GuidePedia

0


Ένα ιδιότυπο «κρυφτό» φαίνεται να έχει ξεκινήσει μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας αναφορικά με τα ακριβή αίτια της πτώσης το τουρκικού μαχητικού στη Συρία. Έτσι σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο η Ουάσιγκτον γνωρίζει επακριβώς το πως ακριβώς έλαβαν χώρα τα γεγονότα, αλλά αρνείται να αποδεσμεύσει τα επίμαχα στοιχεία.
Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο «ενδιαφέρουσα» εάν τεθεί υπόψη το γεγονός πως ενώ ο Στρατός φαίνεται να έχει αλλάξει τη φρασεολογία του αναφορικά με τη πτώση του αεροσκάφους από τη Συρία – στην ουσία να αμφισβητεί για την ώρα αυτή την εκδοχή – η Αεροπορία υπογραμμίζει πως το μαχητικό κατέπεσε όχι από αντιαεροπορικό σύστημα εδάφους-αέρος αλλά από σύστημα επιφανείας-αέρος, δηλαδή από οπλικό σύστημα σκάφους του ναυτικού της Συρίας.
Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ, σύμφωνα πάντα με τουρκικά δημοσιεύματα φαίνονται «ευτυχισμένες» με το γεγονός της απώλειας του μαχητικού, αφού επισημαίνουν πως αυτοί που πρέπει να γνωρίζουν στη Τουρκία τα ακριβή αίτια της απώλειας, γνωρίζουν τα πραγματικά γεγονότα, ενώ σε μία επίδειξη κυνισμού ή διεθνολογικού ρεαλισμού σε σχέση με το πώς ακριβώς ο κάθε δρώντας αντιλαμβάνεται το εθνικό του συμφέρον, η ίδια πηγή φέρεται να αναφέρει:
«Το κατά πόσον το μαχητικό καταρρίφθηκε σε περιοχή της Συρίας, ή σε διεθνή ύδατα, ή το πώς ακριβώς και με τι χτυπήθηκε δεν κάνει καμία διαφορά. Αυτό που μετράει για εμάς είναι πως καταρρίφθηκε».

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top