GuidePedia

0

του Νίκου Μελέτη
Και με θέμα …Θράκης στρώνει το έδαφος της συνάντησης του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσιπρα ο προεδρος της Τουρκίας, Ταγιπ Ερντογαν, καθως αργά το βραδυ και ενώ ειχαν προηγηθεί οι διαρροές αλλα και κατόπιν η επίσημη τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην Σύνοδο Κορυφης για το θεμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, εκδόθηκε ανακοίνωση από το τουρκικο υπουργείο των Εξωτερικών, που ζητά την αναγνώριση της «Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης».

 Είναι σαφές ότι η τουρκική πλευρά στέλνει το μήνυμα ότι δεν θα δεχθεί σιωπηρά και αδιαμαρτύρητα να τίθεται δημοσίως και διαρκως το θεμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, το οποίο η ιδια εχει συνδέσει με την έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, κατι που οχι μονο εχει αποκλεισθεί από την Ελληνικη Δικαιοσύνη, αλλα αντιθέτως σε τρεις εξ αυτών εχει χορηγηθεί και άσυλο.

Η ανακοίνωση του Τουρκικου ΥΠΕΞ αφορά την περίπτωση της λεγόμενης “Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης”, της οποίας η λειτουργία εχει απαγορευθεί λόγω της χρήσης του όρου «τουρκική», αν και μετα την προσφυγη της στο ΕΔΑΔ, η αποφαση ανέφερε οτι πρόκειται για παραβίασή του δικαιώματος του συνεταιρίζεσθε και η Ελλαδα οφείλει να κανει τις αναγκαίες ρυθμίσεις.

Στην ανακοίνωση του τουρκικου ΥΠΕΞ γίνεται αναφορά της τροπολογίας που έφερε η κυβέρνηση στην Βουλή το 2017, που προεβλεπε το δικαίωμα μιας οργάνωσης που ειχε απορριφθεί το αίτημα λειτουργίας της, να επανέλθει στην Δικαιοσύνη μετα από μια σχετική αποφαση του ΕΔΑΔ.

Αποτέλεσμα αυτής, όμως, ήταν η αίτηση της «Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης» για επανεγγραφή της στον κατάλογο των σωματείων να απορριφθεί . Η «αποφαση του Δικαστηρίου δείχνει ότι η νομοθεσία που υιοθέτησε το ελληνικο Κοινοβούλιο δεν ειναι αρκετή για να προστατευθεί το δικαίωμα του συνεταιριζεσθαι..» επισημαίνει το τουρκικο ΥΠΕΞ.

«Περιμενουμε από την Ελλαδα να κανει αποδεκτή στα Αρχεία της τις ΜΚΟ της Τουρκικής Μειονοτητας της Θράκης, χωρις διακρίσεις και να προβεί σε ολες τις αναγκαιες ρυθμίσεις για την υιοθέτησή των αποφάσεων του ΕΔΑΔ» κατέληξε η ανακοίνωση του τουρκικου ΥΠΕΞ.

πηγή 



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top