GuidePedia

0


Διαξιφισμοί

Γράφει ο Κώστας Φράγκος

Ερντογάν: Θάρθω μια νύχτα…..


Μην βλέπετε τον εφένδη Ταγίπ αγριωπό, φωνακλά, απειλητικό και μπουρδολογούντα. Στην πραγματικότητα είναι γλυκύς, αγαθός, ρομαντικός. Αγαπά την ελληνική μουσική ακόμη και τη ρετρό.
Το 1937, ο σπουδαίος μουσικός Κώστας Γιαννίδης έγραψε με τον φίλο του Β. Ρηγόπουλο ένα τραγούδι – ρομάντζα που χάλασε κόσμο και τραγουδιέται μέχρι σήμερα.

Θάρθω μια νύχτα με φεγγάρι να σε ξυπνήσω
και την παληά μας την αγάπη να σου θυμήσωΟ Ταγίπ τραγουδάει σήμερα στην Ελλάδα
Θα ρθω μια νύχτα με φεγγάρι να σου την πέσω


σ’ ένα νησάκι του Αιγαίου να σε πλανέψω Καλώς τον νάρθη, ο πονηρούλης Ανατολίτης ας είναι άξεστος και καυγατζής. Τον περιμένει η αποτυχία και η απογοήτευση.

Η Ερντογανική Αλαζονεία στην αποκορύφωση της

Ανακοινώθηκε επίσημα, από Τουρκικής πλευράς, ότι το Ελικοπτεροφόρο/μικρό αεροπλανοφόρο TCG Anadolu θα εμφανισθεί στο Αιγαίο το 2023.
Η ναυπήγηση του άρχισε το 2019 στα Ναυπηγεία Τούζλα (πλησίον Κων/λης) κι αυτό με την συνεργασία Ισπανών (NAVARTIA) οι οποίοι έχουν ναυπηγήσει κάτι το παρόμοιο που ονόμασαν Juan Carlos I, προς τιμήν του βασιλιά της Χουάν Κάρλος που την «κοπάνησε» από την Ισπανία υπό το βάρος ατασθαλιών του!
Το νέο απόκτημα της Τουρκίας, εκτιμάται βέβαια, ως επίτευγμα των ναυπηγείων της όπως εκτιμάται επίσης το γεγονός ότι 24 χώρες έχουν ζητήσει από την Τουρκία ν΄ αγοράσουν τα γνωστά και επιτυχή BAYRACTAR TB2 και τα νέα εμφανιζόμενα TB3.
Το πρόβλημα είναι όμως το Anadolu. Θα είναι ωραιότατος στόχος πάσης κατηγορίας πυραύλων, της αεροπορίας, και όπως λέγαν οι ειδικοί, για να επιχειρεί θα πρέπει να συνοδευτεί από πλειάδα φρεγατών κλπ.
Το θέμα, ασφαλώς, παρακολουθείται από ελληνικής πλευράς.

Η χυδαία επίθεση κατά του Α/ΓΕΕΘΑ
Στρατηγού κ. Κων. Φλώρου

Χείρ στρατιωτική εποίησεν το κείμενο στάζουσα, χολή, μίσος και ασυνειδησία.
Σατανικοί νόες, Κρατικοί ή Παρακρατικοί ενεπνεύσθησαν την επιχείρηση. Εντελώς ασυνείδητοι, ανεύθυνοι και επικίνδυνοι.
Άσχετο πρόσωπο την σάλπισε
Απροκάλυπτος στόχος ο Στρατηγός Φλώρος προς τον οποίο ο Ελληνικός Λαός προσβλέπει με εμπιστοσύνη. Υποχρεωτικά και η Κυβέρνηση που τον επέλεξε.
Το κείμενο βρύθει ανακριβειών, ψευδών, συκοφαντιών
Ικανοποίησε πλήρως την Τουρκική προπαγάνδα και προκάλεσε τον γέλωτα του κ. Ερντογάν «Ιδού ο Αρχιστράτηγος των Ελλήνων» έφα.
Η Κυβέρνηση διόρισε προ τριετίας σ’ αυτό το πόστο τον Στρατηγό και ενέκρινε τροποποιήσεις στην διάρθρωση της Διοίκησης. Ανεκάλυψαν τώρα ότι δεν τους αρέσει; Ας κάνουν, στο πόδι, ένα ΚΥΣΕΑ και να τον αντικαταστήσουν. Οι χυδαιότητες είναι ακούσματα των υπονόμων.
Ντροπή και αισχύνη στους συμμετέχοντες στη λασπολογία.
Αναζήτησα επί πολλές μέρες μια παρέμβαση του κ. υπουργού. Διά της σιωπής του συναινεί στο υβρεολόγιο ή αποδοκιμάζει; Ας μας το πει, επί τέλους. Έχει καθήκον να το κάνει.

ΣΗΜ: Ρώτησα σχετικά τον κ. Υπουργό στην μάζωξη δημοσιογράφων την προηγούμενη Πέμπτη και μου απάντησε ότι έκανε σχετικές δηλώσεις απόλυτης εμπιστοσύνης στον Στρατηγό. Όλα καλά λοιπόν. Έτσι είναι εφόσον έτσι νομίζετε.

