GuidePedia

0



Γράφει ο Μάκης Δεληπέτρος

Δύσκολο να καταλάβεις τον Παπαδήμο, τον Παπανδρέου, τον Σαμαρά και το τι παιχνίδι παίζουν με την χώρα…
Για την Αριστερά δεν λέω τίποτε, έχει χάσει την κινηματική όσμωση της με τον λαό, υφίσταται στην ουσία μόνον στην κεντρική πολιτική σκηνή και ας λένε ότι θέλουν οι δύο εναπομείνατες αριστεροί και φίλοι μου, ο Βαγγέλης και ο Πάνος.
Για Καμίνηδες και Μπουτάρηδες σκόπιμα δεν θα πω τίποτε.
Μόνον ότι η χθεσινή πρόταση Καμίνη για τις διαδηλώσεις (στην ουσία για την απαγόρευση τους) είναι ακριβώς-ακριβώς, το σχέδιο για αναστολή θεμελιωδών κανόνων του Κοινοβουλευτισμού που αποκαλείται, καταχρηστικώς, «Δημοκρατία».
Δεν είναι ευφυής πρόταση: δεν εκπλήσσει κανέναν. Είναι ο αναγκαίος νομοπαρασκευαστικός προθάλαμος της Κοινοβουλευτικής Δικτατορίας- σάματις τώρα τι έχουμε, θα πείτε, απλώς δεν είναι… θεσμοποιημένη!

ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ ΛΟΙΠΟΝ:

Εάν ήθελαν «ανάπτυξη» θα είχαν πάρει δυο χρόνια τώρα μέτρα προσέλκυσης επενδυτών. Είναι φανερό ότι δεν θέλουν. Νέτα-σκέτα.
Εάν ήθελαν «απομείωση μισθών» την πέτυχαν. Αλλά δεν θέλουν «μισθούς Βουλγαρίας και Ρουμανίας» όπως έλεγαν κάποτε οι πολλοί.
(άλλωστε η Κίνα, η Ινδία, το Μπάγκλαντες είναι πιο ελκυστικά… άρα υπάρχει περιθώριο έως τα 30 ευρώ το μήνα-αλλά ούτε αυτό δεν θέλουν, είναι προφανές πια)

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ CRASH- TEST ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ: ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ…ΑΝΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΟΡΙΑ!

Απλώς κοιτάνε μέχρι που μπορεί να αντέξει ένα κράτος- δοκιμαστικός σωλήνας που πλασαρίστηκε ως ο «τόπος τεμπέληδων, αντιπαραγωγικών,διεφθαρμένων, καθυστερημένων, αγροίκων» και όταν πια αυτά τα αφοριστικά κόλπα δεν έπιαναν πια, άρχισαν άλλου τύπου κατηγροίες για κράτη της Νότιας και Κεντρικής Ευρώπης που… δεν είχαν αυτά τα κουσούρια!
Γιατί αν διώκονταν λ.χ. η διαφθορά, το έλλειμμα, το χρέος, οι μίζες, οι παρακάμερες, οι αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις, οι πλανητικές «μεγάλες δυνάμεις» θα έπρεπε να βρίσκονται ήδη υπό… κράτηση, εν σώματι: άλλο ο «νονός» άλλο ο αλητοκλεφταράκος της γειτονιάς-το τελευταίο πάει στους ηγήτορες μας που μας έφεραν έως εδώ!

ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΕΟ PSI, ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ, ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ «ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ» κ.λ.π., τελικώς κωμικοτραγικά…

Και εάν γίνουν όλα αυτά, την επόμενη μέρα θα παράξει τίποτε η αποικία-Ελλάς; Τίποτε αφού στην πράξη «απαγορεύεται» η επιχειρηματική δραστηριότητα με σκοπό την παραγωγή!
· Αν αντέξεις την γραφειοκρατία
· Αν αντέξεις την φορολογία
· Αν πάρεις και απλήρωτους ή κακοπληρωμένους φτηνούς εργάτες
· Αν τα βρεις με τους αρμόδιους υπουργούς, την Νομαρχία, τους Δήμους, τα «συνδικάτα» (μόνον η Κίνα που δεν χαμπαριάζει από τέτοια, στο λιμάνι, μπόρεσε, «αφομοιώνοντας» κάθε καρυδιάς καρύδι)
· Αν τα βρεις με το λιμενικό για την μόλυνση των παράκτιων εγκαταστάσεων και την Πυροσβεστική για την πυρασφάλεια, την Εφορία για την έναρξη και ομαλή συνέχιση των εργασιών, την Πολεοδομία για τις κατασκευές
· Αν τα βρεις με τους «οικολόγους» που θα σου ζητούν… οικολογική άσφαλτο στον δρόμο που θα στρώνεις (μην το πάρετε για αστείο, κάθε προδιαγραφή έχει νόημα)
· Αν τα βρεις με το ΣΔΟΕ, το ΜΟΕ, το ΣΟΕ, την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ, την ΔΕΗ και τον ΟΤΕ


Τότε θα πρέπει να ξέρεις ότι πρέπει να ρυθμίσεις και τους Brokers των ξένων επιτηρητών, των «συνδικαλιστών», των ξένων εργατών-αδέλφια μας, των πολιτικών της περιοχής κ.α., μήπως δεν σε στείλουν (που θα σε στείλουν) ή άκλαφτο ή στην Βουλγαρία.

