GuidePedia

0
Ο κ. Τσοχατζόπουλος μιλά για την περιουσία του και για τις κατηγορίες των πρώην συντρόφων του
«ΥΠΑΡΧΟΥΝ κυκλώματα που με στοχοποιούν.Είμαι υποχρεωμένος να αμυνθώ» είπε προς «Το Βήμα» ο κ. Ακης Τσοχατζόπουλος μετά τη δικαστική παρέμβαση για να διαπιστωθεί το ακριβές τίμημα της οικίας που αγόρασε σε πολυτελή περιοχή της πρωτεύουσας, όπως και το από πού προήλθαν τα χρήματα για την αγορά της. Ετοιμάζει όπως λέει την άμυνά του με δύο τρόπους: πρώτον, με αγωγές και μηνύσεις σε όσους τον συκοφάντησαν και, δεύτερον, με τραπεζικά έγγραφα. Θέλει να αποδείξει ότι η αγορά της οικίας του στην πιο ακριβή οδό της χώρας, στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στους πρόποδες της Ακρόπολης, προήλθε από τις οικονομίες τις δικές του και της συζύγου του, κυρίας
Βίκυ Σταμάτη, και από δάνειο.
Το σπίτι αυτό το νοικιάζε εδώ και πέντε χρόνια. «Κάποια στιγμή σκεφτήκαμε αντί να πληρώνουμε ενοίκιονα το αγοράσουμε. Συγκεντρώσαμε από τις οικονομίες μας 450.000 ευρώ, πήραμε και ένα δάνειο 650.000 ευρώ και αγοράσαμε το σπίτι. Μας στοίχισε 1.100.000 ευρώ ακριβώς» εξήγησε σε φίλους του.
Και επιμένει ότι η αντικειμενική αξία της συγκεκριμένης οικίας δεν εκτιμάται περισσότερο, κάτι βεβαίως που θα αποδείξουν οι ελεγκτικές αρχές οι οποίες ήδη έχουν ενεργοποιηθεί.
«Θα απαντήσω με χαρτιά και όλα θα ξεκαθαρίσουν με πλήρη διαφάνεια» λέει σήμερα στους συνεργάτες του και δηλώνει έτοιμος να δώσει τις πρέπουσες εξηγήσεις τόσο στην Επιτροπή Διαφάνειας του ΠαΣοΚ (στην οποία κατά σύμπτωση ορισμένα μέλη της ανήκουν στο λεγόμενο πρώην «τσοχατζοπουλικό μπλοκ») όσο και στις εισαγγελικές αρχές.

Ετσι άρχισαν οι νέες περιπέτειες και οι απανωτοί οικονομικοί έλεγχοι για τον πρώην υπουργό. Και κοντά στους άλλους ελέγχους ο κ. Τσοχατζόπουλος έχει τώρα να αντιμετωπίσει και τον έλεγχο του ΣΔΟΕ, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκειται η κλήση του στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της Siemens. Στο ημερολόγιο του κ. Μ. Χριστοφοράκου εμφανίζεται άλλωστε το όνομα του κ. Τσοχατζόπουλου , με τον οποίο είχε συχνές τηλεφωνικές επαφές, όπως και κάποιες διευκολύνσεις που του έγιναν σε οικιακές συσκευές που προμηθεύτηκε από τη γερμανική εταιρεία.

Ο πάλαι ποτέ πανίσχυρος Ακης Τσοχατζόπουλος, παρά μία ψήφος πρωθυπουργός, πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός του ιδρυτή του ΠαΣοΚ Ανδρέα Παπανδρέου, λόγω της οικίας στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου που αγόρασε έχει να αντιμετωπίσει σωρεία οικονομικών ελέγχων : «Δεν αγόρασα ολόκληρο το κτίριο, αλλά μόνο έναν από τους τρεις ορόφους» λέει στους επικριτές του και χαρακτηρίζει ως «αλητείες και βλακείες» όσα γράφονται και λέγονται για «μαύρο πολιτικό χρήμα». Οσο για τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, δηλώνει πρόθυμος να τους δεχθεί γιατί όπως επαναλαμβάνει τελευταίως «θέλω να συναντήσω τους ελεγκτές για να μάθουν όλοι αυτοίαπό πρώτο χέριτην αλήθεια». Για την offshore εταιρεία από την οποία αγοράστηκε το σπίτι αναφέρει ότι πιθανόν παλαιά να ανήκε στον κ. Σαχπατζίδη, σήμερα όμως όπως επιμένει ανήκει σε μια αμερικανική εταιρεία η οποία δεν έχει καμία σχέση με το Βατοπαίδι και τονίζει ότι αυτό μπορεί να το αποδείξει με χαρτιά.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος θέλει σήμερα, όπως συχνά λέει, να ζήσει ήσυχος με τη γυναίκα του και το παιδί του, χωρίς να τον ενοχλεί κανένας και χωρίς να ενοχλεί κανέναν. «Ζω μόνο με τη σύνταξή μου» λέει συχνά στους γνωστούς του. Περιόρισε τους φίλους τους, περιόρισε τις μετακινήσεις με τη Μercedes του και χρησιμοποιεί ένα Smart, λέει ότι ζει με τη σύνταξή του ως πρώην βουλευτής, αλλά και με τη σύνταξη από το Ταμείο Μηχανικών, όπως και από τα εισοδήματα της συζύγου του ως υπαλλήλου της ΔΕΗ και ως συγγραφέα. Πού άλλες εποχές, που βουλευτές του ΠαΣοΚ τον είχαν ως «αρχηγό ομάδας και τάσης μέσα στο κόμμα» και συνωστίζονταν για να τον δουν και να συζητήσουν μαζί του. Ποιος ξέχασε το επεισοδιακό, όπως λέγεται, διαζύγιό του με τη γερμανίδα κυρία Γκούντρουν Μολντενχάουερ , με την οποία απέκτησαν την Αρετή και τον Αλέξανδρο, και τον δεύτερό του γάμο (που πολλοί είπαν ότι αποτέλεσε την αρχή του τέλους της πολιτικής του καριέρας) το 2004 στο πολυτελές ξενοδοχείο «Four Seasons» στο Παρίσι, όπως και τον αρραβώνα του στο ακριβό εστιατόριο «Βau Βrummel» στην Κηφισιά.

