GuidePedia

0
“Χοντραίνει” το παιχνίδι στο διπλωματικό τομέα μεταξύ Τουρκίας & Ισραήλ, βασισμένο σε …ακτιβιστές και …ευαισθησίες.
Το Ισραήλ σκοπεύει να στείλει ένα πλοίο με Ισραηλινούς ακτιβιστές στη «Βόρεια Κύπρο» (κατεχόμενα) με βασικό τους σύνθημα «Όχι στη Τουρκική κατοχή της Κύπρου».Ο Κύπριος Πρόεδρος Δ. Χριστόφιας που θέλει να εκμεταλλευτεί την ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ, έχει στείλει τον Υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού στο Ισραήλ ώστε να συναντήσει τον ομόλογό του Avigdor Lieberman, και να συζητήσουν τη παρουσία του Πάπα Βενέδικτου στο νησί.
Ο Ισραηλινός Υπουργός Εξωτερικών εξήρε την «υπεύθυνη προσέγγιση» της Κυπριακής κυβέρνησης ώστε να μην υποστηρίξει τη κίνηση των ακτιβιστών.
Με βάση δημοσιεύματα της Κυπριακής εφημερίδας «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ» και της Ισραηλινής “JERUSALEM POST” έχει δημοσιευτεί πως το Ισραήλ σκοπεύει να στείλει αποστολή ακτιβιστών φέρνοντας το μήνυμα «Βάλτε ένα τέλος στη Τουρκική Κατοχή».
Με βάση το δημοσίευμα της “JERUSALEM POST” ο Alex Goldfarb Ισραηλινός βουλευτής, και ο Pinhas Har Zahav, ακτιβιστής του κόμματος Meretz, θα επιβιβαστούν στο πλοίο που θα ταξιδέψει από το Ισραήλ στη Κύπρο.Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε το αν οι στολίσκοι οι οποίοι θα χρηματοδοτηθούν από Ισραηλινό επιχειρηματία του οποίου η ταυτότητα παραμένει άγνωστη, θα επιχειρήσει να αποπλεύσει στη «Βόρεια Κύπρο» (κατεχόμενα).HURRIYET

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Jerusalem Post γκρούπ Ισραηλινών ακτιβιστών χρηματοδοτούμενο απο “ανώνυμο ευκατάστατο συμπατριώτη τους” , σκοπεύει να πραγματοποιήσει ταξίδι στα Κατεχόμενα για να διαμαρτυρηθεί για την παρουσία των δυνάμεων εισβολής και την συνεχιζόμενη κατοχή του 37% της Κύπρου απο την Τουρκία.

Στην “ανθρωπιστική ρελάνς” έναντι των λεονταρισμών του Ερντογάν θα συμμετέχουν ο Alex Goldfarb, πρώην βουλευτής των κομμάτων Tzomet και Yiud,καθώς και ο ακτιβιστής του κόμματος Meretz, Pinhas Har-Zahav.

Greek National Pride

 

Δημοσίευση σχολίου

 
Top