ΟΥΔΕΝ ΤΥΧΑΙΟ-ΟΠΩΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ π.χ.
…και οι αναβολές τους. Ή θα γίνει με τους όρους των «πειραματιστών» ή δεν θα γίνουν.
Με τον ένα ή άλλο τρόπο.
Και ο «άλλος» τρόπος φαντάζει πλέον πιο ελκυστικός για όσες πλευρές τον σκέφτονται-γιατί τον σκέφτονται πολλές πλευρές.
(*Στην κόλαση όλοι είναι ίσοι. Nicolás Gómez Dávila, 1913-1994, Κολομβιανός συγγραφέας)


ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΥΣΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΥ;

1ον. Γιατί υπάρχει πολύ χαμηλό στελεχικό δυναμικό, αμόρφωτο στην ουσία και ανεκπαίδευτο επαγγελματικά, προσανατολισμένο προς την εύκολη, αντι-παραγωγική «απομύζηση» και όχι την δημιουργία δομών
2ον. Γιατί δεν υπάρχουν πλέον «ταξικά χαρακτηριστικά» σε καμία Τάξη αλλά σωρευμένες παραβατικού τύπου ομαδοποιήσεις
3ον. Γιατί κυριαρχούν σε πλούσιους και φτωχούς «ατομικά πρότυπα επιβίωσης» από αυτά που περιγράφονται στα βιβλία που μιλούν για τις Ανομικές Περιόδους και τα Ανομικά Φαινόμενα, πριν παρουσιασθεί το «καινούριο», πολιτικά, κοινωνικά, ιδεολογικά, επιστημονικά, πολιτισμικά και λάβει διαστάσεις συλλογικής οργάνωσης…

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΑΡΤΙΔΑ ΣΚΑΚΙΟΥ- ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΣΚΗΣΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ…

· Αυτό θα φανεί με το ότι θα παίρνουν συνεχώς νέα μέτρα, δοκιμάζοντας την αντοχή μας σε ένα τεραίν που με την αποβιομηχάνιση είναι έρημο όσο η αρένα το Κολοσσαίου.
· Δεν είναι τυχαίο ότι πρώτα αποδομήθηκαν από τους …κατά φαντασίαν «αντιστασιακούς» οι λέξεις, οι όροι, οι έννοιες-δεν υπάρχει τώρα κοινός κώδικας συνεννόησης για κανέναν.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΩΣ… ΑΣΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ:

…θα είναι όμως στο εσωτερικό της χώρας Παραλήρημα, «Παθολογικό σύνολο ιδεών και αλλόκοτων, παράλογων πεποιθήσεων, χωρίς επαφή με την πραγματικότητα. Πρόκειται, δηλαδή, για μια κατάσταση πνευματικής σύγχυσης που συνοδεύεται από διαταραχές της συνείδησης και ψυχοκινητικό ερεθισμό.»

-Και θα ακολουθήσει η ενστικτώδης κάθαρση, όπως κάθε φορά συμβαίνει στην ανθρώπινη φύση και Ιστορία:

«…Γενικά με τον διεθνή σήμερα ελληνικό όρο κάθαρση, (καθαρεύουσα: η κάθαρσις, της καθάρσεως), χαρακτηρίζεται η πράξη ή το αποτέλεσμα του ρήματος καθαίρω, που σημαίνει απαλλαγή από κάτι ξένο ή βλαβερό. Συνώνυμες έννοιες είναι ο καθαρμός και ο εξαγνισμός.
Ο όρος αυτός απαντάται με διαφορετική σημασία στην ιατρική, την υγιεινή, το θέατρο και συγκεκριμένα στη τραγωδία, και σπουδαιότερα όλων στις διάφορες θρησκείες. Σημειώνεται όμως ότι τόσο στο θέατρο όσο και στις θρησκείες η κάθαρση αποτελεί μια ψυχοθεραπευτική διαδικασία…
Ο αναφερόμενος σε κάθαρση λέγεται γενικά "καθαρτήριος", ο δε τόπος που επιχειρείται συνηθέστερα αυτή, λέγεται "καθαρτήριο",, ενώ το μέσον δια του οποίου επιχειρείται αυτή, ονομάζεται "καθαρτήρας", ή "καθαρτικό", και στην αρχαιότητα «κάθαρμα»…»

ΕΠΙΜΥΘΙΟΝ: Γιατί δεν βιάζονται με τις εκλογές και ΤΩΡΑ «αγχώνονται», με τους πέρυσι 30.000(sic) ήδη 800.000 και… ανεβαίνει το νούμερο, λαθρομετανάστες;

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top