«Ανέστιος» στη δήλωση του 1981
Χωρίς κανένα ακίνητο στην ιδιοκτησία του, αλλά με εισοδήματα από συμμετοχή σε κατασκευαστική εταιρία εισήλθε στην κεντρική πολιτική σκηνή ο κ. Τσοχατζόπουλος το... μακρινό 1981, χρονιά κατά την οποία εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής Επικρατείας και ανέλαβε υπουργός Δημοσίων Εργων στη νεοσχηματισθείσα κυβέρνηση του ΠαΣοΚ. Στην αρχική δήλωση «πόθεν έσχες» που υπέβαλε μόλις «πήρε το βάπτισμα» του βουλευτή, την οποία και έχει στη διάθεσή του «Το Βήμα», εμφανίζεται «ανέστιος» και το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που ανέφερε ήταν ένα αυτοκίνητο Οpel Αscona 1.600 κ.ε. που ανήκε στη σύζυγό του. Τα εισοδήματα που είχε περιλάβει στη φορολογική του δήλωση για το οικονομικό έτος 1980 ο κατά τη δήλωσή του «πολιτικός μηχανικός- οικονομολόγος» ήταν 565.590

δραχμές και προέρχονταν από την κατά 10% συμμετοχή του στην κατασκευαστική εταιρεία Κ. Αρβανίτης και Σία ΟΕ. Οι δε τραπεζικές καταθέσεις του ήταν 200.000 δραχμές στην Εθνική Τράπεζα και 20.000 μάρκα στη Stadsparkasse του Μονάχου, τη γερμανική πόλη στην οποία είχε δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά κατά την περίοδο της δικτατορίας και προτού επιστρέψει στην Ελλάδα. Αυξημένα, λόγω και της αμοιβής του από το Κοινοβούλιο, ήταν και τα εισοδήματα που δήλωσε τον επόμενο χρόνο, το 1982. Εφθαναν τις 758.683 δραχμές, εκ των οποίων 329.668 δραχμές από τη βουλευτική αποζημίωση, 20.850 δραχμές από εμπορικές επιχειρήσεις και 409.167 δραχμές από ελευθέρια επαγγέλματα.

Οι «πολυτέλειες» του πρώην υπουργού
1999
Διαζύγιο με τη γερμανίδα σύζυγό του κυρία Γκούντρουν Μολντενχάουερ . Το διαζύγιο ήταν επεισοδιακό και στοίχισε ακριβά στον πρώην υπουργό. Ορισμένες πληροφορίες κάνουν λόγο και για μετρητά που κατέβαλε αλλά και για παραχώρηση ακινήτου στην πρώην σύζυγό του. Η κυρία Μολντενχάουερ κατάφερε, λέγεται, και διατήρησε, με συμφωνία, το επώνυμο «κυρία Τσοχατζοπούλου» .

Δεκέμβριος 2002

Στους χώρους του πολυτελούς ξενοδοχείου Georges V της αλυσίδας Four Seasons γιόρτασε ο κ. Τσοχατζόπουλος τον γάμο του με την κυρία Σταμάτη
Δεξίωση με την ευκαιρία του αρραβώνα, όπως γράφτηκε τότε στις κοσμικές στήλες των εφημερίδων, με την κυρία Βίκυ Σταμάτη στο πολυτελές εστιατόριο «Βau Βrummel» στην Κηφισιά. Είχαν κληθεί βουλευτές, επιχειρηματίες, κοσμικοί, ακόμη και καθηγητές πανεπιστημίου. Προσκλήθηκε και γαλλίδα τραγουδί στρια από το Παρίσι, ειδικά για να ευχηθεί στους μελλονύμφους.

Δεκέμβριος 2003
Παρουσίαση στο Ιδρυμα Γουλανδρή στην Κηφισιά του παιδικού βιβλίου «Ο μυθικός χορός της φύσης» της συγγραφέως κυρίας Βίκυς Σταμάτη, «συντρόφου» ακόμη, όπως έγραφαν τότε, του κ. Τσοχατζόπουλου. Αποτέλεσε μείζον πολιτικό-κοσμικό γεγονός, αφού παρέστη η αφρόκρεμα της κοσμικής Αθήνας, αλλά και πολιτικοί, δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες και άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών.

12 Ιουλίου 2004
Γάμος στο Παρίσι, στον ορθόδοξο καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου. Το ζευγάρι έφθασε στην εκκλησία μέσα σε μια μπλε Τζάγκουαρ. Κουμπάρος ήταν ο γάλλος πολιτικός μηχανικός κ. Μισέλ Καντάς.

Ακολούθησε λαμπρή γαμήλια δεξίωση στο πολυτελές ξενοδοχείο «Four Seasons». 16 Απριλίου 2010


Αγορά οικίας στην πιο ακριβή οδό της χώρας, στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρει ότι η αγορά έγινε νόμιμα με χρήματα που προήλθαν από τις οικονομίες του και από δάνειο που πήρε, ενώ υποστηρίζει ότι στοίχισε μόνο 1,1 εκατ.


TO BHMA

Δημοσίευση σχολίου

 
Top