Φαγοπότια… ξεδοντιασμένων
Κάθονται και τρων και πίνουν και την Άρτα φοβερίζουν


Τσάμικο της Επανάστασης

Η Σοφία των Προυχόντων: Όταν δεν μπορείς να μιλήσεις καλλίτερα να μασάς (Καθ 4/11)
Η δευτεροκλασάτη ειδησεογραφία μας σέρβιρε την ασήμαντη είδηση ότι οι δύο πρώην Πρωθυπουργοί της ΝΔ, ξεχασμένοι πλέον αλλά συνεχίζοντες να είναι άχθη αρούρης κ. Κων. Καραμανλής και Α. Σαμαράς γευμάτισαν, μαζί αλλά άνευ παρέας, στον ΒΑΣΙΛΗ, στην Κηφισιά.
Χ……κε η Τζεμιλέ στο Γεντή Κουλέ, θα σχολίαζε ο αείμνηστος Θεσσαλονικευς Μανώλης Ρασούλης
Υπενθυμίζω ότι ο κ. Α. Σαμαράς θα ήταν, προ πολλού, χαμένος στο διάστημα αν δεν τον περιμάζευε ο κ. Κων. Καραμανλής, ο επιλεγόμενος Ακάματος ή Νταβατζηδοκτόνος, να τον κάνει Υπουργό Πολιτισμού, για να ερεθίσει το Μητσοτακέϊκο.
Ψάχνετε για πολιτική σημειολογία. Δεν υπάρχει. Και οι δύο, δραματικά αποτυχόντες ως Πρωθυπουργοί επιχειρούν να πλαγιοβάλλουν τον κ. Κ. Μητσοτάκη που είναι, οπωσδήποτε, παρά τα σφάλματα του, πολύ καλλίτερος απ΄ αυτούς.
Ο κ. Αντώνης Σαμαράς, σπεύδει να γίνει….. Ίδρυμα πράγμα που δείχνει ότι αντιλαμβάνεται, σιγά αλλά σταθερά, ότι τελείωσε ως πολιτικός παράγων. Ο κ. Κ. Καραμανλής συνεχίζει να επιδίδεται στα φαγοπότια και πλέον ου.
Το τι εμποδίζει τον κ. Κυρ. Μητσοτάκη να τους δείξει την έξοδο, δεν το αντιλαμβάνομαι….. Θα ευεργετήσει Κόμμα, πολιτική, Χώρα.
Υπενθυμίζω ότι αμφότεροι απαξίωσαν την Άμυνα.

Ιδρυματισμοί



Αν νοιώθεις ότι πέφτεις και δεν μπορείς

να κρατηθείς αποτραβήξου με θάρρος

σε μια γωνιά όπου μπορείς να σταθείς όρθιος

χωρίς θυμούς και διαμαρτυρία – Έτσι, απλά

κι ελεύθερα


Μάρκος Αυρήλιος

Τι τους έπιασε τελευταία, μερικούς αποτυχημένους χρεωκοπημένους και βλάψαντες τη Χώρα, τα μάλα, πολιτικούς. Μαστορεύουν ιδρύματα, στο όνομά τους. Οποία γελοία αυτοπροβολή, ναρκισισμός, αλαζονικός αυτοηρωϊσμός, καραγκιοζηλίκι.
Θέτουν ως σκοπό του Ιδρύματος την ανάλυση και αξιολόγηση του αρχείου τους, των κρυπτοσημειώσεων τους και διάθεση τους στην υπηρεσία του κοινού; Και πολιτών. Λες και είχαμε καμμιά όρεξη να ενσκύψουμε στην κενότητα τους, η οποία ασφαλώς θα ωραιοποιηθεί από τους «μελετητές»
Αφήνω το Ίδρυμα Σημίτη, το οποίο λειτουργεί από 15ετίας, με σοβαρούς ερευνητές, μελετητές και λοιπό προσωπικό (ΣΣ Πάλι ρωτάω: ποιος πληρώνει την λυπητερή) και η ανάλυση δεν έχει τέλος. Τι θα προκύψει άραγε, που θα οφελήσει το Έθνος, από την μελέτη του φιάσκου της Ύμιας, την κατάπτυστη συμφωνία της Μαδρίτης, την ληστεία του Χρηματιστηρίου, την θλιβερή ιστορία της παράδοσης του Κούρδου Ηγέτη Οτσαλάν στους Τούρκους, τις ληστείες Εξοπλισμών και Ολυμπιακών Αγώνων. Δεν κατέληξαν ακόμη; Ξεφτύλα……
Ο κ. Αντώνης Σαμαράς, με την σειρά του έστησε κι’ αυτός ένα Ίδρυμα. Όλα τα χε η Μαριορή ο φερετζές της έλειπε! Προς τι; Ο Μεσσήνιος πολιτικός υπήρξε καταστρεπτικός στο Δημόσιο βίο κι΄ αν δεν τον έβγαλε ο κ. Κων. Καραμανλής, ο επιλεγόμενος Νταβατζηδοκτόνος, από την αφάνεια δίνοντας του το Υπουργείο Πολιτισμού θα είχε περιέλθει σε μαρασμό! Σας θυμίζω ότι πρώτο έργο του στο Υπουργείο ήταν η απόπειρα να «μεταφέρει» τον σπουδαίο αρχαίο ναό του Επικούριου Απόλλωνα από τον Νομό Ηλείας σ’ αυτόν της Μεσσηνίας για να ψαρέψει ψήφους από τους Μεσσήνιους.

