GuidePedia

0

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
Στην Ιστοσελίδα Bianet δημοσιεύεται ένα κείμενο που φέρει την υπογραφή Pinar Tarcan, στο οποίο αναφέρεται ότι η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων αποφάσισε να ιδρύσει ισλαμικό εκπαιδευτικό κέντρο στη Χάλκη, όπου λειτουργεί η Θεολογική Σχολή μας από την 1η Οκτωβρίου 1844.

Όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής Hayadar Bekiroglu οι εγκαταστάσεις του εκπαιδευτικού κέντρου θα εκτείνονται σε έκταση 200 στρεμμάτων (θα περιλαμβάνει το Σανατόριο και το Τσάμλιμανι, για όσους γνωρίζουν την περιοχή). Σε αυτό θα εκπαιδεύονται μαθητές των ισλαμικών ιδρυμάτων του εσωτερικού και του εξωτερικού.

Η βουλευτής του Κουρδικού Κόμματος HDP , Filiz Kerestecioglu με ερώτηση που υπέβαλε στον αντιπρόεδρο Fuat Oktay ζητά να μάθει πώς θα επηρεάσει η απόφαση αυτή τον διαθρησκευτικό διάλογο.

Ο αρχιτέκτονας Korhan Gumus χαρακτήρισε πράξη θρησκευτικού ανταγωνισμού την εγκατάσταση ισλαμικού εκπαιδευτικού κέντρου κοντά στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Υποστηρίζει ότι αναβιώνουν ξανά οι φόβοι του παρελθόντος. Με τέτοιες ενέργειες θέλουν να στείλουν ένα συμβολικό μήνυμα.

Το μήνυμα τους το γνωρίζουμε πολύ καλά. Θέλουν να ξεριζώσουν κάθε πράγμα που μπορεί να θυμίζει το χθες, την πολυπολιτισμικότητα , την αρμονική συνύπαρξη των λαών και να διαγράψουν το ιστορικό παρελθόν της Πόλης.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top