GuidePedia

0

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
Η επίσκεψη του συμβούλου για θέματα ασφάλειας του Προέδρου Τραμπ , Μπόλτον υπήρξε ένα πραγματικό φιάσκο.

Ο πολυχρονεμένος αρνήθηκε να συναντηθεί μαζί του και ο Αμερικανός αξιωματούχος συνομίλησε για λίγες ώρες με τον εκπρόσωπο της Προεδρίας κ. Ιμπραχήμ Καλίν.

Μετά τη λήξη των συνομιλιών ο κ. Καλιν δήλωσε ότι παρέδωσε δυο κόκκινους φακέλους στον κ. Μπόλτον. Στον έναν περιγράφεται η πολιτική εναγκαλισμού των Κούρδων που προτίθεται να κάνει η Άγκυρα και στον άλλον καταγράφονται όλα τα εγκλήματα και οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διέπραξαν το YPG/PYD στη Συρία.

Ο Aytun Erkin υποστήριξε , στην εφημερίδα Sozcu, ότι ήταν αναμενόμενη η προστασία των Κούρδων από τον Μπόλτον αφού διετέλεσε επί πέντε χρόνια (2013-2018) πρόεδρος του Ινστιτούτου Gatestone , το οποίο υποστηρίζει την συνεργασία του Ισραήλ με τους Κούρδους…

Μπορεί ο σουλτάνος να απειλεί τους πάντες , φαίνεται όμως ότι η κατάσταση στη Συρία θα του γίνει μπούμερανγκ. Ο αραβικός κόσμος συσπειρώνεται γύρω από τον Άσαντ και εναντίον της Τουρκίας. Ήδη τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα άνοιξαν ξανά την Πρεσβεία τους στη Δαμασκό που είχαν κλείσει αμέσως μετά την έναρξη του εμφυλίου στη Συρία.

Η Αίγυπτος κάλεσε τη Δαμασκό να κάνει τις απαραίτητες προετοιμασίες για την επανένταξη της στην Αραβική Ένωση, στην προσεχή Σύνοδο της που θα γίνει στην Τυνησία τον ερχόμενο Μάρτη.

Ας μην ξεχνάμε ότι στη Μέση Ανατολή υπάρχει μια ρήση που λέει “δεν μπορεί να γίνει πόλεμος χωρίς την Αίγυπτο και ειρήνη χωρίς τη Συρία”.

Την πρώτη σημαντική αντίδραση των ΗΠΑ εναντίον της Τουρκίας, την επισημαίνει η δημοσιογράφος Muyesser Yildiz, η οποία παρατήρησε στην Ιστοσελίδα της CIA, World Factbook, κάποιες σημαντικές αλλαγές. Όπως είναι γνωστό στην σελίδα αυτή αναφέρονται στοιχεία για όλες τις χώρες του κόσμου. Πριν λίγες μέρες στη σελίδα της Συρίας έγραφε ότι υπάρχουν 8 νόμιμα κόμματα και 26 “παράνομα” κουρδικά. Η σελίδα τροποποιήθηκε πρόσφατα και αναφέρει ότι στη χώρα αυτή υπάρχουν 6 κόμματα και 26 κουρδικά. Δηλαδή νομιμοποιήθηκαν κατά τους Αμερικανούς τα κουρδικά κόμματα. Έτσι, γράφει η Yildiz δεν αποκλείεται να δούμε το PYD να ανοίγει αντιπροσωπεία στην Ουάσιγκτον και τον Σαλίχ Μουσλίμ που καταζητείται από την Τουρκία να παίρνει βίζα για τις ΗΠΑ.

Η εφημερίδα Jerusalem που εκδίδεται στο Ισραήλ ισχυρίζεται ότι επόμενος στόχος του σουλτάνου είναι η Λιβύη. Το άρθρο που φέρει την υπογραφή Zvi Mazel και αναδημοσιεύεται στην τουρκική εφημερίδα Ahval , τονίζει ότι οι τελωνιακοί υπάλληλοι στο μικρό λιμάνι Χόμς κατάσχεσαν δυο κοντέινερ με όπλα στις 1 18-18 Δεκεμβρίου. Τα τουρκικής κατασκευής όπλα ήταν 3000 τουφέκια, πολυάριθμες κυνηγετικές καραμπίνες, 4,5 εκατ. σφαίρες και άλλοι εξοπλισμοί. Από τα είδη των όπλων προκύπτει ότι αυτά δεν προορίζονταν για δυνάμεις τακτικού στρατού, αλλά κυρίως για ένοπλους αντάρτες. Κατά πάσα πιθανότητα θα πήγαιναν στα χέρια των Αδελφών Μουσουλμάνων και τις τρομοκρατικές οργανώσεις που συνδέονται με αυτούς.

Πολλοί εκτιμούν ότι ο σουλτάνος βρίσκεται σε σύγχυση και του συστήνουν διάφορους τρόπους για να ηρεμήσει. Για παράδειγμα οι καλλιτέχνες Rutkay Aziz, Deniz Cakir και ο συγγραφέας Yilmaz Ozdil του πρότειναν να ακούσει λίγη μουσική Μότσαρτ , να πιει λίγη μπίρα για να χαλαρώσει. Φυσικά ο σουλτάνος φρόντισε να τους απαντήσει με τον δικό του μοναδικό τρόπο:”Είναι φασισμός να αναγκάζεις έναν άνθρωπο να ακούσει Μότσαρτ. Είναι φασισμός να τον πιέζεις να πιει μπίρα. Είναι φασισμός αυτά που κάνουν στις γυναίκες που έχουν καλυμμένο το κεφάλι τους”.
Έδωσε βέβαια μια δική του ερμηνεία στον φασισμό: “όποιος είναι εναντίον μου είναι φασίστας “.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top