GuidePedia

0

Η Ουάσιγκτον σχεδιάζει να αποσύρει 40.000 άνδρες από το Ιράκ μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες


Μια μέρα μετά τις πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράκ (με 110 νεκρούς και 500 τραυματίες) το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε στις 12 Μαΐου ότι η διαδικασία «αποχώρησης» των δυνάμεων του στρατού των ΗΠΑ από το Ιράκ θα γίνει όπως προβλέπεται από το σχετικό χρονοδιάγραμμα.
Η Ουάσιγκτον σχεδιάζει να αποσύρει 40.000 άνδρες από το Ιράκ μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες, μια μεγάλης κλίμακας μετακίνηση που το Πεντάγωνο έχει κάνει γνωστό ότι θα αρχίσει τον Ιούνιο. Ο αριθμός των στρατιωτικών των ΗΠΑ στο Ιράκ θα μειωθεί σε 91.000 από 94.000 σήμερα και κατόπιν σε 50.000 ως την 1η Σεπτεμβρίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου, Τζεφ Μορέλ.
Ο Μορέλ είπε ότι δεν θεωρεί πως ο ρυθμός της αποχώρησης των δυνάμεων θα μεταβληθεί εξαιτίας των τελευταίων γεγονότων, πρόσθεσε πάντως ότι η διοίκηση των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ διατηρεί ορισμένη «ευελιξία» για το εάν θα τηρήσει αυστηρά τις προθεσμίες. Το σχέδιο του Πενταγώνου προβλέπει τον τερματισμό των εμπλοκών σε μάχες τον Αύγουστο και την «πλήρη» αποχώρηση εντός του 2011, οκτώ χρόνια μετά την εισβολή του 2003, η οποία είχε ανατρέψει τον Σαντάμ Χουσεΐν. Σχετικά με το κύμα των βομβιστικών επιθέσεων των τελευταίων ημερών, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως οι επιθέσεις αυτές συνιστούν μία «ύστατη προσπάθεια» των εχθρών της προόδου για να εμποδίσουν την πρόοδο και να σπείρουν το χάος στο Ιράκ.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top