GuidePedia

0

Προσφάτως, μουσουλμάνοι πολίτες στην Ξάνθη, αντιδρούν στην σύνδεση της πόλης με χωριά του ορεινού όγκου στα οποία ζουν Έλληνες

Δίνουμε την πρέπουσα σημασία στις προκλητικές δηλώσεις από την Τουρκία, αλλά ελάχιστα ενδιαφερόμαστε για όσα συμβαίνουν μέσα στο σπίτι μας.Φαίνεται πως το τουρκόψυχο κόμμα της Άγκυρας δεν κατορθώνει να συνάψει συμμαχίες με κόμματα της Αριστεράς, επειδή η δυναμική τους είναι μικρή για να υπερκαλύψουν ομού το όριο του 3%. Έτσι, θα επαναληφθούν τα δρώμενα των προηγούμενων εκλογών, με επίλεκτους του τουρκικού Προξενείου υποψηφίους στα κόμματα της Βουλής

.Πέραν όμως, των γνωστών τακτικών των ανθρώπων του Προξενείου με απειλές, εκβιασμούς, δωροδοκίες, συνεχίζεται και η πάγια ανθελληνική μέθοδος, της άρνησης υλοποίησης έργων σε μουσουλμανικές περιοχές, ώστε να μπορεί η Άγκυρα να ασκεί προπαγάνδα ότι η ελληνική πολιτεία θέτει στο περιθώριο τους μουσουλμάνους, αδιαφορώντας για την βελτίωση της ζωής τους.

Προσφάτως, μουσουλμάνοι πολίτες στην Ξάνθη, αντιδρούν στην σύνδεση της πόλης με χωριά του ορεινού όγκου στα οποία ζουν Έλληνες. Ο δρόμος που θα συνδέσει την πόλη με τα χωριά αυτά, περνάει μέσα από ένα δασικό χώρο στον οποίο αθλούνται καθημερινά δεκάδες Ξανθιώτες.

Η αντίδραση αυτή, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, ανάγκασε όπως φαίνεται την Περιφέρεια να ματαιώσει το έργο και το τουρκικό Προξενείο ήδη ετοιμάζει σχετικό φάκελο για να αποσταλεί μέσω συλλόγων, οργανώσεων και της ίδιας της Άγκυρας σε ανθρωπιστικές οργανώσεις με βασικό επιχείρημα την καταπίεση της μειονότητας.

Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι χαρακτηριστική του τι επικρατεί στην Θράκη, μια πολιτεία σε αποσύνθεση, υπηρεσίες οι οποίες δεν έχουν καμιά συνεργασία μεταξύ τους, και ένας μηχανισμός της Τουρκίας που εκμεταλλεύεται τα πάντα για την πολιτική της.Είναι εξόχως ενδιαφέρουσες οι διαπιστώσεις και καταγγελίες του Μιχάλη Ιγνατίου, που αφορούν πολιτικούς, οι οποίοι εξυπηρετούν τους ηγέτες των μουσουλμάνων για μερικές ψήφους. Και με τον τρόπο αυτό καθορίζεται και ο πρωταγωνιστικός ρόλος της ηγεσίας της μουσουλμανικής κοινότητας, η οποία δεν αποτελείται και από τους καλύτερους τύπους, αλλά από στρατευμένους ισλαμιστές, οι οποίοι ελέγχονται από την τουρκική κυβέρνηση. «Συναγωνισμός και ανταγωνισμός παρατηρείται για να εξασφαλίσουν τα κόμματα τα …μπουμπούκια της μειονότητας. Πρέπει να ντρέπονται», γράφει ο Ιγνατίου.

Σε ό,τι αφορά την μουσουλμανική μειονότητα, τα πράγματα δεν λέγονται με το όνομα τους και οι πολιτικοί μας καταφέρνουν και κρύβονται πίσω από το δάκτυλο τους. Έχουν όλοι το ίδιο πρόβλημα. Οι ψήφοι των μουσουλμάνων είναι καθοριστικές για να εκλεγούν και γι’ αυτό το λόγο αναγκάζονται να εισέρχονται σε ένα παζάρι για να εξασφαλίσουν την υποστήριξή τους.

 Ηθελημένα ή όχι, η Άγκυρα κάνει τη δουλειά της, διότι επειδή υπάρχει ο φόβος των επόμενων εκλογών, θα μπορούσε να ασκήσει εκβιασμό επί Ελλήνων πολιτικών. Αυτή η ανοχή της ελληνικής πολιτείας είναι φυσικό να αποθρασύνει όχι μόνον τους ανθρώπους του τουρκικού Προξενείου, αλλά και ερχόμενους εκ Τουρκίας, οι οποίοι εξυβρίζουν την Ελλάδα ανεμπόδιστοι.

Σε πρόσφατο κείμενο του "Αντιφωνητή" Κομοτηνής, γίνεται αναφορά στην Διεύθυνση Αποδήμων Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων (ΥΤΒ), η οποία παρέθεσε δείπνο ιφτάρ στο χωριό Δαρμένη της Ροδόπης.

 Ο καταγόμενος από τη Δυτική Θράκη πρόεδρος της ΥΤΒ, Ερέν, είπε και τα εξής:«Υπάρχουν κάποιες περιοχές οι οποίες για εμάς αλλά και για την Τουρκία έχουν μία ξεχωριστή σημασία. Επικεφαλής αυτών των περιοχών έρχεται η Ελλάδα και φυσικά η Δυτική Θράκη. Για εμάς η Δυτική Θράκη είναι μία αγάπη. Η Δυτική Θράκη δεν είναι μία περιοχή μεταξύ Έβρου και Νέστου που έμεινε στα εδάφη της Ελλάδας, για εμάς η Δυτική Θράκη είναι ο εθνικός μας αγώνας. Εσείς ζείτε σε αυτά τα εδάφη και οι δικοί μου πρόγονοι και παππούδες έζησαν σε αυτά τα εδάφη. Όσο κι αν εμείς ζούμε στην Τουρκία, δεν κόβουμε τους δεσμούς μας εδώ».Θα βρεθεί άραγε ποτέ κάποιος Έλληνας πολιτικός, που μιμούμενος τον Ερντογάν, πει ότι «τα σύνορα της καρδιάς μας είναι στην Τραπεζούντα»;




πηγή



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top