GuidePedia

0



Εξουσιοδοτήθηκε η Διυπουργική Επιτροπή, από το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου να συνεχίσει την συζήτηση για το δεύτερο γύρο αδειοδότησης για έρευνα και εκμετάλλευση πιθανών κοιτασμάτων υδρογονανθρών στην κυπριακή ΑΟΖ, να ολοκληρώσει την εισήγηση για όλα τα θέματα που αφορούν τον δεύτερο γύρο και σε επόμενη συνεδρίαση να επανέλθει για λήψη οριστικών αποφάσεων.

Αυτό ανακοίνωσε μετά την συνεδρίαση του Υπουργικού, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

"Το Υπουργικό Συμβούλιο εξέτασε το θέμα του δεύτερου γύρου πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων για χορήγηση αδειών έρευνας και αδειών εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ'', είπε ο Εκπρόσωπος.

Πρόσθεσε ότι ''έγινε μια καταρχήν ανταλλαγή απόψεων στο Υπουργικό στη βάση εισήγησης που έχει φέρει η Υπουργός και το Υπουργικό εξουσιοδότησε την Διυπουργική Επιτροπή να συνεχίσει την συζήτηση, να ολοκληρώσει την εισήγηση για όλα τα θέματα που αφορούν τον δεύτερο γύρο, και σε επόμενη συνεδρίαση το θέμα να επανέλθει για λήψη οριστικών αποφάσεων''.

"Αδικη και αυθαίρετη η κριτική του ΔΗΣΥ στο φυσικό αέριο", λέει η Κυβέρνηση
Για ''άδικη, αυθαίρετη και άνευ αντικειμένου κριτική'' από πλευράς ΔΗΣΥ κατά της Κυβέρνησης στο θέμα του φυσικού αερίου έκανε λόγο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, λέγοντας ότι «αυτός που προσπαθεί να προκαλέσει υστερία στο θέμα του φυσικού αερίου είναι ο ΔΗΣΥ και όχι η Κυβέρνηση».
Ο Στέφανος Στεφάνου πρόσθεσε ότι η Κυβέρνηση "ενεργεί υπεύθυνα και προσεκτικά, επικρίνοντας τον ΔΗΣΥ ότι εγείρει ανύπαρκτα θέματα απλά και μόνο για να κατηγορεί την Κυβέρνηση".

«Οι χειρισμοί της Κυβέρνησης είναι προσεκτικοί, μεθοδικοί και υπεύθυνοι. Είναι γι ’αυτό που η Κυβέρνηση έχει συστήσει Διυπουργική Επιτροπή για παρακολούθηση του θέματος, συμβουλευτική ομάδα εμπειρογνωμόνων με πολυετή εμπειρία στο θέμα, για να συμβουλεύει την Κυβέρνηση. Παράλληλα υπάρχει ομάδα τεχνοκρατών για τα διάφορα πρακτικά ζητήματα που προκύπτουν, καθώς και η υπηρεσία ενέργειας στο Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, και σημειώνουμε ότι διά νόμου σύμβουλος της Κυβέρνησης στα θέματα ενέργειας είναι η ΡΑΕΚ», είπε ο Εκπρόσωπος.

Πρόσθεσε ότι η Κυβέρνηση «πάντοτε είναι φειδωλή και προσεκτική στις δηλώσεις στις οποίες προβαίνει για το φυσικό αέριο αλλά και για την πορεία των ερευνών στην Κυπριακή ΑΟΖ, και ενώ ο ΔΗΣΥ καλεί για σοβαρότητα και υπευθυνότητα, στην πράξη ενεργεί ακριβώς προς την αντίθετη κατεύθυνση».

«Ο ΔΗΣΥ μετατρέπει δημοσιεύματα και πληροφορίες σε γεγονότα, εγείρει ανύπαρκτα θέματα και μετά τα χρησιμοποιεί απλά και μόνο για να κατηγορεί άδικα και αυθαίρετα την Κυβέρνηση, όπως έκανε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, ο οποίος αναφέρεται σε αόριστες πληροφορίες για να καλύψει το καθημερινό ‘κότα’ του ΔΗΣΥ στις κατηγορίες κατά της Κυβέρνησης, αυτός που προσπαθεί να προκαλέσει υστερία στο θέμα του φυσικού αερίου είναι ο ΔΗΣΥ και όχι η Κυβέρνηση» σημείωσε ο κ. Στεφάνου.

Ανέφερε παράλληλα ότι η Κυβέρνηση ποτέ δεν εξήγγειλε ή προέβη σε δηλώσεις σχετικά με τις ποσότητες σε πιθανά κοιτάσματα και ποτέ δεν ανακοίνωσε μετάβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας στην πλατφόρμα.

"Οι απαντήσεις της Κυβέρνησης σε αυτά αλλά και σε άλλα ζητήματα όπως τίθενται μέσα από ερωτήσεις δημοσιογράφων, είναι πάντοτε λιτές και χαμηλών τόνων, όταν και εφόσον εντοπιστεί κοίτασμα και όταν και εφόσον ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφασίσει να μεταβεί στην πλατφόρμα, θα γίνουν οι ανάλογες ανακοινώσεις, άρα η κριτική που κάνει σήμερα ο ΔΗΣΥ δεν έχει αντικείμενο", κατέληξε ο Εκπρόσωπος.
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top