Αποτυχών γελοιοποιήθηκε σφόδρα…. Πολύ αργότερα, όμως ως αποτυχών Πρωθυπουργός έπρεπε να παραδώσει την Πρωθυπουργία στον πλειοψηφίσαντα κ. Αλέξη Τσίπρα, εγκατέλειψε το Μαξίμου και έφυγε σαν κυνηγημένος επιδείξας μέγα πολιτικό ήθος και πολιτικό πολιτισμό. Ο Αντωνάκης ποτέ δεν κατάφερε να γίνει Αντώνιος.Ουδέν το ουσιώδες έγινε στην πολιτική του πορεία, περισσότερα αρνητικά, παρά θετικά. Ιδιαίτερα όταν μετά του άλλου κολοφώνα της αλαζονείας, καταστροφικού BENITO συνεκρότησε την περιβόητη Κυβέρνηση των Αντωνομπένηδων
Όταν ανακοίνωσε τα του Ιδρύματος….. νομίσαμε ότι κάνει πλάκα, καιτοι υστερεί παντελώς χιούμορ
Εν τούτοις πραγματοποίησε τα εγκαίνια του Ιδρύματος Σαμαρά πριν εβδομάδες με μια γιορτή – βεγγέρα της κομματικής Ελίτ και πλέμπας στο αχανές ΠΑΛΛΑΣ της Αθήνας. Όλοι οι Κομματικοί, ΟΛΟΙ, ήταν παρόντες, πλην του Προκοπίου ο οποίος δεν πήγε γιατί θα ήταν υποχρεωμένος να συναντήσει τον Κυριάκο που τον μισεί θανάσιμα γιατί τον καθαίρεσε από τον θώκο του Προέδρου της Δημοκρατίας όπου στήθηκε, αντί να οδηγηθεί στα Δικαστήρια για κατάχρηση εξουσίας, από τα τότε συνεταιράκια Αλέξη – Κωστάκη. Εντελώς αξιοκρατικά.
ΟΛΗ, λοιπόν, σύμπασα η ΝΔ. Ακόμη και το Μητσοτακέϊκο ήταν εκεί λησμονώντας ότι ο Αντωνάκης είχε ανατρέψει ύπουλα την κυβέρνηση Πατρός Μητσοτάκη (1993) και ο ίδιος, σήμερα, υπονομεύει τον Κυριάκο.
Ο ήρως, ο μέγας Αντώνιος, ο θεμελιωτής του Ιδρύματος εισήλθε καταχειροκροτούμενος ενώ από τα μεγάγωνα ακουγόταν το άσμα του εκλεκτού μουσουργού κ. Σταμάτη Σπανουδάκη.

«Θα ρθη σαν αστραπή» Συμβολικό! Σημαίνει ότι όταν τα πεπρωμένα της φυλής με καλέσουν θα παρουσιασθώ ως Σωτήρ! Οποία κενότης!Παρούσα και όλη η Καραμανλική φαμίλια, ο Καραμανλικός Κυβερνοχώρος: Αχιλλεύς (Καραμανλής ΙΙ) Κωστάκης ο Ξέγνοιαστος (Καραμανλής ΙΙΙ), Κωστάκης ο του Αχιλλέως (Καραμανλής IV)
Παρόντες και ο Αρχιεπίσκοπος συνοδευόμενος από δύο Μητροπολίτες και τινές διάκους. Αν διερωτηθείτε τι δουλειά είχε ο Σεβασμιώτατος σε μία, καθαρά, κομματική βεγγέρα δεν θα σας απαντήσω γιατί φοβάμαι ν΄αμαρτήσω. Όχι, δεν ευλόγησε. Θα μπορούσε όμως, να ψάλλει «Κύριε, επίβλεψον εξ ουρανού και ίδε και επίσκεψον την άμπελον ταύτην (Σαμάρείο Ίδρυμα) ην εφύτευσεν η Ακροδεξιά σου»
Παρέστη και ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός κ. Κων/νος Φλώρος.
Αν με καλούσαν δεν θα πήγαινα.
Φρονώ ότι η πλέον ζοφερή περίοδος της τελευταίας δεκαετίας για τις ΕΔ ήταν αυτή της διακυβέρνησης Αντωνομπένηδων: Το Στράτευμα γονάτισε, εκτέθηκε σε ανυποληψία διεθνώς, ο ΠΥ του μειώθηκε πάνω από 50%, δεν αγοράσθηκε ούτε μία βίδα για την συντήρηση του υλικού, Στο ΥΕΘΑ πέραν του σκιώδους Υπουργού, είχε διορισθεί γκαουλάϊτερ ο κ.Μπαλτάκος, το φρόνημα των στελεχών είχε πιάσει πάτο. Είναι δυνατόν να τιμάται ο κύριος Σαμαράς από στελέχη του στρατεύματος;
Ας ρωτήσει κάποιος έναν αξιωματικό τάξεως 2012-2013 να του αφηγηθεί την ταπείνωση που ένιωσε όταν η Κλαδική του έστελνε για απονομή ξιφών, μια ιερή στιγμή για τους Αξιωματικούς, τους Μπαλτάκο, Τραγάκη και ένα υφυπουργίσκο αντί του ΠτΔ ή Πρωθυπουργού, ως προβλέπει η παράδοση. Η ίδια κλαδική αποστράτευε τον έναν μετά τον άλλον σπουδαίους Α/ΓΕΣ., ταπεινώνοντας τον ΣΞ
Παρών τέλος ήταν και ο μεγαλειώδης μπουρδολόγος Μπενίτο (όπου πανηγύρι και γιορτή η Βασίλω πρώτη) βιρτουόζος πομφόλυγος παράγων μέγας πατριώτης, συνεργάτης του Αντωνάκη στην ένδοξη εποχή των Αντωνομπένηδων και χείριστος ΥΕΘΑ όλων των εποχών. «Θου Κύριε Φυλακή εν τω στόματι μου»
Καλές δουλειές στο Ίδρυμα.

ΣΗΜ. Ιδού κι ένα πιπεράτο, πανέξυπνο σχόλιο της Καθημερινής (11/12)! Από τις μεγάλες επιστροφές στο ΠΑΛΛΑΣ, παρέμεινε αξεπέραστη αυτή της Μαρινέλας…….

Σφύριγμα, κανονικό, της κομματικής φιέστας του Αντωνάκη.

