GuidePedia

0
Στον εισαγγελέα οδηγούνται αύριο Παρασκευή οι τέσσερις από τους πέντε προσαχθέντες που βρίσκονται στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. λίγες ώρες μετά την επίθεση στο σπίτι της υποψήφιας βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Λούκας Κατσέλη με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.
Η επίσημη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Παν.Στάθη ανέφερε ότι οι συλληφθέντες και ο προσαχθείς είναι νεαρής ηλικίας, 20 ως 21 ετών, μεταξύ τους και μία γυναίκα. Δύο ήταν εντός της «γιάφκας» στο Χαλάνδρι την ώρα της εφόδου, ένας συνελήφθη καθώς προσερχόταν στον ίδιο χώρο, ενώ τα άλλα δύο άτομα συνελήφθησαν σε άλλο σπίτι, στο Γαλάτσι.
Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν είναι κακουργηματικές και αφορούν τόσο τη σύσταση όσο και τη συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Ολοι τους αρνήθηκαν να μιλήσουν στην αστυνομία και δεν έδωσαν δακτυλικά αποτυπώματα....
Στο Χαλάνδρι οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής εντόπισαν μεταξύ άλλων ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό πλήρως προετοιμασμένο και μέσα σε χύτρα, η ομοιότητα του οποίου με αυτούς που χρησιμοποιήθηκαν στις κατοικίες της Λούκα Κατσέλη και του Παν.Χηνοφώτη έχει ταυτοποιηθεί μορφολογικά και εργαστηριακά.
Βρέθηκαν επίσης και άλλοι μηχανισμοί σε συσκευασίες, ποσότητα εκρηκτικών η οποία ήταν διάσπαρτη στο χώρο, διάφορα εξαρτήματα και υλικά για την συναρμολόγησή τους, ωρολόγια, έντυπο υλικό και ηλεκτρονικοί υπολογιστές.
Στην έρευνα που έγινε στο άλλο σημείο εφόδου, εντοπίστηκε όπλο τύπου μπρελόκ, πολλά φυσίγγια, 3.800 ευρώ κρυμμένα σε βάση συσκευής υγραερίου που δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν οι συλληφθέντες, αλλά και ηλεκτρονικός υπολογιστής.
Χτύπησαν τη «νέα γενιά» τρομοκρατών
Εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι πρόκειται για μέλη της οργάνωσης Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς, πρόκειται για σημαντικό πλήγμα στην νέα γενιά τρομοκρατών που προέκυψε στη χώρα μας μετά την εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη και την αντίστοιχη επιτυχία με τον ΕΛΑ.
Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση στο σπίτι της κ.Κατσέλη, όπως και η προηγούμενη στην κατοικία του υφυπουργού Εσωτερικών Παν.Χηνοφώτη έγιναν με την ίδια μέθοδο, δηλαδή με εκρηκτικό μηχανισμό μέσα σε χύτρα ταχύτητας. Για την δεύτερη την ευθύνη είχε αναλάβει η οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς.
Η οργάνωση είχε ξεκινήσει την δράση της με εμπρηστικές επιθέσεις, κυρίως σε πολιτικά γραφεία, πριν «αναβαθμίσει» την επιχειρησιακή της ικανότητα με εκρηκτικές ύλες.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top