GuidePedia

0


Το σίγουρο είναι ότι εκτός του ψυχολογικού τομέα, και των γνωστών σε όλους psyops που λαμβάνουν χώρα στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η Άγκυρα παίζει ένα πολύ βρώμικο και επικίνδυνο παιχνίδι με Ρωσία και ΗΠΑ ταυτόχρονα

Τελικά η Τουρκία δεν συμμετέχει στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας όπως το σύνολο των χωρών του ΝΑΤΟ, ενώ προς το παρόν φέρεται να εφοδιάζει την Ουκρανία με drones, με δήλωση προς το παρόν του Ουκρανού υπουργού άμυνας.


Η είδηση περί τω νέων Bayraktar "παίζει" από χθες και κάποιοι όψιμοι "αναλυτές" έσπευσαν να την αναμεταδώσουν χωρίς βέβαια να την φιλτράρουν.

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Oleksii Reznikov δήλωσε την Τετάρτη ότι η χώρα του πρόκειται να παραλάβει πυραύλους Stinger και Javelin από το εξωτερικό, καθώς και αδιευκρίνιστο αριθμό τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar.

Μάλιστα υπάρχουν μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες ότι τουρκικά bayraktar, ευρίσκονται ήδη σε ουκρανικό έδαφος, χωρίς όμως να έχουμε φωτογραφίες με ημερομηνία ή άλλο οπτικοακουστικό υλικό.

Την είδηση της δήλωσης του μετέδωσε το Reuters μόνο που ένα τέτοιο δίκτυο ειδήσεων δεν θα τζόγαρε την φήμη του για να μεταδώσει fake news οπότε απλά μετέδωσε την δήλωση του Ουκρανού υπουργού και όχι την είδηση για τα drones.

Περίπλοκο;

Ο Ρέζνικοφ είπε ότι νέα όπλα και εξοπλισμός που αγοράστηκαν από το εξωτερικό από τον στρατό που αντιστέκεται στη Ρωσία θα φτάσουν σύντομα και ότι οι πύραυλοι Stinger και Javelin είναι καθ' οδόν, μαζί με UAV και SİHA από την Τουρκία.

Επίσης οι ιδιοκτήτες της τουρκικής Baykar Makina, η οποία παράγει στρατιωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2, ανακοίνωσαν ασυνήθιστα και απροσδόκητα την Παρασκευή την ανοιχτή υποστήριξή τους στην Ουκρανία. Ο Selçuk Bayraktar, ένας από τους ιδιοκτήτες της εταιρείας και γαμπρός του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έγραψε στο Twitter ότι καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία αγνοεί την κυριαρχία ενός ανεξάρτητου έθνους. Ο Selçuk εξέφρασε επίσης την υποστήριξή του προς "την Ουκρανία και την Κριμαία, την πατρίδα των Τούρκων αδελφών μας που αντιστέκονται στην κατοχή".

Η δήλωση του Ουκρανού υπουργού για την νέα παρτίδα έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από δημοσιεύματα και βίντεο αμφιβόλου ακρίβειας για τις "τεράστιες επιτυχίες των τουρκικών drones στην Ουκρανία κατά ρωσικού εξοπλισμού".
Το σίγουρο είναι ότι εκτός του ψυχολογικού τομέα, και των γνωστών σε όλους psyops που λαμβάνουν χώρα στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η Άγκυρα παίζει ένα πολύ βρώμικο και επικίνδυνο παιχνίδι με Ρωσία και ΗΠΑ ταυτόχρονα.

Οι ΗΠΑ δεν έκαναν έως τώρα, καμία νύξη για την ανακοίνωση της τουρκικής κυβέρνησης για μη συμμετοχή στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, προφανώς μη θέλοντας να ωθήσουν τα πράγματα, αφού οι Τούρκοι έκανα το χατίρι και έκλεισαν τα Στενά του Βοσπόρου.

Επίσης η Τουρκία στέλνει, σύμφωνα πάντα με τον Ουκρανό ΥΠΑΜ, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στην Ουκρανία, άγνωστο από ποια διαδρομή, ενώ υπάρχει πάντα η υπόνοια να είχαν παραδοθεί τα τουρκικά drone, πριν ξεκινήσει η ρωσική εισβολή πριν επτά ημέρες.

Με λίγα λόγια με το ξεκίνημα ενός άγριου πολέμου στην Ουκρανία, και ενώ ολόκληρη η δύση υλοποιεί συγκεκριμένες κινήσεις περικύκλωσης της Ρωσίας, η Τουρκία βγαίνει αλώβητη, παραδίδει όπλα, ενώ αύριο-μεθαύριο θα μπορεί να “ξεπλένει” ρωσικά κεφάλαια, όπως ακριβώς έκανε και με το Ιράν, αλλά και τον ISIS, στην Συρία, χωρίς καμία επίπτωση.

Από την άλλη πλευρά η Άγκυρα δια στόματος του υπουργού ενέργειας Φ.Ντομνέζ θα ξεκινήσει έρευνες και εξορύξεις σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο σε 1,5 μήνα περίπου, θέλοντας να νομιμοποιήσει την αποκαλούμενη “ Γαλάζια Πατρίδα”.

Πρόκειται για ότι ακριβώς είχε πράξει και ο Μουσταφά Κεμάλ το 1940-45, όταν η χώρα του ήταν ουδέτερη και πουλούσε βωξίτη και άλλα μέταλλα σε Γερμανία και Αγγλία ταυτόχρονα, χωρίς να γίνει τίποτα.

Η χώρα μας έστειλε αμυντική και ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία, πήρε σαφή θέση υπέρ της Ουκρανίας, λόγω και των 150000 Ελλήνων της περιοχής, αλλά ενδέχεται να υποστεί άσχημες εξελίξεις στο Αιγαίο το επόμενο απροσδιόριστο διάστημα, λόγω της ειδικής μεταχείρισης της Τουρκίας του δικτάτορα Ερντογάν, που δεν έχει να ζηλέψει τον Πούτιν σε τίποτα απολύτως.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top