GuidePedia

0

Στρατηγικό βάθος; Στρατηγικός πάτος; Εμείς δεν λαμβάνουμε θέση στα του δόγματος Νταβούτογλου, θεωρώντας τον όμως πάντα επικίνδυνο. Η χθεσινή πάντως δήλωση από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία και πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, αξίζει προσοχής: Ο Κιλιτσντάρογλου, επικρίνοντας χθες σε ομιλία του την εξωτερική πολιτικής της χώρας, κατονόμασε ως βασικό υπεύθυνο των αποτυχιών τον Νταβούτογλου, τον οποίο και αποκάλεσε δημοσίως “ηλίθιο” (idiot).
Mιλώντας στην ''Χουρριέτ'' και με γλώσσα σκληρή έως αγενή, ο Κιλιτσντάρογλου επιτέθηκε στον ΥΠΕΞ Νταβούτογλου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ποιοι είναι με το πλευρό της Τουρκίας σήμερα στην υπόθεση με τη Συρία; Η Χαμάς, ο Μπαρζανί (Κούρδοι του Ιράκ), το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία. Ποιοι είναι με τη Συρία; Η Βραζιλία, το Ιράν, η Ρωσία και η Κίνα. Είναι αυτό στρατηγικό βάθος, ή μήπως πρόκειται για στρατηγική τύφλωση; Τα πράγματα, έχουν φτάσει εδώ που έφτασαν, εξαιτίας ενός ανθρώπου, του υπουργού Εξωτερικών, η ανικανότητα του οποίου, είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο. Δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό για να το καταλάβεις αυτό. Για να καταφέρεις αυτά (που κατάφερε ο Νταβούτογλου), πρέπει να είσαι πραγματικά ηλίθιος», κατέληξε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.
Εμείς δεν συμμεριζόμαστε τα παραπάνω, αφού τα γεγονότα τρέχουν και απλώς ο Νταβούτογλου πήρε τα ρίσκα του. Το αν επιτύχει στους υπερφιλόδοξους στόχους που έθεσε, θα κριθεί από το αποτέλεσμα και μόνον. Όταν ολοκληρωθεί αυτή η ρευστή διαδικασία και όλοι θα μετρούν κέρδη και ζημιές, νικημένοι και ηττημένοι, τότε θα μπορούμε εκ του ασφαλούς να μιλήσουμε για στρατηγικό βάθος ή στρατηγικό πάτο της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής...

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top