GuidePedia

0
Σε μείζον πολιτικό θέμα εξελίσσεται η είσοδος στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ομάδας αδιόριστων εκπαιδευτικών, υπό το πρίσμα της επιτήρησης του ΔΝΤ στη χώρα. Το γεγονός αναμεταδόθηκε από τα ιδιωτικά κανάλια, ενώ η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου παρενέβη αργά το βράδυ της Δευτέρας (3/5) στην εκπομπή του Γ. Πρετεντέρη στο MEGA.

Μετά από διαβουλεύσεις, τελικώς η διοίκηση της ΕΡΤ έκανε δεκτό το αίτημα των αδιόριστων εκπαιδευτικών, οι οποίοι υπολογίστηκαν σε περίπου 60 άτομα, και μετέδωσε στο πλαίσιο του Δελτίου Ειδήσεων της ΕΤ-1 μαγνητοσκοπημένο μήνυμά τους. Οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί κατήγγειλαν τη «συνομωσία σιωπής» των ΜΜΕ τα οποία «αποκρύπτουν» τους στόχους του νέου νομοσχεδίου, το οποίο διαλύει, όπως υποστήριξαν τη δωρεάν παιδεία.

Όπως έγινε γνωστό, γύρω στις 9.30 το βράδι της Δευτέρας, και ενώ ήταν σε εξέλιξη των κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΝΕΤ και μόλις είχε ολοκληρωθεί η μαγνητοσκόπηση της εκπομπής του Γιάννη Πολίτη με καλεσμένη την Α.Διαμαντοπούλου, αδιόριστοι εκπαιδευτικοί εισέβαλλαν στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή. Στην προσπάθειά τους να εισέλθουν, δημιουργήθηκε ένταση με την ομάδα σεκιούριτι της ΕΡΤ, η οποία επιχείρησε να τους παρεμποδίσει, ενώ δεν άργησαν να καταφθάσουν και αστυνομικές δυνάμεις.
Οι «εισβολείς» κατόρθωσαν να μπουν στο ραδιομέγαρο και κατευθύνθηκαν στον 1ο όροφο όπου βρίσκονται οι μονταζιέρες του Δελτίου, με αίτημα να συναντήσουν και να εκφράσουν τα αιτήματά τους στην κ. Διαμαντοπούλου, η οποία εν τω μεταξύ, είχε διαφύγει από πλαϊνή πόρτα. Σημειώνεται ότι στην εκπομπή συμμετείχαν εκτός της υπουργού, οι δημοσιογράφοι Φ. Καρζής και Γ. Παπαχρήστος.

Οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί παρέμειναν στο ραδιομέγαρο, όπου εν τω μεταξύ είχαν φτάσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αλλά και άνδρες των ΜΑΤ, έως ότου έγινε δεκτό το αίτημά τους – να μεταδοθεί δηλαδή η καταγγελία τους εναντίον του αποκλεισμού τους από τα  ΜΜΕ και το κάλεσμά τους στο συλλαλητήριο την Τετάρτη - το οποίο έκανε δεκτό η Διοίκηση της ΕΡΤ υπό τον πρόεδρο Γ. Γαμπρίτσο, ο οποίος ανέβηκε το βράδυ στην Α. Παρασκευή.

Η διοίκηση της ΕΡΤ εξέδωσε ανακοίνωση στις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα, με την οποία καταδικάζει την ενέργεια των διαμαρτυρόμενων εκπαιδευτικών και σημειώνει ότι προχώρησε στην μετάδοση της καταγγελίας τους για λόγους ασφαλείας των παρευρισκομένων.
Η ανακοίνωση της ΕΡΤ έχει ως εξής:  

"Αγία Παρασκευή 4/5/2010

Δήλωση της διοίκησης της ΕΡΤ ΑΕ

Σήμερα, στις 21.30 ομάδα αδιόριστων ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, παρά τις προσπάθειες των αστυνομικών δυνάμεων,  εισέβαλε βίαια στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και κατέλαβε το στούντιο την ώρα που το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ ήταν σε εξέλιξη.

Η διοίκηση της ΕΡΤ με γνώμονα τη  διαφύλαξη της σωματικής ακεραιότητας των ανθρώπων της και όλων των παρευρισκομένων αποφάσισε να μεταδοθεί ολιγόλεπτη δήλωση των αδιόριστων εκπαιδευτικών στο δελτίο ειδήσεων της  ΕΤ1 στις 23.00.

Η διοίκηση της ΕΡΤ καταδικάζει απερίφραστα τη βίαιη εισβολή των διαμαρτυρόμενων εκπαιδευτικών δηλώνοντας ότι τέτοιες ενέργειες λειτουργούν σε βάρος της απρόσκοπτης ενημέρωσης των πολιτών ενώ αντίκεινται στο δημοκρατικό διάλογο αλλά και σε κάθε έννοια νομιμότητας".

Δημοσίευση σχολίου

 
Top