Τομεάρχης Άμυνας ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛΤον κ. Γιώργο Πεταλωτή, Παπανδρεϊκού κλίματος, έχρισε ο κ. Ανδρουλάκης ως Τομεάρχη Άμυνας
Ο περί ου ο λόγος ήταν Κυβερνητικός εκπρόσωπος στην κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου (2009) και στην συνέχεια Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης
Έχει πείρα στην πολιτική. Καλή επιτυχία

Οποία Υπερηφάνεια και Δόξα

Ο κ. Γιωργάκης Παπανδρέου δεν διέπρεψε μόνο ως Έλλην Πρωθυπουργός αλλά και στην Προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς επί 17 έτη. Η Ελλάδα τον άντεξε μόνο δύο (2). Η έρμη Διεθνής δέκα επτά (17). Εμπνευσμένη Ηγεσία σχολιάζει ο κ. Γ. Παπαχρήστου, στα ΝΕΑ. Κάνει την πλάκα του.
Τι έπραξε η Σοσιαλιστική Διεθνής με επικεφαλής τον Γιωργάκη; Μία οπή εις το ύδωρ και δέκα επτά (17) ετήσιες συνάξεις με χλιδάτα γευματοδείπνα και ξενοδοχεία. Ευτυχώς για τη χώρα ο ΓΑΠ θα ξαναβρεθεί στην Ελληνική Βουλή συνεπεία ενός αισχρού Νόμου και της μεγαλοψυχίας του κ. Ανδρουλάκη που επιχειρεί ανανέωση!.

Αγία Βαρβάρα

Προστάτης του πυροβολικούΓιορτάσθηκε, παραδοσιακά, με πάσα μεγαλοπρέπεια, όπως κάθε χρόνο, μετά λουκουμάδων, στην Σχολή Πυροβολικού (Μ. Πεύκο). Δεκεμβρίου 4.
Η Αγία οδηγεί στην νίκη και προστατεύει το Πυροβολικό μας
Υποθέτω όμως, ότι όταν τα ελληνικά πυροβόλα βάλλουν κατά του έχθρου, ο βαλλόμενος εχθρός θα έχει κι αυτός ένα προστάτη ή προστάτιδα που αν δεν είναι άγιος θα είναι τουλάχιστον όσιος ή προφήτης.
Δεδομένου, και γιατί να το κρύψομεν άλλωστε, ότι ο Θεός είναι ΕΝΑΣ τοις πάσιν (ΣΣ Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει άλλος θεός για τους ορθόδοξους, άλλος για τους Διαμαρτυρόμενους, άλλος για τους βουδιστές, άλλος για τους Ινδουϊστές, άλλος για τους Βραχμάνους και άλλος για τους Ισλαμιστές) παρουσιάζεται κάποια αμηχανία. Ποιος άγιος ή αγία του Θεού θα υπερισχύσει; Ποιος θα βοηθήσει περισσότερο το πυροβολικό να επιτύχει τους στόχους;
Την απάντηση έδωσε ο σπουδαίος OTTO VON BISMARΚ
Θα νικήσει αυτό το πυροβολικό που έχει τα καλλίτερα πυροβόλα, το προσωπικό με υψηλό φρόνημα και καλά εκπαιδευμένο.
Ασφαλώς και οι άγιοι παρέχουν θετική συμβολή, όπως την αντιλαμβάνεται κανείς.
Τελικά, καταλήγουμε στο αρχαίο! Συν Αθηνά και χείρα κίνει. Τουθ’ όπερ μεταφραζόμενο στην σημερινή γλώσσα. Καλή είναι η Αγία Βαρβάρα αλλά οφείλει το κράτος να δίνει τ’ αναγκαία στο Πυροβολικό για να νικήσει.
Σας θυμίζω, γιατί αυτά δεν πρέπει να ξεχνιούνται, ότι, αρκετά πρόσφατα, οικονομισάριοι του Υπουργείου Άμυνας παρείχαν στο πυροβολικό άχρηστα ραντάρ και ακατάλληλα πυροβόλα. Τι να σου κάνει η Αγία Βαρβάρα; Και του χρόνου…

Εξοπλισμοί: Χαρά Θεού!Πέντε Αμερικάνικες Εταιρείες κατασκευής οπλικών Συστημάτων, με επικεφαλής την βασίλισσα στο χώρο, LOCKHEED MARTIN, κυριαρχούν παγκοσμίως στους Εξοπλισμούς (πωλήσεις)

– L-M 60,3 δις $

– RAYTHEON 41,9 δις $

– BOEING 33,4

– NORTHROP GRUMMAN CORP 29,9

– GENERAL DYNAMICS 24,4Ακολουθεί η BAE SYSTEMS (HB) και στην συνέχεια, καμαρώνουν πέντε (5) Κινέζικες (NORINCO, AVIC, CASC, CETC, CASIC)
Στις Ευρωπαϊκές διακρίνονται η LEONARDO (IT) AIRBUS (Γαλλία), THALES (Γαλλία) και η DASSAULT AVIATION GROUP (Γαλλία).
Στον πίνακα των 100 δεν περιλαμβάνονται ρωσικές εταιρείες. Τι συμβαίνεις
Πηγή Stocholm Institute International pease
Σημειώνω ότι οι παραχθέντες και πωληθέντες εξοπλισμοί θα πρέπει να «καταναλωθούν», για να μπορέσουν οι εταιρείες να παρουσιάσουν τα καινούργια προϊόντα τους.

