GuidePedia

0

Χρήση άλλης ονομασίας για την γρίπη των χοίρων προτείνει η Ε.Ε.
Με το αιτιολογικό ότι ασκεί αρνητική επιρροή στη βιομηχανία.
Με την ονομασία «νέος ιός της γρίπης» και όχι γρίπη των χοίρων πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποκαλείται η επιδημία που ξέσπασε στο Μεξικό, μία πρόταση που όμως δεν έχει εγκριθεί από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Η ονομασία γρίπη των χοίρων προκαλεί σύγχυση αλλά δεν μπορούμε να.... δημιουργήσουμε ένα ευρωπαϊκό όνομα χωρίς τον διεθνή συντονισμό», δήλωσε σήμερα Ευρωπαίος διπλωμάτης. «Η χρήση ενός διαφορετικού ονόματος θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα και θα προτιμούσαμε να συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε την ονομασία γρίπη των χοίρων η οποία χρησιμοποιείται από τα μέσα ενημέρωσης και από την κοινή γνώμη», δήλωσε ένας άλλος Ευρωπαίος διπλωμάτης.

«Έχουμε αποφασίσει να μιλάμε για μία 'νέα γρίπη' από τώρα και στο εξής, καθώς αυτή η ονομασία δεν έχει αρνητική επίδραση στην βιομηχανία μας την ώρα που διανύουμε μία περίοδο κρίσης. Έχουμε δώσει μία άσχημη εικόνα σχετικά με την κατανάλωση χοιρινού», εξήγησε η Ευρωπαία Επίτροπος Υγείας Ανδρούλα Βασιλείου.

Το ζήτημα της ονομασίας της γρίπης παραμένει ανοιχτό ενόψει της έκτακτης συνεδρίασης των υπουργών Υγείας της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στο Λουξεμβούργο

Δημοσίευση σχολίου

 
Top