GuidePedia

0
Με το παρατσούκλι "Άρχοντας των δαχτυλιδιών", είναι γνωστός πλέον ο Αλέκι Τομεπέο, από τη Νέα Ζηλανδία, καθώς κατάφερε να τηρήσει την υπόσχεση που είχε δώσει στη γυναίκα του, να ανασύρει και να φορέσει ξανά την βέρα του, που είχε πέσει στη θάλασσα.
Ο περιβαλλοντολόγος είχε χάσει το δαχτυλίδι του, ενώ δούλευε στο λιμάνι του Γουέλινγκτον (πρωτεύουσα της Ν. Ζηλανδίας). Η βέρα έπεσε στη θάλασσα σε βάθος τριών μέτρων και ο απρόσεκτος άνδρας, έριξε μια άγκυρα στο σημείο που χάθηκε το δαχτυλίδι, ώστε να μπορεί να επιστρέψει.
Ο εντοπισμός του δαχτυλιδιού είχε ιδιαίτερη σημασία, καθώς ήταν παντρεμένος μόλις τρεις μήνες. Ο Α. Τομεπέο προσπάθησε την πρώτη φορά να το βρει αλλά παρ' όλο που δεν τα κατάφερε, δεν το έβαλε κάτω.
Στην επόμενη προσπάθεια, με τη βοήθεια συστήματος πλοήγησης (GPS), βρήκε την άγκυρα που είχε ρίξει στην περιοχή και την βέρα, λίγα μόλις εκατοστά μακρύτερα.
Ο Τομεπέο αναφέρει στην τοπική Dominian Post: "Εκείνη την ημέρα κρύωνα πάρα πολύ και ήμουν κουρασμένος. Έτσι, παρακάλεσα τον Θεό να το βρω εκείνη ακριβώς τη στιγμή".
"Δεν περίμενα να δω το δαχτυλίδι τόσο εύκολα. Η μικρή του επιφάνεια φαινόταν έντονα, καθώς λαμπύριζε", καταλήγει.
Από εκείνη την ημέρα, οι φίλοι του άρχισαν να τον φωνάζουν "Lord of the Ring" (Άρχοντα του δαχτυλιδιού - εμπνευσμένοι από την ταινία που έχει γυριστεί στο νησί).

Δημοσίευση σχολίου

 
Top