GuidePedia

0

Τα "νώτα" του καλυμμένα θέλει να έχει το Ισραήλ ως άμεσα εμπλεκόμενο σε μια επέμβαση στη Συρία και για αυτό το λόγο στέλνει τον πρόεδρό του για να διαπραγματευτεί με την Μόσχα μια λύση στο συριακό που θα ικανοποιεί και την Ρωσία, καθώς έχει καταδειχθεί ότι η Ρωσία πλέον έχει εξελιχθεί σε εξίσου ισχυρό με τις ΗΠΑ παράγοντα ασφάλειας στη Μ.Ανατολή.
Η επίσκεψη του Ισραηλινού προέδρου Σιμόν Πέρες στη Μόσχα πραγματοποιείται εσπευσμένα σήμερα 8 Νοεμβρίου και θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της χώρας, Βλαντίμιρ Πούτιν. ‘Οπως δήλωσε λίγο πριν από την αναχώρησή του ο Ισραηλινός πρόεδρος  "Η Ρωσία είναι η μοναδική που μπορεί να δώσει άεση λύση και να βάλει τα πράγματα στην θέση τους σε ότι αφορά το συριακό ζήτημα.
Στη συνέχεια προσπάθησε να αποδεσμεύσει το συριακό από τη γεωπολιτική αντιπαλότητα μεταξύ Ρωσίας - ΗΠΑ δηλώνοντας "Πιστεύω ότι στο Συριακό πρόβλημα, η Ρωσία πρέπει να πάψει να καθορίζει τη στάση της από τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ. Μπορούμε να βρούμε μια μέση λύση έτσι ώστε να μην χάσει τίποτα η Μόσχα από το σημερινός status στην περιοχή. Με την Ρωσία θα γίνουμε συνεταίροι στην άντληση φυσικού αερίου στην Α.Μεσόγειο (σ.σ.: αναφέρεται στην πρόσφατη συμφωνία Cazprom με Delek) και πρέπει να μας έχουν εμπιστοσύνη ότι θέλουμε το καλύτερο για αυτούς. Ο πρόεδρος Πούτιν γνωρίζει ποια είναι η πραγματικότητα, δεν χρειάζεταια πό εμένα να του την αναλύσω".
Είναι εμφανές ότι ο Ισραηλινός πρόεδρος, προσπαθεί να δείξει στη ρωσική πλευρά ότι μια επέμβαση στη Συρία, μπορεί να συμβεί με τέτοιο τρόπο που θα λαμβάνει υπόψη τα συμφέροντα της Μόσχας. Με αυτό τον τρόπο το Ισραήλ προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στην πίεση που υπάρχει από την Δύση για δράση στην Συρία και στην στάση της Ρωσίας η οποία προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποτρέψει μία νέα επέμβαση στην Συρία όπως αυτή που έγινε στην Λιβύη επιδιώκοντας την διατήρηση της νομιμότητας στην αραβική χώρα και την διατήρηση της γεωπολιτικής της παρουσίας στην Αν Μεσόγειο μέσω των στρατιωτικών της εγκαταστάσεων στην Συρίας.
Βέβαια η ισχυροποίηση της Ρωσίας και η δημιουργία ισχυρών ανθεκτικής, αν όχι συμμαχίας, αλλά τουλάχιστον "συνενννόησης' μεταξύ Ρωσίας και Ισραήλ, είναι μία εξέλιξη που ευνοεί ιδιαίτερα τα ελληνικά συμφέροντα, καθώς πρόκειται για μία εξέλιξη χρωματισμένη με καθαρά "αντιτουρκικό χαρακτήρα"...

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top