GuidePedia

0

Tου Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη
Ερώτημα παραμένει πλέον για το πολύ κόσμο “ποιοί συμβουλεύουν τον Πρωθυπουργό για το θέμα της ΑΟΖ και των υδρογοναθράκων”, άν τους ακούει, όπως και αν είναι σε επίπεδο να αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα ώς έχει. Διερωτώνται επίσης ποιοί κάνουν κουμάντο στο ΥΠΕΚΑ…
Κατηγορείται ο Σαμαράς ότι οι Γερμανοί του στέλνουν ακόμη και την ακριβή μορφή των νομοσχεδίων τα οποία δίνει στη Βουλή για διεκπεραίωση. Στη περίπτωση του ΕΝΦΙΑ αυτό είναι φανερό αλλά το γιατί θα το συζητήσω άλλη φορά. Διερωτώμαι σε αυτό το σημείο όμως, σε ποιό σημείο εμπλέκεται η Γερμανική πολιτική στο θέμα των υδρογονανθράκων ή αν το έχουν ήδη παραχωρήσει στους εφοπλιστές και τις ΗΠΑ, γιατί έχουν δεμένο το γάιδαρο τους με τη Ρωσία. Αυτό θα δείξει. Προς το παρόν οι γκάφες και οι παρανομίες της κυβέρνησης ακολουθούν η μία μετά την άλλη. Ο ανύπαρκτος πολιτικός λόγος της αντιπολίτευσης παραμένει αποκαρδιωτικός, πράγμα που επιβεβαιώνει κατά τη γνώμη μου την άποψη, ότι η Βουλή εν συνόλω αποτελεί μια εγκληματική οργάνωση που δρά κατά των συμφερόντων της χώρας.
Εν περιλήψει σας επαναλαμβάνω, ότι οι προκηρύξεις οικοπέδων που έχει κάνει το ΥΠΕΚΑ για έρευνα υδρογοναθράκων είναι παράνομες και άνευ αντικειμένου αφού αφορούν περιοχές σε διεθνή ύδατα, δεδομένου ότι η Ελληνική ΑΟΖ δεν έχει ανακηρυχθεί!  Οι περιοχές δεν ανήκουν στην Ελλάδα και εφόσον είναι διεθνή ύδατα ούτε έλεγχο ούτε φόρους ούτε συμβόλαια μπορεί να κάνει που να τις αφορούν. Η ευθύνη όλων είναι τεράστια.
Στον ΟΗΕ, στη Γερμανία και στις ΗΠΑ γνωρίζουν αυτά που κάνει η κυβέρνηση; Με τί αντάλλαγμα συγκαλύπτουν τις παρανομίες που κάνει η Ελλάδα στα διεθνή ύδατα;
Υπενθυμίζω ότι η Κύπρος έχει ανακηρύξει ΑΟΖ, η Ελλάδα όχι και μέχρι να το κάνει δεν μπορεί να προκηρύξει έρευνες για οικόπεδα πέραν των 6 νμ. Θα προσθέσω ακόμη, ότι μετά τα 6 νμ και η Τουρκία και η Κίνα και η Ρωσία νόμιμα μπορούν να κάνουν και έρευνες αλλά και εξορύξεις υδρογονανθράκων χωρίς να δώσουν λογαριασμό στην Ελλάδα, ούτε φόρους για το Ταμείο Γενεών και άλλες ιστορίες για αργόσχολους. Μια πλατφόρμα δημιουργεί μια μικρή “ΑΟΖ” 500 μέτρων γύρω της κοκ.
Η θέση μου είναι ότι αν θέλει η κυβέρνηση να εκμεταλλευτεί σωστά τους Ελληνικούς υδρογονάνθρακες επιβάλλεται ξεκάθαρα να κάνει άμεσα ανακήρυξη της ΑΟΖ με χάρτη. Κάθε τι άλλο κατά τη γνώμη μου θα ήταν παράλογο, παράνομο και παραπλανητικό.