Λύση σ’ ένα αδιέξοδο;Προκαταρκτικές συζητήσεις διεξάγονται μεταξύ ΠΑ – ΓΔΕΑΕ και Αυστραλών ομολόγων τους για την προμήθεια μεταχειρισμένων Α/Φ C130j.
Μακάρι να καταλήξουν γιατί η συντήρηση τους από την ΕΑΒ ή Ισραήλ δεν πρόκειται, όπως φαίνεται, να καταλήξει θετικά. Το γοργόν και χάριν έχει……

Ο κατά γην, αέρα και θάλαττανΑναφέρομαι στον ΥΦΕΘΑ κ. Νίκο Χαρδαλιά.
Αφού διήνησε χιλιάδες χιλιομέτρων επιθεωρώντας άνω των 250 Μονάδων των ΕΔ, ιπτάθηκε επισκεπτόμενος άλλες Ηπείρους, τώρα θεάθηκε…. τορπιλίζων στόχο από υποβρύχιο!
Σίδερα στα πόδια του…
Μη με κατηγορήσετε ότι τον λιβανίζω και διαφημίζω. Δήλωσε ότι δεν θα πολιτευτεί. Επομένως δεν του ψαρεύω ψήφους
Πέραν τούτων ενδιαφέρεται σφόδρα για την προώθηση προβλημάτων των ΕΔ, όπως ο ΑΟΟΑ, ΟΣΜΑΕΣ, ανακαίνιση του ΝΙΜΤΣ κα.
Καλή συνέχεια
Θα προσθέσω και τούτο: Για να θυμάται να κινείται με αεροπορικές ταχύτητες έχει υπασπιστή μια κυρία Αεροπόρο, Ιπτάμενη Επισμηναγό, χειριστή Ε/Π PUMA.
Ευκαιρία στην κυρία Επισμηναγό να ψιθυρίσει στον κ. Υφυπουργό τα του δράματος των PUMA.

ΑπορίαΤο έκτακτο επίδομα των 600€ σε κάθε Αστυνομικό και Λιμενοφύλακα για την εξαιρετική κόπωσή του κατά το 2022, θα το λάβουν και οι 3.500 «φρουροί» της Ελίτ; Οι σχολάζουσα Πανεπιστημιακή Αστυνομία;
Ένα μεγάλο μέρος των αστυνομικών (ΣΣ Για λιμενικούς δεν είμαι ενημερωμένος) αξίζει, όντως, την extra αμοιβή. Βλέπουμε τι τραβάνε με τις κινητοποιήσεις κάθε ημέρα στις τηλεοράσεις.
Για τις ΕΔ; Later……

Υποκλίνομαι

Η βραδιά του ΠΝ στο Μέγαρο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Μια ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα κυριάρχησε, ένας ωραίος ρυθμός, μια ακουστική απόλαυση.
Όλα οργανωμένα τέλεια από τον πανταχού παρόντα Α/ΓΕΝ Ναύαρχο κ. Στ. Πετράκη και τους επιτελείς του.
Στάθηκα όμως σε τρία στιγμιότυπα

– Την συγκινητική, σύντομη, ομιλία της δημοσιογράφου κ. Μπίλιως Τσουκαλά για τον πλωτάρχη ήρωα – υποβρύχιά πατέρα της, ύπαρχο Υ/Β Κατσώνης

– Τον Αντιπλοίαρχο ΠΝ κ. Αθαν. Οικονομίδη, Κυβερνήτη φρεγάτας ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ, που παρέμεινε 232 ημέρες εν πλω, το 2022.

– Τον Σημαιοφόρο (Ε) Γρηγόρη Ανδρεόγλου ΠΝ, υπηρετούντα επι 20 συναπτά έτη στα υποβρύχια.Αξίζουν μύρια συγχαρητήρια στους δύο Ναυτικούς, στελέχη του ΠΝ. Υποκλίνομαι και ταυτοχρόνως, ρίχνω πέντε συναπτές μούντζες σε μερικούς κοπρίτες πολιτικούς που πέρασαν από το ΥΕΘΑ, ειρωνεύθηκαν τους Ναυτικούς και αποκάλεσαν τους αξιωματικούς Αντιπαραγωγικούς Ουστ!

33ο Ελληνικό Οικονομικό Φόρουμ

και η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία (ΕΑΒ)Το θέμα περιελήφθη στην ατζέντα του ΕΟΦ.
Συντονιστής συζήτησης ο κ. Στ. Ιωαννίδης
Στην έδρα ο Υπουργός Άμυνας κ. Ν. Παναγιωτόπουλος και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής και Άμυνας κ. Νίκος Παπάτσας (διαθέτει 44 Εταιρείες στο δυναμικό της).
Ο κ. Παπάτσας αναφέρθηκε, με μια μεστή ομιλία του, στην σειρά διαχρονικών προβλημάτων που απασχολεί την ΕΑΒΙ και την απουσία κρατικής πολιτικής. Δεν υπάρχει θεσμική πολιτική τόνισε. Αναφέρθηκε, επίσης, στην γενική απαίτηση συμμετοχής κατά 30% της αξίας ενός εξοπλιστικού προγράμματος από μεριά των ΕΑΒΙ η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει επιτευχθεί. Αναφέρθηκε σε «φωτεινές εξαιρέσεις» όπως της THALES ΗΕLLAS. Τα λοιπά αποτελούν υποσχέσεις. Αναφέρθηκε επίσης στην ανταπόκριση της Αμερικανικής Βιομηχανίας που για συμβάσεις ύψους 4,2 δις $ επέστρεψε στην Χώρα μέσα σε μια περίοδο 15-20 ετών το 55% της αξίας του πωληθέντος υλικού (κυρίως η L-M).
Συμπλήρωσε ότι το F-35 δεν είναι, απλά ένα αεροσκάφος 5ης γενιάς αλλά έχει σχεδιασθεί ειδικότερα για να είναι μια πλατφόρμα βιομηχανικής συνεργασίας.
Ο κ. Ν. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε σε Ελληνικές εταιρείες που αποτελούν «μικρά διαμάντια» στον παγκόσμιο ανταγωνισμό. (ΣΣ Θα θέλαμε να μάθουμε ποιες είναι αυτές και αν έχουν εκτιμηθεί ως διαμάντια). Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη απεξάρτησης από ρωσικά συστήματα (ΣΣ Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Άκη)
Σημειώνω, απλά, ότι σχολιάσθηκε η απουσία του Προέδρου του ΣΕΚΠΥ κ. Τάσου Ρόζολη (190 εταιρείες) ο οποίος δεν είχε κληθεί. Γιατί;

