GuidePedia

0
Με ευθύνη του εμβολιαζόμενου θα γίνεται το εμβόλιο για τη νέα γρίπη, αφού θα δηλώνει εγγράφως τη συναίνεσή του, όπως είπε ο υπουργός υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά τη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Πανδημίας Γρίπης.
Ο υπουργός Υγείας είπε επίσης ότι η επιτροπή καθόρισε και τις ομάδες προτεραιότητας για το εμβολιασμό.
Έτσι στην πρώτη κατηγορία βρίσκονται οι ομάδες υψηλού κινδύνου, στις οποίες περιλαμβάνονται όσοι είναι άνω των έξι μηνών και πάσχουν από χρόνιο νόσημα, οι εγκυμονούσες, γιατροί και νοσηλευτές, καθώς και τα άτομα που φροντίζουν παιδιά κάτω των έξι μηνών....
Στη δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνεται ο υγιής πληθυσμός ηλικίας 15 έως 40 ετών και στην τρίτη κατηγορία τα παιδιά κάτω των 15 ετών.
65 χιλιάδες κλήσεις στο δέχθηκε το ΚΕΕΛΠΝΟ
Νωρίτερα ο υπουργός υγείας είχε επισκεφθεί το call Center στο κτίριο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), στο οποίο ειδικευμένο προσωπικό απαντά στις ερωτήσεις πολιτών για θέματα της Νέας Γρίπης.
Από την έναρξη της λειτουργίας του μέχρι σήμερα, το call Center του ΚΕΕΛΠΝΟ έχει δεχθεί 65.000 κλήσεις πολιτών, στους οποίους έδωσε απαντήσεις και πληροφορίες για θέματα που αφορούν την πανδημία και την αντιμετώπισή της.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top