GuidePedia

0

“Τσαμπουκάς”…αλλά με μέτρο! Αν διαβάσουμε προσεκτικά τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν,θα διαπιστώσουμε ότι προσπαθεί να αφήσει ανοιχτή μία έξοδο διαφυγής σ΄ όσα κατά τ΄ άλλα …απειλητικά ανακοινώνει. Ο Τ.Ερντογάν, είναι χαρισματικός και έξυπνος. Δεν μπορεί να μην μετρά ότι αυτή τη στιγμή μία σπασμωδικη κίνηση μπορεί να απομονώσει την Τουρκία.Και ίσως γι΄ αυτό όλες οι “απειλές” συμπληρωνονταν με ένα “θα το δούμε” ,”θα πράξουμε ανάλογα με τις εξελίξεις” και άλλα σχετικά.


"Ανάλογα με τις εξελίξεις μπορεί να προβούμε και σε άλλα, διαφορετικά βήματα" είπε ο Ερντογάν και πρόσθεσε: "Το Ισραήλ έχει χάσει τη συμμαχία της Τουρκίας στην περιοχή. Ενώπιον των αποφάσεων που έχει λάβει μέχρι σήμερα ο ΟΗΕ, το Ισραήλ έπαιξε πάντα ρόλο κακομαθημένου παιδιού και νόμισε ότι μπορεί να συνεχίσει να παίζει το ρόλο αυτό".

Είναι πράγματι παράδοξο ο πρωθυπουργός μιας χώρας που αρνείται να αναγνωρίσει την ίδια την ιστορία της -όσο φρικιαστική κι αν είναι- και η οποία απαγορεύει δια των απειλών σε οποιοδήποτε άλλο κράτος του κόσμου να αναφέρεται σε γενοκτονίες Ποντίων,Αρμενίων,Ελλήνων και πάει λέγοντας ,να χαρακτηρίζει “κακομαθημένο” άλλο κράτος.



Ο Ερντογάν επανέλαβε πως οι τρεις όροι της Άγκυρας ήταν πρώτο να ζητήσει συγνώμη το Ισραήλ για την εισβολή ισραηλινών κομάντος στο πλοίο "Μαβί Μαρμαρά" πριν από ένα χρόνο, δεύτερο να καταβάλει αποζημίωση για τα θύματα και τις ζημιές και τρίτο να αρθεί το εμπάργκο εναντίον της Γάζας.




ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top