GuidePedia

0

«Ου παντός πλειν ες Πόντον»

Η Ελλάδα σήμερα έχει χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450..000 τετρ. χιλιόμετρα), με πληθυσμό περίπου 11.000.000.

Έχοντας κατασταλάξει ο κουρνιαχτός των γεγονότων,των πρώτων ημερών, στην περιοχή της Ν.Α Μεσόγειο – Αιγαίου και βλέποντας να εξελίσσονται σχεδιασμοί και στρατηγικές, άλλοτε συγκρουσιακές και άλλοτε συνεργασίας,έχουμε πλέον την δυνατότητα εκ του ασφαλούς, να πούμε ότι συντελείται επανακαθορισμός στρατηγικών στόχων, απʼόλους τους εμπλεκόμενους, διεθνείς ή μη, παράγοντες, οι οποίοι διεκδικούν μερίδιο, συντελείται στις ημέρες μας αυτό που σε προηγούμενο άρθρο μου απεκάλεσα «κοσμογονία».

Επανακαθορίζονται στρατηγικοί στόχοι, οι οποίοι συμπαρασύρουν αλλαγές στον χάρτη των ομόρων κρατών, είτε αυτό αφορά εδαφικά όρια (σύνορα), είτε αυτό αφορά δημιουργίες νέων κρατών, είτε αλλαγές(τριχοτομήσεις) υφισταμένων.Είναι πολύ σημαντικό όσο και σοβαρό, να αλλάζει στρατηγικό στόχο ένα κράτος, διότι απαιτεί τροποποιήσεις υφιστάμενων μελετών, παρατηρήσεις ετών, και συνεχή παρακολούθηση των γεγονότων και δράσεων, δηλ. του περιβάλλοντος, της περιοχής,η οποία ενδιαφέρει.

Θα ήθελα ξεκινώντας να επισημάνω την σημασία της κουλτούρας και των βιωμάτων, του πολιτισμού και της «βαρβαρότητας», τα οποία ακολουθούν τον άνθρωπο μέσα στην Ιστορική πορεία της επιβίωσής του.

«Το σύνδρομο του γενιτσαρισμού» και η απλή εκδοχή του στον ισχυρότερο σήμερα άνδρα στην Τουρκία.

Τούρκοι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ο Ερντογάν έχει ελληνική καταγωγή, από το χωριό Ποταμιά της Ριζούντας του Πόντου.

Ο ερευνητής Cezmi Yurtsever αναφέρει ότι με τον εξισλαμισμό των Ποντίων ταυτόχρονα έγινε αλλαγή του δημογραφικού χαρακτήρα του Πόντου, αλλάζοντας τις ελληνικές ονομασίες χωριών και πόλεων με τουρκικές.

Ο προπάππους τού Erdogan, ήταν επικεφαλής αντάρτικης ομάδας Ελλήνων του Πόντου εναντίον των Τούρκων κατακτητών.

Το αρχείο είναι του 1850, φορολογικό βιβλίο, το οποίο (φορολογικό αρχείο) είναι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας για τους κατοίκους του χωρίου Ποταμιά στη στήλη εθνική καταγωγή έγραφε τη λέξη `Εξισλαμισθείς` και στη στήλη ονοματεπώνυμο το νέο ισλαμικό όνομα (Bakatoglu Memis) του σημερινού πρωθυπουργού της Τουρκίας .

Φοβού, λοιπόν, τους γενίτσαρους, που στη διάρκεια της τουρκοκρατίας αποδείχθηκαν οι πιο φανατισμένοι εχθροί των ομοαίματός των.
http://vripolidis.blogspot.com/

Η πολιτική Ερντογάν με το δόγμα Νταβούτογλου δημιούργησε ένα καυτό σκηνικό στην ανατολική Μεσόγειο, καθώς Τουρκία, Ισραήλ, Ελλάδα και Κύπρος εμπλέκονται, όπως όλα δείχνουν, σε μια κλιμακούμενη γεωπολιτική απειλή, που μπορεί να είναι νομικά ανυπόστατη, αλλά αφενός καταδεικνύει τις προθέσεις του Ερντογάν, αφετέρου επιχειρεί να δημιουργήσει ισοζύγιο διπλωματικού τετελεσμένου σε σχέση με τη συμφωνία Ισραήλ – Κύπρου, εμπλέκοντας όλους, όπως όλα δείχνουν, σε μια κλιμακούμενη γεωπολιτική ένταση.Στο περίφημο βιβλίο “Στρατηγικό βάθος” το 2001 όταν ο Κος Νταβούτογλου αναφερόταν στην ανάγκη σταδιακής απομάκρυνσης από εταίρους όπως το Ισραήλ, είναι προφανές ότι αναδείκνυε την αλλαγή της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας, σε επίπεδο στρατηγικών στόχων της.