Έρευνα – ΔιάσωσηΣειρά ευχάριστων γεγονότων

– Συμφωνία Ελλάδος – Αιγύπτου – Ισραήλ για την έρευνα διάσωση στην Ανατολική Μεσόγειο

– Κοινή άσκηση Ισραήλ – Αιγύπτου – Ελλάδος στο νότιο Αιγαίον με αντικείμενο την έρευνα-διάσωσηΝαι, αλλά για να γίνει αυτή η επιχείρηση απαιτούνται τα εθνικά και κατάλληλα θαλάσσια και αεροπορικά μέσα
Το βασικό Ελικόπτερο στα καθ’ ημάς, είναι το SUPER PUMA. Υπάρχει αντίρρηση;
Πόσα απ’ αυτά είναι διαθέσιμα και πόσα αναμένουν «αποφάσεις» για να οδηγηθούν για ειδική επιθεώρηση, προϋπόθεση πλοϊμότητας;

Γίνομαι ενοχλητικός; Μα τι να κάνω, αυτή είναι η δουλειά μου.

Ενδιαφέρουσα και παραγωγική συνεργασίαΜνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν η ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ) με τον όμιλο ΟΝΕΧ SHIPYARDS με το οποίο προβλέπεται η ένταξη Σχολών Ειδικοτήτων τεχνιτών Ναυπηγικής και Ηλεκτρολόγων του ίδιου προσανατολισμού στο πρόγραμμα της Σχολής Επαγγελματικής Μαθητείας της Ελευσίνας.
Η πρακτική εκπαίδευση θα γίνεται στα Ναυπηγεία Ελευσίνας ενώ οι μαθητές θα αμείβονται και θα ασφαλίζονται.
Θεωρώ ότι είναι μια σπουδαία πρωτοβουλία της ΟΝΕΧ που αν επιτύχει θα συμβάλλει τα μέγιστα και στην λειτουργία των Ναυπηγείων αλλά και την οικονομία της περιοχής.

Καλά τα νέα από την ΕΑΒΘετικό αποτέλεσμα, μετά από πολλά χρόνια, παρουσιάζουν τα στοιχεία χρήσης για το 2021.
Καταγράφονται κέρδη, 1,5 εκ. €
Έκπληξη! Ας κάνουν σχόλια οι ειδικοί. Τις ευχές μας για καλλίτερα. Ωστόσο εξακολουθώ να επιμένω ότι ο Υπουργός Άμυνας θα ήταν πολύ καλλίτερος «τοποτηρητής» από κάθε έτερον. Αμήν

Σπουδαία συγγραφέας και ΕλληνίδαΠρόκειται για την κ. Δήμητρα Στασινοπούλου, φιλόλογο και φωτογράφο
Έχει εκδώσει πάμπολλα, πολυτελή βιβλία – λευκώματα (INDIA, ROMANIA, ARMENIA, VIET-NAM – Κωνσταντινούπολις – Καππαδοκία, Πόντος κ.α)
Τελευταία βραβεύθηκε με ειδικό βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών για το εξαίρετο βιβλίο της – Λεύκωμα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΣ ΣΤΗ ΜΟΛΔΟΒΛΑΧΙΑ – ΑΛΕΞ. ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ. Πρόκειται όντως για ένα αριστούργημα.
Σημειώνει «Με τη φωτογραφία δεν μπορούμε ν’ αλλάξουμε τον κόσμο αλλά όμως μπορούμε να κάνουμε σκέψεις και να συγκινούμε καρδιές»
Εύγε, Κυρία Στασινοπούλου

Μια άποψη του επίτιμου Α/ΓΕΣ Στρατηγού κ. Γ. ΚαμπάΗ ΕΥΠ έπρεπε να προστατεύει τους Στρατηγούς αντί να τους παρακολουθεί….
Φίλε Στρατηγέ, παρεξηγήσατε την Κυρία. Με το να παρακολουθεί Α/ΓΕΕΘΑ, Α/ΓΕΣ κ.α. εκδήλωνε την αγάπη και την προστασία τους. Άκουγε τι λένε ώστε σε περίπτωση που, κάποιος συνομιλητής τους εκτρεπόταν να σπεύσει να τον βάλλει στη θέση του. Αυτό δεν είναι προστασία; Προστασία δεν είναι επίσης να σπεύδει, η καλή Κυρία, να λέει ότι ακούει στην Παραεξουσία ώστε κι αυτή να σπεύσει να τους μαλώσει,

Καλά νέα από την INTRACOMΥβριδική γεννήτρια HEPS της IPE συμμετείχε με επιτυχία στην τελική φάση ασκήσεων AWE 22 του Βρετανικού Στρατού. Η IDE συνεργάσθηκε προς τούτοις με την MARSHALL LAND SYSTEM το σύστημα αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση που προάγει την μαχητικότητα των ΕΔ.
Πραγματοποιήθηκε επίσης η τελική δοκιμή του συστήματος AVICOM με το οποίο στοχεύεται η ανάπτυξη ολοκληρωμένων καινοτόμων ολοκληρωμένων λύσεων δικτύωσης εμπλεκόμενων φορέων πολιτικής προστασίας. (Συνεργασία ΙΔΕ, Παν. Θεσσαλονίκης, ΥΕΘΑ)

