GuidePedia

0
Η Χεζμπολάχ έκανε απόψε δηλώσεις για την επιχείρηση στη Λιβύη. Έχει κάθε λόγο να ανησυχεί…
Συγκεκριμένα, ο σεΐχης Χασάν Νασράλα δήλωσε ότι η επιχείρηση συνιστά επιβεβαίωση της δυτικής επέμβασης σε κάθε αραβική χώρα, υπενθυμίζοντάς μας την εποχή των κατοχών, των αποικιών και της χάραξης των συνόρων των νέων αραβικών κρατών…
Αρχικά, να του θυμήσουμε ότι οι σιίτες ήταν πάντοτε κατά του Μουαμάρ Καντάφι. Τι είναι όμως αυτό που τον κάνει να είναι τόσο ανήσυχος;
Το ενδεχόμενο να αποτελέσει ο ίδιος και η οργάνωσή του, αργότερα ή γρηγορότερα, στόχο! Ας μην ξεχνούμε ότι κάποια στιγμή, μετά την 11η Σεπτεμβρίου, ο Καντάφι προσέγγισε τη Δύση φοβούμενος ότι μετά το Αφγανιστάν ερχόταν η σειρά του. Οι εξελίξεις έδειξαν ότι τα πραγματικά γενναία βήματα που έκανε, τα οποία απέσπασαν – τότε – επιδοκιμαστικές δηλώσεις από αυτούς που σήμερα τον βομβαρδίζουν, δεν αρκούσαν για να διασφαλίσει τη μακροημέρευση του καθεστώτος του.

Το χειρότερο για τον «αντιπρόσωπο» του Ιράν στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Χεζμπολάχ, είναι ότι την επίθεση δεν κινδυνεύει να τη δεχθεί από τους Ισραηλινούς και τους Αμερικανούς, κάτι που θα τον βόλευε υπερβολικά για να κινητοποιήσει τη διεθνή κοινή γνώμη εναντίον τους.

Την επίθεση θα την εξαπολύσει μια συμμαχία πολύ πιο ευρεία, στην οποία θα συμμετέχουν και αραβικά κράτη. Και μπορούμε να τον διαβεβαιώσουμε, ότι μεγάλος αριθμός αραβικών καθεστώτων, θα αισθανόταν πολύ μεγάλη ανακούφιση εάν δυτικές δυνάμεις εξαπέλυαν σφοδρότατη επίθεση στις δυνάμεις του και επέβαλαν ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από το Λίβανο.

Σε περίπτωση μάλιστα που θα διακήρυσσαν ότι εάν το Ιράν επιτεθεί σε κάποια σουνιτική – αραβική χώρα η ίδια συμμαχία θα προστρέξει να… συνετίσει την Τεχεράνη, όχι μία, αλλά όλη η Αεροπορία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων θα παρακαλούσε να συμμετάσχει στην επιχείρηση.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top