.

Φαίνεται πως ο Χότζα είχε αναφέρει πρώτος πως τα «3 κακά του κόσμου είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Σοβιετική Ένωση και το Ισραήλ» αλλά όπως και να έχει ο Έντι Ράμα το επανέλαβε μπροστά στον ίδιο τον Αμερικανό υπουργό εξωτερικών. Αυτό σημαίνει κάτι!

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top