GuidePedia

0

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Με τον πιο επίσημο τρόπο φαίνεται πως ξεκίνησε ο διάλογος ανάμεσα στο PKK και την Άγκυρα. Στελέχη της ΜΙΤ την προηγούμενη εβδομάδα επισκέφθηκαν τον Αμτουλάχ Οτζαλάν και συνομίλησαν για περίπου 4 ώρες τη «φόρμουλα» επίλυσης του Κουρδικού ζητήματος.
Η τουρκική εφημερίδα Hürriyet που αποκαλύπτει το θέμα αναφέρει πως Ο Οτζαλάν ζήτησε να του επιτραπεί άμεσα κάποιος τρόπος για να μπορεί να έχει ανοιχτούς διάυλους επικοινωνίας με στελέχη του PKK και να τερματιστεί η απομόνωση του.
Η φόρμουλά προβλέπει πως το Α’ τρίμηνο του έτους εφ’οσον επιτευχθεί συμφωνία κάποιο σημαντικό στέλεχος των Κούρδων ίσως και ο Οτζαλάν θα στείλει μήνυμα στους Κούρδους για να σταματήσουν τον ένοπλο αγώνα. Την άνοιξη το PKK θα αφήσει τα όπλα. Σημαντικά ονόματα της Κουρδικής οργάνωσης ενδέχεται να λάβουν ασυλία και να τους επιτραπεί να ζουν σε ουδέτερη χώρα όπως στην Αυστραλία.
Η ξεκάθαρη αναφορά της τουρκικής εφημερίδας σε λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων της ΜΙΤ με τον Οτζαλάν δείχνει πως κάτι σημαντικό γίνεται για το Κουρδικό.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top