GuidePedia

0
Δεν μπορεί να νοηθεί Ευρωπαϊκή Ένωση δίχως την Ορθοδοξία και ιδίως χωρίς αυτήν εδώ την Εκκλησία (Οικουμενικό Πατριαρχείο), η οποία μετέδωσε τον ορθόδοξο πολιτισμό στη Δύση", είπε ο Γερμανός ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ, ο οποίος επισκέφθηκε την Πέμπτη τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο, στο Φανάρι.
Ο Γερμανός υπουργός συζήτησε με τον Πατριάρχη τα θέματα που αναμένουν τη λύση τους, όπως η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, τα κατειλημμένα ιδρύματα (Βακούφια), τα περιουσιακά των Κοινοτήτων κ.α.

Ο Πατριάρχης εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον παρ' όλες τις εκκρεμότητες που συνεχίζουν να υπάρχουν και ευχαρίστησε τον Τόμας ντε Μεζιέρ για την προστασία και την υποστήριξη που παρέχει η γερμανική πολιτεία στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Γερμανίας.

"Δεν δέχομαι τις ευχαριστίες αυτές, διότι αυτό που κάνουμε είναι καθήκον και υποχρέωση της Γερμανίας και γεγονός που επιτάσσει το Σύνταγμά μας", ανταπάντησε ο Γερμανός υπουργός.

Φεύγοντας από το Φανάρι ο Γερμανός υπουργός σημείωσε ότι "είναι καλές οι προσπάθειες της πολιτείας, αλλά πρέπει όχι μόνο τα πρόσωπα, αλλά και οι θεσμοί και τα ιδρύματα να απολαμβάνουν τις θρησκευτικές ελευθερίες".

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών ξεναγήθηκε στον πατριαρχικό ναό από τον πρωτοπρεσβύτερο Δοσίθεο Αναγνωστόπουλο και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ιστορία του ναού και την εικονογράφηση.

Ο Τόμας ντε Μεζιέρ είναι μέλος της Γερμανικής Ευαγγελικής Εκκλησίας και έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευαγγελικής Εκκλησίας.

Το Γερμανό υπουργό συνόδευε ο πρέσβης της Γερμανίας στην Άγκυρα Dr.Eckart Cuntz και η γενική πρόξενος της Γερμανίας στην Κωνσταντινούπολη Brita Wagener.

Πολλά γερμανικά μέσα ενημέρωσης, αλλά και τουρκικά τηλεοπτικά συνεργεία, κατέγραψαν στο Φανάρι την επίσκεψη του Γερμανού υπουργού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top