GuidePedia

0
Ο επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ επισκέπτεται την Άγκυρα για να συζητήσει το θέμα του ΡΚΚ.
Ο επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ, στρατηγός Ρέι Οντιέρνο, έδωσε διαβεβαιώσεις - κατά την επίσκεψή του στην Άγκυρα - για τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών να συνεργαστούν με την Τουρκία και το Ιράκ για την εξουδετέρωση των κουρδικών ανταρτικών ομάδων που από το βόρειο Ιράκ εξαπολύουν επιθέσεις στην Τουρκία....


Οι αντάρτες του ΡΚΚ χρησιμοποιούν, εδώ και χρόνια, βάσεις στο έδαφος του βορείου Ιράκ για τις επιχειρήσεις τους στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Το 2008, η Τουρκία, το Ιράκ και οι ΗΠΑ συμφώνησαν στη συγκρότηση τριμερούς επιτροπής για να συντονίσει τον αγώνα κατά του ΡΚΚ, που θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από τις κυβερνήσεις της Άγκυρας και της Ουάσινγκτον.

«Στο τριμερές πλαίσιο, οι ΗΠΑ εργάζονται με τις κυβερνήσεις της Τουρκίας και του Ιράκ για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια στα σύνορα και για να τεθεί τέρμα στην τρομοκρατία του ΡΚΚ», δήλωσε ο στρατηγός Οντιέρνο, επισκεπτόμενος στην Άγκυρα.

«Είναι σημαντικό να αναπτύξουμε μία συναντίληψη για τις ρίζες της βίας για να μπορέσουμε να προωθήσουμε μέτρα πολιτικά, οικονομικά και μέτρα ασφαλείας που θα συμβάλλουν στην προστασία των λαών της Τουρκίας και του Ιράκ», πρόσθεσε ο Αμερικανός στρατηγός.

Ο στρατηγός Οντιέρνο έχει προγραμματίσει για αύριο συναντήσεις με τον αρχηγό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγό Ιλκέρ Μπασμπούγ, τον υπουργό Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου και τον υπουργό Εσωτερικών, Μπεσίρ Αταλάι.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top