GuidePedia

0

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
Συνεχίζονται ακόμα οι αντιδράσεις για την εκδήλωση των προσφύγων στην Πλατεία Ταξίμ. Ως γνωστόν οι Σύριοι που ζουν στην Κωνσταντινούπολη συγκεντρώθηκαν εκεί ,την παραμονή της Πρωτοχρονιάς για να γιορτάσουν την έλευση του νέου έτους. Μεταξύ αυτών υπήρχαν φανατικοί αντικαθεστωτικοί και μέλη του ISIS, οι οποίοι φώναξαν συνθήματα εναντίον του Άσαντ , έβγαλαν τις σημαίες τους και προκάλεσαν την τουρκική κοινή γνώμη.

Οι αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα ήταν τρομακτικές . Η πλειοψηφία των πολιτών ζητούν την άμεση απομάκρυνση των προσφύγων από τη χώρα τους. Ο Τύπος επίσης διχασμένος. Ελάχιστοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να συμπαρασταθούν στους δυστυχισμένους ανθρώπους που αναγκάστηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι την ώρα που οι Τούρκοι επιστήμονες, διανοούμενοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την χώρα τους η εγκατάσταση αυτού του “αλλοπρόσαλλου” πλήθους είναι απαράδεκτη.

Η φυγή των Τούρκων πολιτών εξαιτίας του αυταρχισμού του Ερντογάν αποτέλεσε πρόσφατα βασικό θέμα στους New York Times, όπου τονίστηκε ότι για πρώτη φορά από την εποχή της ίδρυσης της Δημοκρατίας άνθρωποι του πνεύματος και των επιχειρήσεων εγκαταλείπουν μαζικά, μαζί με τις οικογένειες τους την Τουρκία. Οι περισσότεροι επιλέγουν να ζήσουν στην Ελλάδα, στην Πορτογαλία, στην Ισπανία και στη Μάλτα, όπου αγοράζουν ακίνητα και αποκτούν την κάρτα του Ευρωπαίου πολίτη.

Ο δημοσιογράφος Φατίχ Αλταϊλί επικρίνοντας αυτούς που υποστηρίζουν την παραμονή των δύστυχων ανθρώπων στην χώρα του αναρωτιέται αν θα έδειχναν την ίδια επιείκεια, ανοχή και κατανοήση σε 4 εκατομ Έλληνες ή Αρμένιους που θα ζητούσαν να εγκατασταθούν στην Τουρκία….

Οι πρώτες επίσημες αντιδράσεις σημειώθηκαν στην πόλη Καχραμάν- μαράς, όπου η δημοτική αστυνομία ξήλωσε όλες τις πινακίδες των καταστημάτων που ήταν γραμμένες στα αραβικά.

Οι Τούρκοι φαίνονται εξαγριωμένοι με τους ανθρώπους που έφυγαν από τη Συρία για να γλυτώσουν τη φρίκη του πολέμου. Κανονικά θα έπρεπε να είναι εξοργισμένοι με αυτούς που προκαλούν τους πολέμους για τα συμφέροντα τους και κυρίως με την κυβέρνηση Ερντογάν που αγωνιά για να αποκτήσει οφέλη από αυτή τη φρίκη.

Η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι. Εάν σε αυτό το κλίμα προσθέσουμε και τον αγώνα των Κούρδων αντιλαμβανόμαστε ότι το καζάνι είναι έτοιμο να εκραγεί.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top