GuidePedia

0
 
«Το καθεστώς του Αιγαίου δεν αλλάζει, οι πιλότοι μας θα είναι πάντα εκεί, ενώ θέση της Ελλάδας είναι η επίλυση των διαφορών μας με ειρηνικά μέσα», δήλωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας στη Βουλή κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τα εθνικά θέματα, την οποία είχε ζητήσει ο πρόεδρος της ΝΔ. Ταυτόχρονα δήλωσε απαισιόδοξος για επίλυση στη διένεξη με τα Σκόπια, ενώ αναφερόμενος στα εσωτερικά της Ελλάδος τάχθηκε κατά των επίπλαστων – όπως είπε – αντιπαλοτήτων.
«Η εξωτερική πολιτική θα πρέπει να ενώνει τους Έλληνες» συνέχισε ο Πρωθυπουργός. «Η κρίση μας υποχρεώνει να σκεφτούμε πολύ διαφορετικά. Δεν είναι ώρα για επίπλαστες αντιπαλότητες, να πλάσουμε εγχώριους εχθρούς με μυθικά σενάρια συνωμοσιολογίας. Αυτό που χρειαζόμαστε, είναι να είμαστε σαν μια γροθιά για να χτίσουμε μια νέα Ελλάδα. Με έναν νέο πατριωτισμό. Και ο λαός, ενωμένος και επιδεικνύοντας πρωτοφανή ωριμότητα και αποφασιστικότητα, δίνει την μάχη του καθημερινά: Οι πολίτες έχουν καταλάβει τι έφταιξε, γνωρίζουν πως έχουν μια κυβέρνηση που κάνει το καθήκον της: Ό,τι μπορεί».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς πρότεινε την άμεση μονομερή εκ μέρους της Ελλάδας θέσπιση της αποκλειστικής ζώνης και στη συνέχεια την οριοθέτησή της με όσες χώρες έχουμε αλληλο- επικάλυψη, όπως η Κύπρος, η Αίγυπτος και η Λιβύη. «Έτσι ξεπερνιέται και το ανύπαρκτο πρόβλημα του Καστελόριζου», είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ακόμα, ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε να απορριφθεί κάθε ιδέα για διευθέτηση της υφαλοκρηπίδας από μηδενική βάση και να απαιτήσουμε από την Τουρκία την εφαρμογή της συμφωνίας για την επανεισδοχή των μεταναστών, ως όρο για την ευρωπαϊκή της ένταξη.
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top