Αυτό που είπε ο Μανιάτης πρόσφατα, ότι δηλαδή “εφαρμόζουμε  την ΑΟΖ και προκηρύσσουμε οικόπεδα”, δεν στέκει αφού για να εφαρμόσεις κάτι πρέπει να το έχεις και για να έχεις την ΑΟΖ πρέπει να την έχεις ανακηρύξει και η Ελλάδα δεν το έχει κάνει. Τα υπόλοιπα είναι τρίχες. Κανένα νόμιμο κράτος δεν μπορεί να προκηρύσσει οικόπεδα για έρευνα σε διεθνή ύδατα. Αν ένας υπουργός δεν μπορεί να το αντιληφθεί από μόνος του, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να πάει διακοπές μαζί με το Πρωθυπουργό του…
Ξεχνάνε αμφότεροι και όλοι σας ότι η Ελλάδα δεν μπορούσε να παρέμβει στο πλοίο που έκανε εξουδετέρωση των Χημικών της Συρίας στην Ελληνική ΑΟΖ που δεν έχει ανακηρυχθεί, γιατί όπως έλεγε ο Βενιζέλος τότε το έκανε σε διεθνή ύδατα; Αντιλαμβάνεσθε πόσο προφητικός υπήρξα όταν συσχέτισα “ΑΟΖ και Χημικά” σε ραδιοφωνική εκπομπή στη Κρήτη; Γιατί σε μερικούς δεν αρέσει να μιλούν για Εθνικά θέματα δεν το καταλαβαίνω.
Καθημερινά τα ΜΜΕ συμπαρασύρουν τους πολίτες σε ένα ποταμό ειδήσεων, άλλων κατασκευασμένων και άλλων όχι. Από όλα τα θέματα, το πιό σημαντικό είναι το θέμα των υδρογονανθράκων γιατί αφορά τη παραγωγή φτηνής ενέργειας για την Ελλάδα, τη δημιουργία παραγωγικών θέσεων εργασίας, τη κατασκευή νέων βιομηχανιών και γενικά την ανάπτυξη.
Δυστυχώς τα κεντρικά ΜΜΕ των Μπομπολέων, των Ψυχάρηδων, των Βαρδινογιάννηδων, των Κυριακού και των Αλαφούζων περί άλλων τυρβάζουν. Ευνόητο, γιατί άλλοι απο αυτούς χρωστούν της Μιχαλούς και άλλοι – σαν τους εφοπλιστές – δεν ευνούνται απο την εξαγωγή  των Ελληνικών υδρογονανθράκων, τη διάδοση των αγωγών φυσικού αερίου αλλά μόνο για τη πώληση του ακριβού LNG στην Ελλάδα για να κερδίζουν απο τα ναύλα, το ναυτιλιακό πετρέλαιο κοκ.
Το θέμα το έχω αναλύσει εκτενώς σε προηγούμενα άρθρα με πιό πρόσφατα αυτά εδώ, εδώ, εδώ, και εδώ. Καλείσθε να τα μελετήσετε. Σας αφορούν γιατί είναι και δική σας περιουσία. Γίνετε ενεργοί στο βαθμό που μπορείτε. Όσο περνάει ο χρόνος οι ευκαιρίες θα λιγοστεύουν.
Η Ελλάδα σε ότι κάνει πρέπει να είναι νομότυπη και να χρησιμοποιεί όλες τις ευκαιρίες που έχει για να κατοχυρώνει τα δικαιώματά της. Η Ελλάδα δεν είναι ΗΠΑ που μπορούν να επιβάλλουν τη θέλησή τους σε περιπτώσεις που είναι αδρανής ή ανεπαρκής ο διεθνής νόμος. Η Ελλάδα δεν πρέπει να αποποιείται σταδιακά δικαιώματα που απορρέουν απο την ανακήρυξη της ΑΟΖ της με διάφορα τρύκ, όπως με θαλάσσιες ζώνες και υφαλοκρηπίδα αντί ΑΟΖ… Οι Έλληνες πολιτικοί δεν πρέπει να προσβάλουν το δημοκρατικό πολίτευμα.



πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top