GuidePedia

0
Σε υψηλότατους τόνους συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΠαΣοΚγια όλα τα θέματα που κυριαρχούν στην πολιτική επικαιρότητα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου με αφορμή τη στάση του στα θέματα της προεδρικής εκλογής και στην υπόθεση της Siemens. Ο κύριος Αντώναρος διαμήνυσε ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, ενώ για την υπόθεση Siemens τόνισε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ γίνεται επίσημος συνομιλητής του Μιχάλη Χριστοφοράκου.
Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζουν ότι η κυβέρνηση είναι έκθετη και δεν δίνει απαντήσεις.
«Τεράστια γκάφα» και «αυτογελιοποίηση» χαρακτήρισε ο Ευάγγελος Αντώναρος την κίνηση του ΠΑΣΟΚ να στείλει επιστολή στους συνηγόρους του Μιχάλη Χριστοφοράκου, προκειμένου να παρασχεθούν στοιχεία που αφορούν το ΠΑΣΟΚ. «Είναι αδιανόητο να γίνεται ο αρχηγός του συγκεκριμένου κόμματος συνομιλητής οποιουδήποτε κατηγορούμενου.Είναι πρωτοφανές στα διεθνή δικαστικά χρονικά. Ας ψάξει το ΠΑΣΟΚ να δει πού αλλού έγινε κάτι τέτοιο..... Τότε θα καταλάβει το μέγεθος της τεράστιας γκάφας που διέπραξε».Συμπλήρωσε ότι ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «αποφάσισε, για δικούς του λόγους, να γίνει συνομιλητής ενός υπόλογου κατηγορουμένου».«Ρωτήστε τον ίδιο και το κόμμα του γιατί και τι προσδοκά από αυτό» είπε ο κ. Αντώναρος και χαρακτήρισε αστειότητες όσα λένε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, κατ’ εντολή του κ. Παπανδρέου.Είναι αυτογελοιοποίηση, είπε και αναρωτήθηκε γιατί το ΠΑΣΟΚ απευθύνει ερωτήματα στον κατηγορούμενο και δεν δίνει βάση σε όσα είπε ο κ. Γείτονας. «Μήπως δεν ήξερε από πριν τι απάντηση θα έπαιρνε από τους συνηγόρους του κ. Χριστοφοράκου και γιατί δεν ρωτάει και για τον κ. Τσουκάτο, που είναι το μόνο πολιτικό πρόσωπο που έχει ομολογήσει ότι πήρε χρήματα από τα 'μαύρα' ταμεία της Siemens για το ταμείο του ΠΑΣΟΚ;» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Το ΠαΣοΚ
Ο Γιώργος Παπανδρέου, με αφορμή τη συνάντησή του με το Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή. έθεσε ως εθνικό στόχο και προτεραιότητα την αλλαγή νοοτροπίας στη λειτουργία του κράτους Μιλώντας για τη πρόσφατη έκθεση του κ. Ρακιντζή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως αποδεικνύει ότι σήμερα η διαφθορά, η αδιαφάνεια και η ανομία στο Δημόσιο ξεπερνούν συχνά και την πιο νοσηρή φαντασία. "Δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια, όπως 'επανίδρυση'. Χρειάζεται απλά το κράτος να λειτουργεί με σεβασμό στον πολίτη", σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δανειζόμενος το προεκλογικό σύνθημα του Μπαράκ Ομπάμα, πρόσθεσε: Μπορούμε να το κάνουμε.
Στις δηλώσεις του κ. Ευάγγελου Αντώναρου, απάντησε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης: «Ένας πρωθυπουργός και μια κυβέρνηση, που αποδείχθηκε ότι απέτυχαν σε όλους τους κρίσιμους τομείς, επόμενο είναι να καταφεύγουν στη λασπολογία, αλλά και στην όξυνση, την τεχνητή όξυνση, που κανένα νόημα δεν έχει για την καθημερινή ζωή των πολιτών.
» Εμείς, όπως και στις Ευρωεκλογές, έτσι και τώρα, δεν πρόκειται να τους αφήσουμε να μας παρασύρουν σε αυτό τον ολισθηρό δρόμο.
» Κοιτάμε μπροστά και μας ενδιαφέρει μόνο το συμφέρον της χώρας, μόνο το συμφέρον των πολιτών».
Στο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται οι πολιτικές αναταράξεις μετά τις δηλώσεις Κοροβέση.
Άνοιγμα προς το ΠΑΣΟΚ σε μια δύσκολη περίοδο για τον ΣΥΝ πραγματοποιεί με άρθρο του το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Λεωνίδας Κύρκος.
Ο ιστορικός ηγέτης της Αριστεράς επισημαίνει την "ανάγκη συνάντησης" των δύο μεγάλων δημοκρατικών ρευμάτων της ελληνικής κοινωνίας, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ.
Ο Λεωνίδας Κύρκος σημειώνει ότι η συνάντηση των δύο χώρων πρέπει να είναι ανοιχτή σε όσους θα το επιθυμούσαν και στη βάση της ηθικής και πολιτικής ισοτιμίας.
«Αν δεν γίνει αυτό, βλέπω δύσκολο το μέλλον της δημοκρατικής μας προοπτικής» επισημαίνει ο κ. Κύρκος.

Μετά την αναστάτωση με τις πληρωμές από τα μαύρα ταμεία της Ζίμενς στα κόμματα, της αριστεράς περιλαμβανομένης, ήρθε και η σειρά της δικαιοσύνης να ανακατευθεί στις υπόθεση, όχι εκτελώντας το λειτούργημα της, αλλά υπερασπιζόμενη το ήθος και την αξιοπρέπεια της , όπως ακριβώς κάνουν και οι πολιτικοί.
Η υπόθεση Χριστοφοράκου και οι ισχυρισμοί των συνηγόρων του για τους φόβους που υποτίθεται πως έχει ο κατηγορούμενος για διεξαγωγή «μη δίκαιης δίκης» στη χώρα μας προκάλεσαν και την παρέμβαση του προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χαράλαμπου Αθανασίου, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι το ελληνικό δικονομικό σύστημα διαθέτει όλες τις ασφαλιστικές δικλίδες και ότι οι Έλληνες δικαστικοί λειτουργοί διασφαλίζουν σε όλους τους πολίτες χωρίς καμία εξαίρεση μια δίκαιη δίκη.
Άμεση αντίδραση του ποινικολόγου Γιάννη Μαντζουράνη, προκάλεσε η παρέμβαση Αθανασίου ο οποίος εκπροσωπώντας την οργάνωση νομικών «Συσπείρωση Ενάντια στην Αυθαιρεσία» είπε πως τις όποιες συστάσεις χρειάζονται «οι δικαστές και εισαγγελείς οι οποίοι με τις πράξεις και παραλείψεις τους εκθέτουν διεθνώς την Ελλάδα».
Τέλος. Συνάντηση είχαν σήμερα ο Κ. Καραμανλής με τη Ντόρα Μπακογιάννη.
Η υπουργός εξωτερικών, στις δηλώσεις της. ειπε ότι η εντολή του Πρωθυπουργού είναι να «δουλέψει και να δουλέψει αποτελεσματικά». Για τις πρόωρες εκλογές , πιστεύει ότι οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται για αυτό το θέμα.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις αρμοδιότητες της , και όρισε το επόμενο εξάμηνο -δηλαδή μέχρι το Μάρτιο- ως περίοδο γεμάτη προκλήσεις, με θέματα όπως η ονομασία της ΠΓΔΜ, η ενταξιακή πορείας της Τουρκίας.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top