Στο Νταβός το 2009 έγινε σαφές ότι η αλλαγή ήταν σχεδόν πλήρης σε σχέση με την ανατολική Μεσόγειο. “Σκοτώνετε ανθρώπους” είπε ο Ταγίπ Ερντογάν στον Σιμόν Πέρες και έφυγε από την αίθουσα... Ενώπιον του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, αλλά και τού γενικού γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα η στιχομυθία είναι ενδεικτική του κλίματος το οποίο με ευθύνη της Τουρκίας διαμορφώνεται.

O Σιμόν Πέρες έχοντας υπεραμυνθεί επί 25 λεπτά σε έντονο τόνο την ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας, ύψωσε τη φωνή και δείχνοντας τον Ταγίπ Ερντογάν με το δάχτυλο δήλωσε ότι και η Τουρκία θα έκανε το ίδιο εάν εκτοξεύονταν κάθε βράδυ ρουκέτες στην Κωνσταντινούπολη.

ʽΠροσέξτε υπέρ τίνος τάσσεστεʼ είπε ο ισραηλινός πρόεδρος στον Ερντογάν, αναφερόμενος στη Χαμάς, και αυτό ήταν μια προειδοποίηση, την οποίαν ο Ερντογάν, έπρεπε να λάβει πολύ σοβαρά υπʼόψιν. Το Ισραήλ απειλεί ότι θα προχωρήσει σε στρατιωτική ενίσχυση των Κούρδων και σε συνεργασία με το αρμενικό λόμπι στις ΗΠΑ, ώστε να ενημερωθεί το Κογκρέσο για τις εξελίξεις και να στηρίξει τις θέσεις τους.“Θα προκαλέσουμε τέτοια ζημιά στον Ερντογάν, ώστε να του δείξουμε ότι δεν ωφελείται βάζοντάς τα με το Ισραήλ.

Οι απειλές της Τουρκίας εκθέτουν ακόμη περισσότερο την Άγκυρα για τον αποσταθεροποιητικό της ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο. Είναι πιθανόν ( και αυτό πρέπει η Ελληνική Διπλωματία να λάβει σοβαρά υπʼόψιν της ) η αμερικανο-ισραηλινή διπλωματία, με απειλή το Κουρδικό, που στην ουσία, συνιστά απειλή διαμελισμού της Τουρκίας, να «υποχρεώσει» την Τουρκία να επανακάμψει στον στρατηγικό άξονα που είχαν συγκροτήσει οι ΗΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ-ΤΟΥΡΚΙΑ, όταν στην Τουρκία Κυβερνούσαν οι Κεμαλιστές, είτε στρατιωτικοί, είτε πολιτικοί. Ενώ η Τουρκία, την ίδια ημέρα που έδιωξε τον πρέσβη του Ισραήλ, υπέγραψε συμφωνία εγκατάστασης της «πυραυλικής ασπίδας» η οποία είναι ξεκάθαρο στρατιωτικό μέτρο εναντίον του Ιράν που προστατεύει του Εβραίους. Όμως, ή ενδεχόμενη δυναμική επαναδραστηριοποίηση των Κούρδων αυτονομιστών του ΡΚΚ , και η αντίδραση του διεθνούς παράγοντα στην απειλή της Τουρκίας, να προσβάλλει συμφέροντα και status,των μεγάλων δυνάμεων, θα αλλάξει τις πολιτικο-διπλωματικές προτεραιότητες της Τουρκίας. Η Τουρκία θα γίνει περισσότερο εσωστρεφής χώρα, με προτεραιότητα να αποτρέψει τον εδαφικό ακρωτηριασμό της.

Η απειλή από τους Κούρδους και η αλλαγή αντιμετώπισης από τον διεθνή παράγοντα (των παραδοσιακά συμμάχων της Τουρκίας), της Τουρκίας, ως κύριου ανταγωνιστή τους, είναι η στροφή που παρατηρείται σε μιά προοπτική, εδαφικής συρρίκνωσης της Τουρκίας.

Οι Κούρδοι που ζουν στην Τουρκία είναι περίπου 15-17 εκατομμύρια και έχουν στόχο τη δημιουργία του ανεξάρτητου κράτους του ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ. Το ενιαίο κράτος των Κούρδων περιλαμβάνει περιοχές από τέσσερα κράτη (Τουρκία, Ιράν, Ιράκ και Συρία), όπου κατοικούν αμιγώς κουρδικοί πληθυσμοί. Η Τουρκία προσπαθεί με κάθε τρόπο να εμπλέξει την Ελλάδα στο παιχνίδι έντασης που συντηρεί τόσο με την Κύπρο όσο και με το Ισραήλ, εκμεταλλευόμενη την ευκαιρία για να προβάλει εκ νέου τις διεκδικήσεις της επί της υφαλοκρηπίδας του Καστελλόριζου. Η κύπρια υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, μιλώντας στο ΡΙΚ, δήλωσε ότι η Λευκωσία εξετάζει την προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις τουρκικές απειλές.

