GuidePedia

0
Η συνάντηση της Ντόρας Μπακογιάννη με τον Κώστα Καραμανλή σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου αν και ανήκει στο νέο τρόπο επικοινωνιακής πολιτικής του Πρωθυπουργού, δηλαδή , τη συνεχή παρακολούθηση και επίβλεψη του κυβερνητικού έργου, με εναλλασσόμενες συναντήσεις με τα κυβερνητικά στελέχη -με έμφαση στα πρωτοκλασάτα- συστηματική προβολή και καταιγισμό των ΜΜΕ με αυτές τις δραστηριότητες , παρουσιάζει μια ιδιαιτερότητα. Ο κ. Καραμανλής ενημέρωσε τη Ντόρα Μπακογιάννη για τις αποφάσεις του, τόσο για τον επερχόμενο ανασχηματισμό, όσο και για το χρόνο εκλογών.
Για το θέμα του ανασχηματισμού, το πρόβλημα είναι πως η μετακίνηση της Υπουργού Εξωτερικών σε άλλο χαρτοφυλάκιο θα φανεί ως «προαγωγή» άρα και επιβράβευση για τη καλή δουλειά της τόσο στη Κυβέρνηση ,όσο και στο κόμμα, και ακόμα, τις αλλαγές που θα γίνουν στο κρατικό μηχανισμό χωρίς να θίγονται οι λεπτές εσωκομματικές ισορροπίες....
Αν και πολλά έχουν διαρρεύσει επί του θέματος μέχρι σήμερα, η απόφαση που φαίνεται να καταλήγουν και οι δύο, είναι να μετακινηθεί η Ντ. Μπακογιάννη στο Υπουργείο Εσωτερικών. Η εικόνα που θα δοθεί προς τα έξω, είναι ότι ο Κ. Καραμανλής επιστρατεύει το «βαρύ πυροβολικό» που θα επαναφέρει τη παράταξη στο (χαμένο) ύψος της.
Από τη πλευρά της η Ντ. Μπακογιάννη . βλέπει μια μεγάλη ευκαιρία. Θα μετακινηθεί σε ένα υπουργείο που ελέγχει σε βάθος το κρατικό μηχανισμό. Άρα θα μπορέσει να τον επανδρώσει με τα δικά της στελέχη ,ώστε να είναι έτοιμη για την «επόμενη» μέρα της ΝΔ, όποτε και να είναι αυτή .Επίσης θα δώσει μία μάχη, που για όλους είναι χαμένη. Άρα ότι και να γίνει στις εκλογές, δεν θα χρεωθεί τίποτα. Αν όμως καλυτερέψουν τα ποσοστά της ΝΔ τότε θα πάρει τα εύσημα από όλους.
Ένα στοιχείο που θα παίξει ρόλο, είναι και οι εξαιρετικές σχέσεις της κας Μπακογιάννη με το ΠαΣοΚ. Διότι αυτοδυναμία δεν προβλέπεται, άρα οι γέφυρες συνεργασίας απατούν ανθρώπους εμπιστοσύνης.
Στο πολύπλοκο θέμα των εκλογών, συμφωνήσανε ότι πρέπει να περιμένουν τις επερχόμενες δημοσκοπήσεις, και να δουν που θα πάει το θέμα Χριστοφοράκου. Αν δεν γίνει έκδοση, θα γίνει προσπάθεια να στραφεί η δημοσιότητα στο κυβερνητικό έργο και όχι στη σκανδαλολογία.
Κατά την έξοδο της από το Μέγαρο Μαξίμου, η κα Μπακογιάννη ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για τα θεματολογία της συνάντησης
Η υπουργός εξωτερικών απεκάλεσε τις συζητήσεις περί Ζίμενς και Χριστοφοράκου ως «περιττές»
Η υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι στο Κυπριακό συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις, στο Σκοπιανό έγινε ήδη η συνάντηση Νίμιτς - Βασιλάκη και σήμερα ο κ. Νίμιτς θα συναντηθεί με τον διαπραγματευτή της ΠΓΔΜ, ενώ υπάρχει επίσης και το θέμα της αξιολόγησης της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας. Σε ερώτηση αναφορικά με τα σενάρια περί εκλογών η κ. Μπακογιάννη απάντησε ότι η κυβέρνηση έχει εντολή να δουλέψει αποτελεσματικά. Οι συζητήσεις περί εκλογών δεν απασχολούν το λαό και είναι τελείως περιττές τόνισε η κ. Μπακογιάννη και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει ένα στόχο, να λύσει τα προβλήματα του ελληνικού λαού.
Είπε ότι η εντολή του Πρωθυπουργού είναι να «δουλέψει και να δουλέψει αποτελεσματικά». Για τις πρόωρες εκλογές , πιστεύει ότι οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται για αυτό το θέμα.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις αρμοδιότητες της , και όρισε το επόμενο εξάμηνο -δηλαδή μέχρι το Μάρτιο- ως περίοδο γεμάτη προκλήσεις, με θέματα όπως η ονομασία της ΠΓΔΜ, η ενταξιακή πορείας της Τουρκίας
Από τις δηλώσεις της, είναι φανερό ότι και η ιδία ακολουθεί τη πάγια τακτική των στελεχών της ΝΔ, όπως π.χ. Π. Παυλόπουλος, Κ. Χατζηδάκης, να τοποθετούνται αποκλειστικά επί θεμάτων του υπουργείου τους, και να υποβαθμίζουν θέματα επικαιρότητος όπως η Ζίμενς, η να μηδενίζουν συζητήσεις περί εκλογών. Μία μέθοδος που αποσκοπεί να αποπροσανατολίσει τον αντίπαλο.
Διότι, ανασχηματισμός, και πρόωρες εκλογές, δεν ανακοινώνονται. Απλώς γίνονται.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top