GuidePedia

0


Πέτρος Κράνιας
Οι Τούρκοι συνεχίζουν να παρακολουθούν και να αναλύουν τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας, με τα ΜΜΕ της χώρας να αναλύουν την κίνηση της Ελλάδας να αγοράσει 38 οπλικά πυραυλικά συστήματα SPIKE-NLOS από το Ισραήλ, χαρακτηρίζοντάς τη μάλιστα "επικίνδυνο βήμα".

Η απόφαση προκάλεσε αντιδράσεις στην Τουρκία και στα μέσα της χώρας, με τα περισσότερα να αναφέρονται απλώς στην είδηση με τίτλους όπως ότι η "Ελλάδα θα αγοράσει πυραυλικό σύστημα Spike NLOS από το Ισραήλ" και αναφέρεται η ανακοίνωση του ΚΥΣΕΑ, όπως η εφημερίδα Yeni Şafak η οποία αναφέρει: "H Ελλάδα αγοράζει από το Ισραήλ SPIKE-NLOS". Στο ιδιο κλίμα και η παρουσίαση της είδησης από την Cumhuriyet εφημερίδα της κεμαλικής αντιπολίτευσης, η οποία παρουσιάζει περίλΗψη από το μεταφρασμένο δελτίο τύπου του ΚΥΣΕΑ.

Όμως υπάρχουν και αυτοί που πρόσκεινται στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ή σε άλλους εθνικιστές.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα Τürkiye αναφέρει: "Επικίνδυνο βήμα της Ελλάδας με την αγορά πυραυλικών συστημάτων SPIKE". "Η Ελλάδα συνεχίζει να εξοπλίζεται", προσθέτει θέλοντας να υποτιμήσει και να ανεβάσει τους τόνους: "παρόλο τον περιορισμένο προϋπολογισμό, η Ελλάδα εξακολουθεί να προκαλεί την κρίση στο Αιγαίο και να προκαλεί κρίση στο Αιγαίο, βασίζοντας την εξωτερική της πολιτική στην αντιπαλότητα με την Τουρκία, αγοράζοντας όπλα αξία δισεκατομμυρίων δολαρίων".

Ο τίτλος του άρθρου της Hürriyet είναι ενδεικτικός: "Η Ελλάδα δεν χορταίνει όπλα: αγοράζει αντιαρματικούς πυραύλους από το Ισραήλ". Μάλιστα, αποδίδει την αναβάθμιση και την ενίσχυση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με νέα οπλικά συστήματα και στρατιωτικούς εξοπλισμούς μετά την "κρίση του Oruç Reis" του 2020 και έκανε αναφορά στην πρόσφατη συνάντηση που είχε ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Φλώρος με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ κ. Αμίρ Έσελ.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας Akşam σημειώνει με νόημα στον τίτλο… "επικίνδυνη εξέλιξη στα σύνορα της Τουρκίας! Η Ελλάδα δεν χορταίνει όπλα". Μάλιστα αυθαίρετα και σαφώς με στόχο δημιουργίας κλίματος η τουρκική εφημερίδα προσθέτει: "έγραφαν τους προηγούμενους μήνες ότι η Ελλάδα θα αγοράσει το πυραυλικό αμυντικό σύστημα για να χρησιμοποιηθεί κατά της Τουρκίας".

Αντίστοιχα και η εφημερίδα Yeniçağ παίζει τον τίτλο "Η Ελλάδα δεν χορταίνει από όπλα" και προσθέτει προς τους αναγνώστες: "Δείτε πόσα δισ. ευρώ παραγγελία έδωσαν".

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top