GuidePedia

0

H Τουρκία έβαλε τη διπλάσια ποσότητα βλημάτων από αυτή την οποία δέχτηκε στις 3 Οκτωβρίου από τη Συρία, η οποία και οδήγησε στον θάνατο πέντε άτομα, στη συνοριακή πόλη του Ακτσάκαλε.
Είναι προφανές πως η συγκεκριμένη ενέργεια, δηλαδή η εξαπόλυση διπλάσιου αριθμού βλημάτων εναντίον της Συρίας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «διπλά αντίποινα» πρακτική η οποία φαίνεται να προέρχεται από την αλλαγή των κανόνων εμπλοκής απέναντι στις συριακές δυνάμεις από τις αρχές του καλοκαιριού όπου και σημειώθηκε η κατάρριψη του τουρκικού RF-4 από την αεράμυνα της Δαμασκού, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι δύο χειριστές του αεροσκάφους.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες η Συρία έριξε 10 βλήματα κατά της Τουρκίας, με την Άγκυρα να εξαπολύει 20 βλήματα, με σκοπό να δώσει… έμφαση στην αποφασιστικότητά της. Όπως είναι γνωστό η Τουρκία χτύπησε δύο φορές τη Συρία. Μία λίγο μετά την επίθεση στην τουρκική πόλη όπου και έριξε δέκα βολές πυροβολικού, και μία τις πρώτες πρωινές ώρες όπου εξαπέλυσε άλλα δέκα βλήματα.
Στην πρώτη περίπτωση, είναι χαρακτηριστικό πως η Άγκυρα απάντηση με την ίδια «ένταση» στη Συρία, άρα στην ουσία απέφυγε να κλιμακώσει, αφού για τα βλήματα όλμων απάντησε με δικά της βλήματα πυροβολικού, ενώ στη δεύτερη περίπτωση προχώρησε σε ένα μία ενέργεια η οποία έχει να κάνει με τη νέα τακτική απέναντι στη Δαμασκό, η οποία προϋποθέτει την προσπάθεια να επιφέρει διπλάσιο πλήγμα στον αντίπαλο. Πάντα όμως χωρίς να υπερβεί τα… εσκαμμένα, δηλαδή χωρίς να αναβαθμίσει την ένταση δια του οπλικού συστήματος που επελέγη να προβεί στην «αντεκδίκηση».
Δηλαδή χτύπησε και πάλι με το πυροβολικό και δεν χρησιμοποίησε για παράδειγμα την Αεροπορία (φυσικά αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα και την ενεργοποίηση της συριακής αεράμυνας η οποία είναι σίγουρο πως θα κατέρριπτε αρκετά. παπάκια). Σε κάθε περίπτωση η δεύτερη επίθεση μπορεί να χαρακτηριστεί και ως… προειδοποιητική προς τη Δαμασκό.
Για την ώρα λοιπόν στο Συρία-Τουρκία το αποτέλεσμα είναι 10-20. σημειώσατε «2», αυτό βέβαια είναι μόνο η αρχή.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top