Παρακολουθήσεις τηλεφώνων

Σ΄ άκουσαν να τηλεφωνάς

ότι τον Χρήστο αγαπάς

ΛαϊκόΝέα ονόματα, νέοι ύποπτοι, πολιτικοί και κοσμικοί, υπό το ους του Μεγάλου Αδελφού
Έχω περιέλθει σε βαθιά μελαγχολία ή κατάθλιψη, κατήφεια. Δεν είδα σε καμμιά λίστα τ’ όνομα μου.
Έχω εκτεθή σε συγγενείς και φίλους, στην οικογένεια μου, στην Τρίπολη, στον δημοσιογραφικό κόσμο και υπόκοσμο.
Διερωτώμαι: Δεν είμαι διάσημος, δεν είμαι influenser, δεν είμαι προσωπικότης;
Τι κακό με βρήκε. Κινδυνεύω ν’ απολυθώ και από το MILITAIRE. Έλεος! Παρακολουθείστε με, σας παρακαλώ, κ. Εξουσιαστές. Θα μάθετε πολλά. Please…..
Πέραν της πλάκας θα εκφράσω την προσωπική μου γνώμη ότι ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης, πιθανότατα, δεν γνώριζε αυτές τις αδιαντροπιές, δηλ. να παρακολουθούνται Υπουργοί, Αρχηγοί Επιτελείων.

Το αίσχος αυτό ήταν έργο του Παρακράτους του Μαξίμου που ξέφυγε από τον έλεγχο του Πρωθυπουργού. Θα του θυμίσω όμως το λεχθέν από τον Μεγάλο Μακιαβέλι «Δείξε ποιοι είναι μπροστά ή δίπλα1 από το Γραφείο του Ηγεμόνα να σου περιγράψω αμέσως τον Άρχοντα»

1 Δίπλα του έχει εγκαταστήσει την BIG SISTER, την Ντόρα

Ευτυχώς, που ο κ. Θ. Ντόκος δεν είναι …… ΕπιτροπήΟι Έλληνες θελήσαντες να διαβούν τον Αίμον συγκρότησαν Επιτροπήν Τσάτσον, Κρασάν και Κρέμμον

Δημ.ΣούτσοςΑν ο Μωυσής ενεργούσε μέσω Επιτροπών, οι Εβραίοι δεν θα είχαν διαβεί ακόμη την Ερυθρά θάλασσα.

MORDILLOΣτην ειδησεογραφική στήλη του Militaire διάβασα, προ εβδομάδος την παρακάτω είδηση «Ο κ. Πρωθυπουργός ζήτησε από τον Σύμβουλο της Εθνικής Ασφάλειας κ. Θάνο Ντόκο ν΄ ασχοληθεί με το θέμα προμήθειας του ισραηλινού πυραυλικού συστήματος SPICE NLOS»
Όπως γνωρίζω, ο φάκελλος, μετά περιπέτειας ανώ των 12 μηνών, τέθηκε, πλήρης και ολοκληρωμένος, υπόψη του κ. Πρωθυπουργού, ο οποίος ενέκρινε την πρόταση, αλλά, υποθέτω, θα είπε στον κ. Ντόκο «Θάνο ρίξτου μια ματιά». Καλώς έκανε
Ο κ. Ντόκος διακρίνεται για την σοβαρότητα και την ορθοφροσύνη του, βρίσκεται μακράν της παγιωμένης και νοσηρής ατμόσφαιρας της γραφειοκρατίας και έχει αντιληφθεί πλήρως την κρισιμότητα της κατάστασης που απαιτεί γρήγορες αποφάσεις, χωρίς, βέβαια, να παραβλέπονται τα συμφέρονται των ΕΔ και οι Νόμοι.

Έχει νομίζω, το παράδειγμα του κ. Πρωθυπουργού που για την προμήθεια των φρεγατών και των μαχητικών παραμέρισε την γραφειοκρατία, παρέλειψε όμως τις βιομηχανικές επιστροφές.Μια υπόθεση προμήθειας οπλικού συστήματος είναι θέμα Επιτροπών, αν ακολουθηθεί η τυποποιημένη διαδικασία, η οποία, ενίοτε, καταντά τροχοπέδη στην εξέλιξη της υπόθεσης. Τελευταία μάλιστα που στις Επιτροπές αυτές προστέθηκαν κι’ άλλες, εντελώς άχρηστες, (όπως πχ η Επιτροπή της Βουλής, εφεύρημα του κ. Ε. Βενιζέλου) τότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι αντί της επιθυμούμενης διαφάνειας επιτυγχάνεται διάχυση ευθυνών.
Το θέμα προμήθειας του συστήματος SPICE, το οποίο το ΓΕΣ θεωρεί αδήριτη και επείγουσα ανάγκη, και το οποίο ταλαιπωρείται πάνω από 16 μήνες, πρέπει να τελειώνει. Να κλείσει. Είτε θετικά ή αρνητικά. Αν δεν αρέσει ή επιλέγεις ένα άλλο, ισοδύναμο, με τη μέθοδο Μητσοτάκη… Ο κύριος Υπουργός μας διαβεβαίωσε ότι η υπόθεση έκλεισε και υπογράφεται εντός των ημερών η σύμβαση.

