GuidePedia

0
Αιφνιδιάστηκαν με την επίσκεψη Παπανδρέου στο ΙΚΑ της πλατείας Αττικής
Αιφνιδίασε η επίσκεψη στο υποκατάστημα του ΙΚΑ, στην πλατεία Αττικής, χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων και καμερών που πραγματοποίησε ο Γ. Παπανδρέου. Μάλιστα, πάρκαρε το αυτοκίνητο του σε απόσταση, και βάδισε μέχρι την είσοδο, αντικρίζοντας τα έκπληκτα βλέμματα των πολιτών. Ο πρωθυπουργός μίλησε με υπεύθυνους του τοπικού ΙΚΑ και πολίτες που περίμεναν να εξυπηρετηθούν και διαπίστωσε την εικόνα που είχε και ο ίδιος για την ταλαιπωρία που υφίστανται, τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι πολίτες.....

Αρκετοί απ' αυτούς εξέφρασαν την άποψη ότι η ταλαιπωρία θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με την υιοθέτηση ενός on line συστήματος υπηρεσιών.
Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι θα πρέπει να αξιοποιηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό η εμπειρία των εργαζομένων για την εγκαθίδρυση ηλεκτρονικού συστήματος διακυβέρνησης, ενώ συνομιλώντας με το ιατρικό προσωπικό του ΙΚΑ ενημερώθηκε για το τεράστιο πρόβλημα από την έλλειψη προσωπικού καθώς έχουν αρκετά χρόνια να προσληφθούν νέοι γιατροί.
Ο κ. Παπανδρέου μίλησε ακόμη με προσωπικό stage του ΙΚΑ και είπε ότι τόσο αυτό το πρόβλημα όσο και η ανεργία γενικότερα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με πάγιο τρόπο από εδώ και πέρα.
Πριν όσο και μετά την επίσκεψή του στο υποκατάστημα του ΙΚΑ ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε καταστήματα της περιοχής και συνομίλησε με τους καταστηματάρχες, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι οι πολίτες που είπαν «επιτέλους ένας πρωθυπουργός χωρίς κάμερες και δημοσιογράφους».
Μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη στο ΙΚΑ της Πλατείας Αττικής ο πρωθυπουργός είχε, στο Μέγαρο Μαξίμου, συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη.
Αποκλειστικό θέμα της συνεργασίας ήταν η προετοιμασία ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Συνόδου Κορυφής της Κοπεγχάγης, όπου η Ελλάδα θα έχει μία πολύ σαφή θέση για νομικά δεσμευτική συνθήκη στη συνέχεια του Πρωτοκόλλου του Κιότο, όπως τόνισε η κ. Μπιρμπίλη, μετά τη συνάντηση.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top