Αυτήν την περίοδο η Κυπριακή κυβέρνηση είναι ενώπιον των πιο κρίσιμων για την Κύπρο αποφάσεων. Έχει να ισορροπήσει μεταξύ κολοσσιαίων συμφερόντων, τα οποία εκδηλώνονται στην περιοχή της, (οικόπεδα «12», «Κυπρος Α!» κτλ) και του Εθνικού της συμφέροντος, ως Κυπριακή Δημοκρατία. Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ περιέχει μια παράγραφο, η οποία αποτελεί και την πεμπτουσία της συμφωνίας, με τέσσερα μηνύματα προς την Άγκυρα:

1. «Οι δύο υπουργοί χαιρέτισαν τη συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ των δύο χωρών για την ΑΟΖ». Δηλαδή οι δύο χώρες δεν αλλάζουν ούτε ένα γιώτα από τη συμφωνία τους και η συγκεκριμένη συμφωνία βρίσκεται σε ισχύ παρά τις όποιες αντιδράσεις τρίτων.

2. Η ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής: «Οι δύο υπουργοί είπαν ότι (η συμφωνία ΑΟΖ) αποτελεί διμερές ζήτημα». Δηλαδή ότι δεν αφορά κανέναν άλλο, ούτε και την Τουρκία.

3. Τρίτο σημείο της ανακοίνωσης είναι: Η συμφωνία ΑΟΖ «πρέπει να εφαρμοστεί το συντομότερο δυνατόν για να μπορέσει να αρχίσει η διαδικασία παραγωγής αερίου προς όφελος και των δύο μερών». Δηλαδή καμία απειλή από τρίτους (βλέπε Άγκυρα) δεν πρόκειται να επηρεάσει τα πλάνα των δύο χωρών.

4. Τέλος, στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Η συμφωνία υπεγράφη σύμφωνα με τους κανόνες και τα δικαιώματα του διεθνούς δικαίου». Με λίγα λόγια, από τη στιγμή που η συμφωνία είναι διεθνώς νόμιμη, κανένας λόγος δεν πέφτει σε άλλες χώρες.

Μια συμφωνία στον τομέα της έρευνας και διάσωσης με το Ισραήλ ωφελεί την Κυπριακή Δημοκρατία κυρίως σε δύο σημεία:

Πρώτον, εκμηδενίζεται το ενδεχόμενο εμπλοκής της Άγκυρας και των Κατεχομένων σε ένα περιστατικό έρευνας – διάσωσης, αφού το Τελ Αβίβ θα είναι σε θέση να παρέχει κάθε βοήθεια και στήριξη.

Δεύτερον, μια τέτοια συμφωνία θα παρέχει το δικαίωμα σε ισραηλινές δυνάμεις να περιπολούν και να ελέγχουν την περιοχή των θαλάσσιων οικοπέδων της Κυπριακής Δημοκρατίας, προσφέροντας σε πρακτικό επίπεδο «προστασία» στα συμφέροντα της Κύπρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η συμφωνία αναμένεται να οριστικοποιηθεί πολύ σύντομα, εντός του επόμενου τριμήνου, ενώ στόχος είναι να γίνει η εξαγγελία (ή και η υπογραφή) της κατά την εδώ επίσκεψη του Ισραηλινού προέδρου, η οποία προγραμματίζεται για τον Οκτώβριο του 2011.

http://kathimerini.com.cy/index.php
pageaction=kat&modid=1&artid=55962

Ο δεύτερος γύρος αδειοδοτήσεων για τα θαλάσσια οικόπεδα της Κυπριακής Δημοκρατίας αναμένεται εντός του πρώτου τριμήνου του 2012."Το Ισραήλ μπορεί να υποστηρίξει και να εγγυηθεί την ασφάλεια των εξεδρών άντλησης φυσικού αερίου που θα εγκαταστήσει στη Μεσόγειο", τόνισε ο Λαντάου όταν ρωτήθηκε εάν το Ισραήλ θα εγγυηθεί την ασφάλεια των εξεδρών άντλησης φυσικού αερίου μετά τις προειδοποιήσεις του Τούρκου πρωθυπουργού.

