GuidePedia

0

Ανδρέας Μουντζουρούλιας
Aνατρέπονται όλα στην Λιβύη, με τις δυνάμεις του Χ. Χαφτάρ να κάνουν προέλαση. Τα τελευταία 24ωρα ο LNA έχει επανακαταλάβει σημαντικες πόλεις, όπως τις Alasabaa, ενώ οι δυνάμεις του GNA αρχίζουν να εγκαταλείπουν την περιοχή Gharyan!

Τα δεδομένα όμως αλλάζουν και για τους Τούρκους.

η Άγκυρα όχι μόνο σχεδιάζει την κατασκευή αεροπορικής βάσης, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη μεταφέρει ήδη δύο μαχητικά F-16 στην περιοχή.

Αυτές οι κινήσεις ενεργοποίησαν τα ΗΑΕ και σύμφωνα με πληροφορίες, αντιαεροπορικά συστήματα μέσου βεληνεκούς BUK-M1-2 ή η έκδοση Μ2 μεταφέρθηκαν στην βάση του LNA, την Al Jufra και θα παραταχθούν για την προστασία της βάσης.

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, ένας ακόμα λόγος της παράταξης των συγκεκριμένων συστημάτων για την προστασία της βάσης είναι και η πιθανότητα οι Τούρκοι να επιχειρήσουν να τη βομβαρδίσουν με μία αποστολή κρούσης των δικών τους F-16.

Αυτό σημαίνει πως ότι πετάει πλέον θα καταρρίπτεται από εδώ και στο εξής!

Tαυτόχρονα έχουμε μία άλλη εξέλιξη, που δείχνει πως η Τρίπολη είναι ''στριμωγμένη'' με τις τελευταίες εξελίξεις.

Οι αντιμαχόμενες πλευρές στη Λιβύη συμφώνησαν να επανεκκινήσουν τις συνομιλίες για εκεχειρία, ανακοίνωσε αργά χθες Δευτέρα η αποστολή του ΟΗΕ στην εμπόλεμη χώρα έπειτα από εβδομάδες σφοδρών συγκρούσεων κοντά στην πρωτεύουσα Τρίπολη.

Σε ανακοίνωση που ανήρτησε στο διαδίκτυο η αποστολή του ΟΗΕ στη Λιβύη (UNSMIL) αναφέρει ότι χαιρετίζει την πρόθεση της κυβέρνησης εθνικής ενότητας και του στατάρχη Χαλίφα Χάφταρ να επιστρέψουν στις διαπραγματεύσεις που είχαν ξεκινήσει νωρίτερα με τη συμμετοχή 5 αξιωματούχων από κάθε πλευρά.


According to sources, -n military forces took control of the military bases in the city of and the important airbbase of Ghardabiya. This could lead to a fundamental change in the course of the battles in Libya.
102 people are talking about this



πηγή



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top