Αχός βαρύς ακούγεται

πολλά ντουφέκια πέφτουν….Δεν γνωρίζω τους πολιτικούς διαχωρισμούς εξουσίας στο Υπουργείο Άμυνας. Νομίζω ότι υπάρχουν Πρωθυπουργικές αποφάσεις που τις καθορίζουν.
Εν τούτοις, τελευταία, υπάρχουν, φαίνεται, και άλλες παράμετροι που επηρεάζουν τις ισορροπίες. Αφήνω εκτός τα κουτσομπολιά για κουμπάρους, φίλους, παρεμβάσεις ενδιαφερομένων «πατριωτών» (ΣΣ Πολυετής παράδοση)
Η γραμμή, βέβαια, επιβάλλεται να χαράσσεται από το Κορυφαίο Κέντρο Εξουσίας, το Πρωθυπουργικό Γραφείο που τελευταία ταλαιπωρήθηκε με «αναταράξεις».
Επί μήνες αφήνεται να κυκλοφορεί η φήμη ότι ο μακρύς διάδρομος του 4ου ορόφου του ΥΕΘΑ που συνδέει τα γραφεία του κ. Ν. Παναγιωτόπουλου και του ΓΓ/ΥΕΘΑ κ. Αντώνη Οικονόμου είναι δύσβατος και για τους δυο.
Ο δεύτερος από τα λίγα που γνωρίζω, κατάφερε να μείνει στο απυρόβλητο Έτσι λέγεται και δεν γνωρίζω λεπτομέρειες. Ουδείς με εμπιστεύεται!
Μακάρι οι φήμες να είναι κουτσομπολιά καλοθελητών. Πρέπει, όμως, οπωσδήποτε να δούμε φως! Μια τέτοιου είδους δυσαρμονία καταλήγει, τελικά, εις βάρος των ΕΔ.
Τελευταίες πληροφορίες, επιβεβαιωθείσες δυστυχώς, φέρουν τον κ. Οικονόμου μη προσκληθέντα στη, παραδοσιακή στο τέλος του χρόνου, μάζωξη των δημοσιογράφων, κατόπιν πρόσκλησης του ΥΕΘΑ στο υπέροχο δώμα του ΓΕΝ, παρόντες ο Υπουργός Άμυνας κ. Ν. Παναγιωτόπουλος, ο ΥΦΕΘΑ κ. Χαρδαλιάς, ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Φλώρος, οι Αρχηγοί των Επιτελείων. Ο κ. ΓΓ/ΥΕΘΑ απών, ως μη προσκληθείς!
Ο κ. Υπουργός κατερχόμενος στις σκάλες από του δώματος μέχρι του Γραφείου ηκούσθη σιγότερα γουδών.

«Μαζί το δρόμο πήραμε

μα προχωράμε χώρια,

Εσύ το κέφι κράτησες

κι εγώ τη στεναχώρια»

Άντε και του χρόνου together

«Σημ. Ειρήσθω εν παρόδω, ότι το υπέροχο όντως δώμα του, ΠΝ ατασκευάσθηκε επί Υπουργού κ. Γ. Παπαντωνίου με απευθείας ανάθεση σε κυρία εργολάβο – σύζυγο μεγαλοδημοσιογράφου! Περασμένα, ξεχασμένα …

Η υπόθεση Εύας – Έσταξε στο πηγάδι η ουρά του γαϊδάρου

Την δόξα πολλοί εμίσησαν το χρήμα ΟΥΔΕΙΣ
Λαϊκή Παροιμία

Κέρδος αισχρόν βαρύ κειμήλιον

ΠερίανδροςΑχόρταγος ο πόθος του χρήματος

η απληστία παρόμοια του Άδου

ΑΣΜΑ – ΑΣΜΑΤΩΝΈκπληκτοι, ενεοί, ταραγμένοι εγχώριοι πολιτικοί βγήκαν στην TV για να εκφράσουν τον αποτροπιασμό τους για το διαπραχθέν υπό της όμορφης κ. Εύας Καϊλή, αμάρτημα.
Παλιές καραβάνες, ίνα μη είπω καμμιά κακή λέξη και παρεξηγηθώ, ζήσασες την διαπλοκή, διαφθορά, μίζες, αρπαχτές και αθλιότητες συναδέλφων τους, τους οποίους συγκάλυπταν συγκινητικά, τώρα ωρύονται και οργίζονται θλίβονται….. Το άκρον άωτον της υποκρισίας.
Μέσα, σ’ αυτόν το εν Ελλάδι, όζοντα κήπο της διαφθοράς και δωροδοκίας και ατιμωρησίας άνθισε η κ. Καϊλή με μέντορες μεγάλους αστέρες της πολιτικής που είχαν καταφέρει να καθιερώσουν παγκοσμίως το σλόγκαν.

Είδε ο αρχιμαφιόζος της Σικελίας, Έλληνα πολιτικό και φοβήθηκε.Και περί ποίου ποσού μιλάμε; Ενός, δύο; Τριών εκατομμυρίων €; Να θυμηθούμε τις μίζες που ενίοτε υπερέβαιναν τα 30 εκατομμύρια € για μία μόνο προμήθεια;
Έκαναν το παπί όταν τη πρώτη ημέρα του Δεκεμβρίου είδαν την Εύα να πλέκει το εγκώμιο του Κατάρ από το βήμα της Ευρωβουλής λες και δεν γνώριζαν ότι το πουλί για να λαλήσει έπρεπε να ταϊστεί με καναβούρι.
Ξεσπάθησαν, αγανάκτησαν, όταν είδαν το χρήμα, τα ρίχνει ο ένας στον άλλον. Και το άκρο αυτό του εξωφρενισμού ήταν όταν ο Αρχηγός τους κ. Ν. Ανδρουλάκης την κατηγόρησε ως «Δούρειο ίππο» της ΝΔ. Πόσοι δούρειοι ίπποι κυκλοφορούν. Η κ. Καϊλή σας ανήκει, κ. Πρόεδρε.
Τα «ρέστα» μετά τις γιορτές….

Απίστευτο!! Προσδεθείτε!


Ο κ. Ε. Βενιζέλος, πρώην μέντορας της κ. Ε. Καϊλή, έριξε την ιδέα να μεταφερθεί η υπόθεση στην Ελλάδα διότι «και στην Ελλάδα υπάρχει κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο» (Εστία 15/12)
Το συνδικάτο ανησύχησε και κινητοποιήθηκε. Στην Ελλάδα το άρθρο περί παραγραφής οικονομικών εγκλημάτων Υπουργών, την ασυλία, της βραδυπορούσης Δικαιοσύνης … Ξυπνάτε αδέλφια μου αλήτες … μπούφοι, αυτοί δεν έχουν όρια.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top