To όνομα Κούρδος συμπίπτει με τη νεοπερσική λέξη Κιούρτ που σημαίνει ήρωας. Σε αρχαιότατες επιγραφές της Ασσυρίας αναφέρονται ως Κούρτι, Χούρτι ή Κάρτι. Ο Ξενοφών στο Κύρου Ανάβασης αποκαλεί τους Κούρδους Καρδούχους ή Κάρδους. Στο τρίτο και τέταρτο βιβλίο του, τους παρουσιάζει ως λαό ανυπότακτο, γενναίο και ικανότατο στη στρατιωτική τέχνη, ιδιαίτερα τον ανταρτοπόλεμο. Η πορεία των Ελλήνων στα Καρδούχεια Όρη κράτησε επτά μέρες, στη διάρκεια των οποίων οι Έλληνες συνάντησαν σφοδρή αντίσταση κι εξαναγκάστηκαν σε σκληρές μάχες. Η λέξη Γουτού ή Κουτού επίσης, οποία ονομάζονται οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών που δέσποζαν της Ασσυρίας, σημαίνει πολεμιστής. Στην ασσυριακή γλώσσα η λέξη μεταπήδησε ως Γκαρδού ή Κορδού.Οι Κούρδοι γενικά θεωρούνται αυτόχθονες της μείζονος περιοχής της Μ. Ασίας και της Μεσοποταμίας.

Τα τελευταία γεγονότα στην Τουρκία, με τις αλλεπάλληλες δολοφονίες Κούρδων, τις διαδηλώσεις που απλώθηκαν από το Ντιγιάρμπακιρ μέχρι την Πόλη έδειξαν ότι το κουρδικό ζήτημα κάθε άλλο παρά έχει λήξει.

Πριν από 7 χρόνια η ελληνική κυβέρνηση, παρέδιδε τον Οτσαλάν δεμένο χειροπόδαρα στους διώκτες του. Το κόμμα του Οτσαλάν, PKK, κήρυξε ανακωχή και το κουρδικό έμοιαζε να ακολουθεί τον ειρηνικό δρόμο.

Η άφιξη του ρωσικού στόλου υπό το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ»,κάνει την παρουσία της Ρωσίας κάθε άλλο παρά κρυφή, στην κρίση της Α.Μεσογείου.

Το αποβατικό σκάφος (LST) Tsesar Kunikof του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας βρίσκεται ήδη στο Αιγαίο και καταπλέει στον Έβρο!.

Το Tsesar Kunikof, στο απόγειο της κρίσης στα μέσα προς τέλη Σεπτεμβρίου κατέπλευσε στις ελληνικές θάλασσες .

Οι ΗΠΑ καλούν τη Ρωσία να συμμετάσχει στις δοκιμές του συστήματος «για να διαπιστώσει ότι το δίκτυο δεν αφορά τους ίδιους.
Μπορούμε πλέον να μιλήσουμε, για νέα κατάσταση η οποία διαμορφώνεται στο Αιγαίο και στην Ν.Α. Μεσόγειο.

Η μεγαλύτερη στην Ιστορία μετά τον Β! παγκόσμιο πόλεμο συγκέντρωση πολεμικών στόλων στην περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου και Κύπρου είναι γεγονός το οποίο βεβαιώνει περί του αληθούς των προαναφερομένων.

Από την άλλη πλευρά έχουμε την προίκα της χώρας μας, όπως αναφέρουν ξένα γεωλογικά ινστιτούτα όπως των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Ρωσίας, κτλ. την οποίαν οι σημερινοί κυβερνώντες ούτε να την αναφέρουν σκέπτονται.

Παρʼόλα αυτά, έχουμε νοτίως της Κρήτης 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, το 3ο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως.

Έχουμε εκεί, στην Μακεδονία και την Θράκη , τα 3 μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης.
Η αξία του πετρελαίου και του αερίου μας είναι κατά πρόχειρους υπολογισμούς, 10.000.000.000.000 (10 τρισεκατομμυρια δολάρια !) όπως αναφέρει το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το ΥΣΓΣ.



Καί πάνε να μας ξεπουλήσουν για 340 δις.


Καταγράφεται η συνειδητή και δουλοπρεπής απουσία της Ελληνικής πλευράς από κάθε τι που την αφορά εδώ και δεκαετίες. Το νεοελληνικό κράτος απλά επιλέγει να συμπαρίστανται σε όποιον περιφρουρεί τα συμφέροντά του.

Στην σύνοδο κορυφής της ΕΕ (της 23/10/2011) δυστυχώς θα αποφασίσουν πώς θα πτωχεύσουν την χώρα μας, ΑΠΟΝΤΩΝ ΗΜΩΝ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ !!!

Για την συμπεριφορά των Ευρωπαίων «συμμάχων» και «εταίρων» απέναντι στην μικρή Ελλάδα, δεν έχω να προσθέσω παρά μόνο τούτο «ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ»!!!!


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top